A tym bardziej wydumane narzędzia w postaci WDSW czy jakoś takfx-technik pisze:
Żadne trójkąty nie mają wpływu na to co robi cena.
DayTrading: Poniedziałek 30.10.2017
Re: DayTrading: Poniedziałek 30.10.2017
Jeszcze fajniej.fx-technik pisze:Formacja VPA.
W trendzie wzrostowym atak Niedźwiedzi zakończony porażką.
Wszystko widać na wykresie.
Dodatkowo, na poziomie Close D1, który w tym momencie był wsparciem.
A potencjalnie miejsca na Long było co najmniej 20 pips od wtedy High dzisiejszego dnia.
Na podstawie statów ADR.
Jak dla mnie to teraz możesz nawet napisać, że otworzyłeś wtedy BUY wściekłym atakiem nunczako na trend wzrostowy.
Czyli co? Nie będzie skrinów z otwartymi pozycjami?
Ostatnio zmieniony 30 paź 2017, 11:38 przez belon, łącznie zmieniany 1 raz.
O co wy się teraz kłócicie??? Nie lepiej zarabiać? 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Za to DSWShit ma...fx-technik pisze:Formacja VPA.
W trendzie wzrostowym atak Niedźwiedzi zakończony porażką.
Wszystko widać na wykresie.
Dodatkowo, na poziomie Close D1, który w tym momencie był wsparciem.
A potencjalnie miejsca na Long było co najmniej 20 pips od wtedy High dzisiejszego dnia.
Na podstawie statów ADR.
Mistrz.
Linia trendu tworząca m.in. trójkąt czy inną figurę jest bez sensu i nie mają żadnego wpływu na ruch ceny. Trejduj metodę a nie opinię używając DSWS to będziesz cool. (rzyg...) - ta mądrość przejdzie do historii wszechświata jako największa głupota współczesnego internetu.
Najs dadadas.
ile zarobiłeś na tym wejściuŚwieżak44 pisze:O co wy się teraz kłócicie??? Nie lepiej zarabiać?

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
-
- Maniak
Fajnie, a gdzie ta transakcja na wykresie?[/quote]Kusus pisze:Słowo wyjaśnienia:
15 minut przed zaistnieniem formacji VPA, która się zakończyła zaznaczoną strzałką świecą,
nie mogłem wstawiać na forum żadnych predykcji, ponieważ nie zajmuję się predykcjami.
Natomiast, w tytm momencie potrzebowałem zawrzeć transakcję, więc nie mogłem
robić scrrenshotów, ani tym bardziej ich postować.
Zapostować mogłem jedynie zaraz po dokonaniu transakcji.
jak mniemam że chodzi o coś takiego ?

Lepiej ale też po fakcie bo nikt nie wie dlaczego podjąłeś taką decyzję, czym się sugerowałeś(linią, trójkątem , intuicją?) i co to za setup. Najlepiej by było do takich rzeczy robić jeszcze analize techniczną, krótką, lub podsumować wejście 2 zdaniami. Bo to cała perełka tego forum a nie jak dadas pusty screen po fakcie i to bez pozycji często.
Jak już wrzucać takie screeny to chociaż dopisz jakiego zasięgu się spodziewasz i dlaczego takiego...
Przecież wchodząc w pozycję czymś musicie się sugerować. No to nie można wrzucić na forum tego momentu PO decyzji a PRZED kliknięciem? Tak na prawdę mnie czy kogokolwiek innego nie obchodzą Twoje pieniądze i wielkość pozycji na wykresie a decyzja czemu akurat tak + zasięg. Czemu kiedyś ludzie potrafili w ten sposób robić a teraz nie potrafią?[/quote]
Sorki nie mogłem odpowiedzieć

otwieram pozycję na podstawie zmodifikowanego wskaźnika SDL-4G już go pokazywałem
i tego się trzymam, a nie chcę nic nikomu sugerować

zasięg i sl na wykresie
Ostatnio zmieniony 30 paź 2017, 12:22 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 2 razy.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem

-1,2k straciłem bo przestawiłem jeszcze SL.. . Właśnie przez PA myślałem, że zretestowali wsparcie od dołu i będą spadać.jen-yy pisze:ile zarobiłeś na tym wejściuŚwieżak44 pisze:O co wy się teraz kłócicie??? Nie lepiej zarabiać?
Na DAX-ie PA nie działa na M1!

Dobrze że na Edku +0,4k z rana..
Świeżak.
Ja mam coraz częściej wrażenie, że Ty sobie z nas jaja robisz. Siedzisz przed monitorem, trzepiesz kasę, a na nawigatora wrzucasz jakiś shit i nabijasz się ze wszystkich, którzy próbują Ci pomóc.
Ja mam coraz częściej wrażenie, że Ty sobie z nas jaja robisz. Siedzisz przed monitorem, trzepiesz kasę, a na nawigatora wrzucasz jakiś shit i nabijasz się ze wszystkich, którzy próbują Ci pomóc.

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
I co jeszcze odkryłeś Sherloku??jen-yy pisze:Świeżak.

PS. Już wiem co poszło nie tak z tym DAX-em.
Świeżak44 pisze:I co jeszcze odkryłeś Sherloku??jen-yy pisze:Świeżak.
Ja mam coraz częściej wrażenie, że Ty sobie z nas jaja robisz. Siedzisz przed monitorem, trzepiesz kasę, a na nawigatora wrzucasz jakiś shit i nabijasz się ze wszystkich, którzy próbują Ci pomóc.![]()
PS. Już wiem co poszło nie tak z tym DAX-em.
No nie denerwuj się.
A możesz opisać tu krok po kroku swoją strategię? Tak punkt po punkcie. Kiedy i dlaczego wchodzisz na rynek, gdzie stawiasz sl i jak później go prowadzisz. Może Ty nie masz takiego planu i każde wejście to inna historia.