DayTrading: Wtorek 10.10.2017
Re: DayTrading: Wtorek 10.10.2017
Tak się zdaje, ze wybiją ten kanał w górę.. ale trzeba czekać.. 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
tak z ciekawosci co to znaczy to wpisane 0-54-0 i raczej prowadz linie albo po knotach albo po swiecy bo to w sumie spory rozrzut takie moje zdanie i powinni glebiej najpierw zejscŚwieżak44 pisze:Tak się zdaje, ze wybiją ten kanał w górę.. ale trzeba czekać..
a z minutki to 50fb na 12955

http://wstaw.org/h/b823169260e/linki/
MASZ TO SAMO NA MINUTCE A JAKA ROZNICA
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
G/J niezły range
Teraz to juz wrecz w miejscu stoi....kolbi123 pisze:G/J niezły range
0 -54- 0 to Candle Time- ile czasu pozostwało do zamkniecia świeczki. Linie staram się prowadzić po knotach, ale na M1 na DAX-ie nie musi byc to dokładnie. Rano narysowałem podobną bandę i mi SL wyskoczyli i zjedli. Tu chodzi o psychologie bardziej niż dokładne linie. Trzeba odgadnąc po kształcie świeczek w odpowiednich miejscach, co chcą zrobić.XAB pisze:tak z ciekawosci co to znaczy to wpisane 0-54-0 i raczej prowadz linie albo po knotach albo po swiecy bo to w sumie spory rozrzut takie moje zdanie i powinni glebiej najpierw zejscŚwieżak44 pisze:Tak się zdaje, ze wybiją ten kanał w górę.. ale trzeba czekać..
a z minutki to 50fb na 12955
http://wstaw.org/h/b823169260e/linki/
MASZ TO SAMO NA MINUTCE A JAKA ROZNICA
PS. Mikrokonsolka na DAX-ie. Nie gram.
-- Dodano: 10 paź 2017, 15:14 --
Sp500 teraz w dół!
-- Dodano: 10 paź 2017, 15:15 --
A w zasadzie DAX w dół

-- Dodano: 10 paź 2017, 15:17 --
W każdym razie już na tym zarobiłem.

-- Dodano: 10 paź 2017, 15:19 --
Jaki broker ma najniższy spread na DAX-a?? Ja mam 1,5pipsa..

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dax z gory 985 z dolu 925 reszta to w kotle i tylko skubanie
dzieki za info
zawsze uwazam ze kazdy ma swoje metody ja na swieczki akurat rzadko patrze
i by to mialo rece i nogi to najpierw powinno byc zejscie na okolice 12900 tak uwazam
no chyba ze z jakiegos byle infa wyskocza nad 13tys jak z procy moze katalonia pomoze
dzieki za info
i by to mialo rece i nogi to najpierw powinno byc zejscie na okolice 12900 tak uwazam
no chyba ze z jakiegos byle infa wyskocza nad 13tys jak z procy moze katalonia pomoze
Ostatnio zmieniony 10 paź 2017, 15:30 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Oooo rzeznik moze w koncu zrobi h1 ktorej korpus bedzie wiekszy niz 5 pipsow bo od 4 godzin ma z tym problem 

bo dzis grala ropa ale tu wyraznie wiekszosc przegapilaKusus pisze:Oooo rzeznik moze w koncu zrobi h1 ktorej korpus bedzie wiekszy niz 5 pipsow bo od 4 godzin ma z tym problem
Budujesz sobie przekonania, a na DAXie to największy błąd. Oni nic nie powinni, za to wszystko mogą. To jest bardziej psychologia tu potrzeban niż analiza techniczna. Zobacz jak wystrzelili. Fałszywka czy nie???XAB pisze:dax z gory 985 z dolu 925 reszta to w kotle i tylko skubanie
dzieki za info
Lira turecka odrabia dzisiaj straty. Myślę, że tak szybko nie domknie luki i jutro atakuję L. 

The only way is up