No to grubo.. Wygląda sensownie, ale obawiam sie wycinki najpierw w góre. Zwłaszcza na SP500 coś takiego przeważnie robią. Widać, że DAX codziennie czeka do popołudnia na ruchy SP500. Sami nic nie robią. Najwyżej konsolki. Trzeba przyjrzeć się więc SP500 bardziej wnikliwie..
-- Dodano: 11 paź 2017, 11:46 --
Na Sapinie też by się jakaś korekta przydała, albo chciaz ponownw sprawdzenie 2538.. To wygląda na wazny poziom teraz. Mogą go zretestować i się odbić na nowe szczyty. Ale jak wybiją, to mocniej spadną..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Świeżak44 pisze:No to grubo.. Wygląda sensownie, ale obawiam sie wycinki najpierw w góre. Zwłaszcza na SP500 coś takiego przeważnie robią. Widać, że DAX codziennie czeka do popołudnia na ruchy SP500. Sami nic nie robią. Najwyżej konsolki. Trzeba przyjrzeć się więc SP500 bardziej wnikliwie..
-- Dodano: 11 paź 2017, 11:46 --
Na Sapinie też by się jakaś korekta przydała, albo chciaz ponownw sprawdzenie 2538.. To wygląda na wazny poziom teraz. Mogą go zretestować i się odbić na nowe szczyty. Ale jak wybiją, to mocniej spadną..
zerkaj też na Edzia
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Tolmonnika pisze:
moim zdaniem może być tak...... czy mam rację
GER30H4.png
powodzenia
ps. to nie tu to dłuższy termin
może tak być, poczekałbym tylko na jakąś h4 by zamknęła sie poniżej 12 924
a oni tego bronią jak niepodległości
Już wczoraj ostrzyłem sobie zęby a tu dupa
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
A co na EDku? Na razie te wzrosty chyba powstrzymane bedą. Jakis poziom klepnęli, odwrócili się i pinbara robia na H4. Wiadomo, jak Edek w górę to DAX w dół moze polecieć.. Chyba Edek w normie..
-- Dodano: 11 paź 2017, 11:58 --
NUDA, NUDA... idę do roboty.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Świeżak44 pisze:A co na EDku? Na razie te wzrosty chyba powstrzymane bedą. Jakis poziom klepnęli, odwrócili się i pinbara robia na H4. Wiadomo, jak Edek w górę to DAX w dół moze polecieć.. Chyba Edek w normie..
-- Dodano: 11 paź 2017, 11:58 --
NUDA, NUDA... idę do roboty.
sam sobie odpowiedziałeś
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem