next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
-rookie-
Maniak
Maniak

Re: next

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Analiza techniczna cyklów stochastic jest lepsza niż kolorowanie wykresu historycznego i rysowanie na nim tego co już było. Rysowanie kanałów, wsparć, oporów itd jest bardzo wybiórcze, a tutaj nie ma miejsca na fantazjowanie tylko przy odpowiednich ustawieniach stochastic będzie wskazywał dołki i szczyty. Dlatego sama metoda jest ok. W tamtym tygodniu zapomniałem sprawdzić TP 3 pips na EURUSD w tym skalpie. Wtedy miałbym do rozegrania RR 2:1, i albo TP albo SL. Ale i tak z tych setupów co rozegrałem chyba tylko 1 albo 2 dałyby zarobić 3 pipsy. W tamtym tygodniu chciałem wejść, szybko przestawić na BE i trzymać ale z tym trzymaniem zyskownych pozycji to słabo u mnie. Zroibiłem w EA tylko autmatyczny SL i BE przesuwane po 2 pipsach zysku, ale nie było TP. Chciałem łapać ruchy na 20 pips. Może powinienem jeszcze sprawdzić taki wariant z Tp 3 pips. Ale nie w tym tygodniu. Tylko jak teraz myśle, gdybym miał inne założenia może czegoś innego bym szukał i ta statystyka wyglądałaby lepiej na EURUSD...

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

-rookie- pisze:Myślisz że jestem takim ułomem że nie potrafie składać zleceń na pinbarach D1. webski traci tak samo jak ja, a taką dysypline też potrafie utrzymać jak on tzn grać pinbary na D1 wg jego planu. Jego metoda też nie przynosi mu profitów więc jedyne co może różnić to konsekwencja w stosowaniu zasad, ale też potrafie robić to co on . Webskitreder jest dokładnie w tym samym miejscu co ja - nie zarabia, tylko traci...
:lol:
Na D1 - (gdybyś przed trejdem raczył swe nadobne oczy skierować) funt po dwutygodniowym spadku, kwiczy o pull backa. Oczywiście na wykresie tickowym tego nie widać, A wiesz co? może jest broker, który oferuje grę na czasach Plancka :lol: :lol: :lol: Jedyną dyscyplinę jaką doświadczasz, to wtedy gdy forex chłoszcze cię dyscypliną po dupie. Wykres webskiego na pewno nie przypomina równi pochyłej, więc nie podskakuj, bo mu nawet na buty nie dasz rady napluć. Przelewarowanie na wejściu świadczy, że jesteś ułomem.
Więc siadaj na dupie, wymyśl jakiś system który działa i zaczynaj od lewara 0,01
Obrazek

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Znowu będziecie się obrażać!

Prawda jest taka, że gdy ktoś chce tradować według pomysłu z dupy wziętego, to nigdy nie będzie zarabiać.
Zarabiać można tylko wtedy, gdy albo ma się kupę kasy i jest się w stanie sprowokować rynek, albo
gdy się temu rynkowi pozwoli trader prowadzić, pod warunkiem kup tanio, sprzedaj drożej.
I trzeba wiedzieć, kiedy w trendzie jest tanio, a kiedy jest drogo.

Nie można zarabiać tworząc systemy nie mające nic wspólnego z rzeczywistością zmienności ceny.

Algorytmy HFT też polegają na tym, że obserwują konkretne zdarzenia w bardzo konkretnym czasie.
A nie tradują czyichś pomysłów z dupy wziętych.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

-rookie-
Maniak
Maniak

fx-technik pisze:Znowu będziecie się obrażać!

Prawda jest taka, że gdy ktoś chce tradować według pomysłu z dupy wziętego, to nigdy nie będzie zarabiać.
Zarabiać można tylko wtedy, gdy albo ma się kupę kasy i jest się w stanie sprowokować rynek, albo
gdy się temu rynkowi pozwoli trader prowadzić, pod warunkiem kup tanio, sprzedaj drożej.

Nie można zarabiać tworząc systemy nie mające nic wspólnego z rzeczywistością zmienności ceny.

Algorytmy HFT też polegają na tym, że obserwują konkretne zdarzenia w bardzo konkretnym czasie.
To jest oczywista oczywistość, tylko że to jest rada jak te które dostawałem pare miesięcy temu "graj z trendem", tylko że wtedy nie wiedzialem jak wyznaczać trend nawet. Ale nie to jest najgorsze... kompletnie nie mam pojęcia dlaczego dzisiaj straciłem, to jest porażka. Nie rozumiem chyba swoich metod, skoro nie potrafie do tej pory stwierdzić dlaczego straciłem, co nie zadziałało, co zrobiłem źle oprócz takich banalnych wniosków. Siedze teraz i gapie się na ten wykres i nic nie rozumiem...

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

-rookie- pisze:
fx-technik pisze:Znowu będziecie się obrażać!

To jest oczywista oczywistość, tylko że to jest rada jak te które dostawałem pare miesięcy temu "graj z trendem", tylko że wtedy nie wiedzialem jak wyznaczać trend nawet. Ale nie to jest najgorsze... kompletnie nie mam pojęcia dlaczego dzisiaj straciłem, to jest porażka. Nie rozumiem chyba swoich metod, skoro nie potrafie do tej pory stwierdzić dlaczego straciłem, co nie zadziałało, co zrobiłem źle oprócz takich banalnych wniosków. Siedze teraz i gapie się na ten wykres i nic nie rozumiem...
A masz screena z tych tradów?
To ci powiem dlaczego.

Na ten moment mogę ci powiedzieć tyle, że to co widzisz na zamkniętych świecach,
ma się nijak do tego, gdy świeca nie jest zamknięta.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

-rookie-
Maniak
Maniak

fx-technik pisze:A masz screena z tych tradów?
To ci powiem dlaczego.
https://drive.google.com/drive/folders/ ... TZLZDVhTXc
Ostatnio zmieniony 09 paź 2017, 15:30 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

rookie, ty po prostu za bardzo kombinujesz zamiast wybrać sobie jakiś jeden prosty setup i go sukcesywnie grać :) ja do niedawna też brykałem z systemu na system i też traciłem, ale nie da się robić tego w nieskończoność ;)

teraz rozgrywam tylko jeden schemat - moment zmiany trendu :) wrzucam screena, bo to jest najprostsza możliwa metoda i grasz tylko pierwsze HL/LH po tym jak cena wybiła nowe HH lub LL ;)
HH-HL-LL-LH.png

powodzenia 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

-rookie-
Maniak
Maniak

freakout pisze:wrzucam screena
Wrzuć screena z trejdem

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

-rookie- pisze:
freakout pisze:wrzucam screena
Wrzuć screena z trejdem
usdjpy-m15.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

GBPUSD M5:
Trend jest oczywisty do góry.
Ty sprzedałeś na dole (tanio), w pullbacku, po odbiciu od dolnej bandy konsoli.

Powiesz, że o tym nie wiedziałeś.
No, wydawało ci się, że jest opór i cena pójdzie w dół.
Tylko ci się wydawało.
To nic wspólnego z realiami rynku nie miało.
A żaden stochastic, ani inny ci tego nie powie.

Jakie błędy?
1. Gra pod prąd,
2. Nieumiejętność czytania konsolidacji,
3. Nieznajomość praw popytu i podaży,
4. Nierozumienie wykresu, czyli mechaniki rysowania popytu i podaży,
5. Totalny brak rozeznania w tym, jak to działa.

Zablokowany