DayTrading: Poniedziałek 23.10.2017
Re: DayTrading: Poniedziałek 23.10.2017
i znowu jak zwykle dax wzrosl i spadl a na 113100 mozna popatrzec dzis
ski sa na wage zlota
ski sa na wage zlota
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Wyłapałem SL z rana , ale zaraz to odrobie. Tak jak mówiłem, ten skalp był trochę spóźniony. 
-- Dodano: 23 paź 2017, 14:13 --
Tak czułem z tym DAX-em rano , ze podbiją jeszcze raz , ale myslałem ,ze SL wytrzyma. Ale jeśli sami nic nowego nie zrobili od rana na DAX-ie to obstawiam po południu raczej spadki, pod warunkiem że jankesiu nie przekrocza na stałe 2275.

Tak czułem z tym DAX-em rano , ze podbiją jeszcze raz , ale myslałem ,ze SL wytrzyma. Ale jeśli sami nic nowego nie zrobili od rana na DAX-ie to obstawiam po południu raczej spadki, pod warunkiem że jankesiu nie przekrocza na stałe 2275.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
BAX , udzielasz się tutaj ?XAB pisze:i znowu jak zwykle dax wzrosl i spadl a na 113100 mozna popatrzec dzis
ski sa na wage zlota
przynajmniej tu jakis normalny sklad i ludzie grajacy na fxmarhac pisze:XAB pisze:i znowu jak zwykle dax wzrosl i spadl a na 113100 mozna popatrzec dzis
ski sa na wage zlota
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Miałem nie pisać... - jutro 2 posty mniej deklaruję...Świeżak44 pisze:Wyłapałem SL z rana , ale zaraz to odrobie. Tak jak mówiłem, ten skalp był trochę spóźniony.
Odgrzewany! ... kto takie wąskie stopy stawia ... w dodatku przy taki8m setupie...
nawet dadas by na to sobie nie pozwolił...
wejscie oki (5+)
stop do ... sam wiesz...

no proszę ... :
po lewej też mi dobrze idzie

-
- Maniak
w perspektywiefx-technik pisze:Na DAX30 widzę cel 13100.

πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem

niestety juz ci pisalem stawiaj 2-3ski nie bedziesz mial miejsca wtedy na plytkie sl i by ci zalapala sie skaŚwieżak44 pisze:Wyłapałem SL z rana , ale zaraz to odrobie. Tak jak mówiłem, ten skalp był trochę spóźniony.
nie zeszli nizej 980 tzn ze beda podbijanki w gore probowac jeszcze
i nie rozumiem czemu masz nie pisac jak piszesz o forexie
lepsze to niz to ciagle warkotanie specow tu na siebie i tyle temat

Ostatnio zmieniony 23 paź 2017, 14:37 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
- fx-technik
- Fanatyk
Bzdury piszesz, kolego.warmia pisze:Miałem nie pisać... - jutro 2 posty mniej deklaruję...Świeżak44 pisze:Wyłapałem SL z rana , ale zaraz to odrobie. Tak jak mówiłem, ten skalp był trochę spóźniony.
Odgrzewany! ... kto takie wąskie stopy stawia ... w dodatku przy taki8m setupie...
wejscie oki (5+)
stop do ... sam wiesz...
no proszę ... :
Dadas, to przede wszystkim nie sprzedaje, gdy SL dla Short wypada tak daleko od ceny.
Żólta linia to poziom SL dla short wynikający z rynku: Ergo, RR byłoby do dupy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
No przeciez napisałem ...fx-technik pisze:Bzdury piszesz, kolego.warmia pisze:Miałem nie pisać... - jutro 2 posty mniej deklaruję...Świeżak44 pisze:Wyłapałem SL z rana , ale zaraz to odrobie. Tak jak mówiłem, ten skalp był trochę spóźniony.
wejscie oki (5+)
stop do ... sam wiesz...
no proszę ... :
Dadas, to przede wszystkim nie sprzedaje, gdy SL dla Short wypada tak daleko od ceny.
Żólta linia to poziom SL dla short wynikający z rynku: Ergo, RR byłoby do dupy.
" ze nawet dadas"

no bo przeciez wszyscy wiedzą ...
ze dadas stawia najwęższe stopy...

Ostatnio zmieniony 23 paź 2017, 14:41 przez warmia, łącznie zmieniany 1 raz.
Stopy musza byc wąskie.. inaczej sie nie da. Ja nie szkole sie po to, zeby mnie wozili.. Popełniłem błąd, bo zrobili tradycyjnie podbitkę i to całkiem sporą. Liczyłem sie z tym, dlatego SL był waski. To było ryzykowne, jeszcze prawie na środku Bollingera i zbyt wcześnie. Nie pilnowałem tego zbyt dobrze.warmia pisze:Miałem nie pisać... - jutro 2 posty mniej deklaruję...Świeżak44 pisze:Wyłapałem SL z rana , ale zaraz to odrobie. Tak jak mówiłem, ten skalp był trochę spóźniony.
wejscie oki (5+)
stop do ... sam wiesz...
no proszę ... :
PS. Juz +0,6k odrobione
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.