DayTrading: Poniedziałek 23.10.2017
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Poniedziałek 23.10.2017
No, właśnie DAX to udowodnił, jak się opłaca grać przeciwko rynkowi, szczególnie gdy ktoś scalpuje M5/M1...
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
jesli już ...fx-technik pisze:No, właśnie DAX to udowodnił, jak się opłaca grać przeciwko rynkowi, szczególnie gdy ktoś scalpuje M5/M1...
jak ktos scalpuje na forexie...
to wie tyle o tradingu co Dadas o lukach
...
(wężykiem)

scalping ... to z definicji zdejmowanie pozycji przeciwstawnych...
na foreksie ich nie ma
(jest spread)
Żeby na edku zrealizowal się rgr o którym tak piszecie to muszą zostać złamane dwa wsparcia tygodniowe. Na obecną chwilę cena nie złamała nawet jednego wiec spadki są co najwyżej życzeniowe IMO i nie ma znaczenia czy Wam się to sprawdzi czy nie. W takim miejscu szuka się setupu pod L, albo czeka z boku, a nie wchodzi w S na wsparciu tygodniowym. Ale to moja subiektywna opinia i nikt się z nią nie musi zgadzać.
https://www.tradingview.com/x/VI8mqhEK/

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
Jak ktoś wie tyle o tradingu, co warmia, to niech lepiej się swojego etatu trzyma...warmia pisze:jesli już ...fx-technik pisze:No, właśnie DAX to udowodnił, jak się opłaca grać przeciwko rynkowi, szczególnie gdy ktoś scalpuje M5/M1...
...
(wężykiem)
Scalping, to z definicji trzymanie pozycji krócej niż 5 minut.
Merylin "może" i tak. Plusem twojego scenariusza jest to, że stosunkowo łatwo okreslić poziom zanegowania go...Jak jeszcze nie wiesz o co mi chodzi ułatwie Ci to wrzucając h4.MERLIN pisze: Czemu 5 ? może 3 i ABC korekta nieregularna jako 4
https://invst.ly/5jhr1 Z tym sobie poradzisz.
Ja się z nią dokładnie zgadzam.Kermit pisze:Żeby na edku zrealizowal się rgr o którym tak piszecie to muszą zostać złamane dwa wsparcia tygodniowe. Na obecną chwilę cena nie złamała nawet jednego wiec spadki są co najwyżej życzeniowe IMO i nie ma znaczenia czy Wam się to sprawdzi czy nie. W takim miejscu szuka się setupu pod L, albo czeka z boku, a nie wchodzi w S na wsparciu tygodniowym. Ale to moja subiektywna opinia i nikt się z nią nie musi zgadzać.![]()
![]()

- fx-technik
- Fanatyk
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
na ski na edku---eur/dol to czas juz byl teraz przy tym rynku to narazie mozna patrzec gdzie ewentualnie zamykac
wiadomo rusza 1,1730 to spokojnie czekac mozna bo dopiero psycholog i 1,17 i 1,1661 to juz hmmm bo moze byc mocniejszy w dol lub w gore
wiadomo rusza 1,1730 to spokojnie czekac mozna bo dopiero psycholog i 1,17 i 1,1661 to juz hmmm bo moze byc mocniejszy w dol lub w gore
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
a u mnie jeszcze troszke inaczej - IMO jeszcze nie skonczylismy 4 w Cbarabaszek pisze:
Merylin "może" i tak. Plusem twojego scenariusza jest to, że stosunkowo łatwo okreslić poziom zanegowania go...Jak jeszcze nie wiesz o co mi chodzi ułatwie Ci to wrzucając h4.
https://invst.ly/5jhr1 Z tym sobie poradzisz.
https://www.tradingview.com/x/xiY2Fxve/
fachowo to 3-5- minut to zalezy jaki kto sobie czas ustawia mozna 10 tez bo tak tez grajafx-technik pisze:Jak ktoś wie tyle o tradingu, co warmia, to niech lepiej się swojego etatu trzyma...warmia pisze:jesli już ...fx-technik pisze:No, właśnie DAX to udowodnił, jak się opłaca grać przeciwko rynkowi, szczególnie gdy ktoś scalpuje M5/M1...
...
(wężykiem)
Scalping, to z definicji trzymanie pozycji krócej niż 5 minut.