DayTrading: Czwartek 28.09.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 wrz 2017, 00:00

Wzrost
4
36%
Bez zmian
2
18%
Spadek
5
45%

Liczba głosów: 11

Nieśmiertelny Trader

Re: DayTrading: Czwartek 28.09.2017

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Kermit pisze:
Nieśmiertelny Trader pisze:
Jestem za pod postacią na maxa osłabiającego się kangura razem ze zlotem i srebrem :)
ja tam widze chorągiewkę z budującym się wewnątrz rgrem jako kontynuację trendu - i to scenariusz z trendem jest dla mnie bazowy. A wyjście górą tylko jako alternatywa. Pamietaj że oprócz AUD w tej parze jest jeszcze funt, a mamy brexit. O wybitym oporze miesiecznym na audusd nie wspomne wiec nie wiem gdzie ten osłabiający sie kangur miałby sie pojawic w długim terminie? Moze na prerii :wink:
Według Mnie kangur przyśpiesza, a tego rgra na gbpaud (bo chyba na W1 masz na mysli) no nie widzę ni cholere, jest zbyt oczywisty. Prerie są zazwyczaj na południu więc i niechaj tam się pojawi :) ale mogę się mylić. :) Więcej pola do popisu widzę na kangurze dołem niż górą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

ED L po 1.1757

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Kermit pisze:
Jestem za pod postacią na maxa osłabiającego się kangura razem ze zlotem i srebrem :)
ja tam widze chorągiewkę z budującym się wewnątrz rgrem jako kontynuację trendu - i to scenariusz z trendem jest dla mnie bazowy. A wyjście górą tylko jako alternatywa. Pamietaj że oprócz AUD w tej parze jest jeszcze funt, a mamy brexit. O wybitym oporze miesiecznym na audusd nie wspomne wiec nie wiem gdzie ten osłabiający sie kangur miałby sie pojawic w długim terminie? Moze na prerii :wink:
Według Mnie kangur przyśpiesza, a tego rgra na gbpaud (bo chyba na W1 masz na mysli) no nie widzę ni cholere, jest zbyt oczywisty. Prerie są zazwyczaj na południu więc i niechaj tam się pojawi :) ale mogę się mylić. :) Więcej pola do popisu widzę na kangurze dołem niż górą.
Nie ma to jak dokladac S przed tygodniowym wsparciem na 0.7805. Moze i zarobiles tym zarem ale jest to glupota ze ich nie zamknales.

Nieśmiertelny Trader

Kusus pisze:
Nie ma to jak dokladac S przed tygodniowym wsparciem na 0.7805. Moze i zarobiles tym zarem ale jest to glupota ze ich nie zamknales.
Te eSki są kontrolne do wyczucia ceny, główna pozycja jest pogrubiona. Poza tym pilnuj Swoich Longów :clap:

-- Dodano: 28 wrz 2017, 12:22 --

Polecam też zajrzeć na miesięczny kangura, jest tam gigantyczna spadkowa flaga z zasięgiem na nowe minima ale to pare miesięcy trzymania. ;)

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Polecam też zajrzeć na miesięczny kangura, jest tam gigantyczna spadkowa flaga z zasięgiem na nowe minima ale to pare miesięcy trzymania. ;)
chyba na innych wykresach operujesz. Może od Koreańczyków masz kwotowania? Liczy się formacja już wybita, a nie ta która się tworzy bo ona jest tylko potencjalna i dopóki nie wybije to może będzie, a może nie

kangur miesieczny
https://www.tradingview.com/x/YdCGC7oH/

i tygodniowy
https://www.tradingview.com/x/FEmK5DC7/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

Jakbyś tak Panie Żabka DAX-a opracował... Echhh rozmarzyłem się:)

Nieśmiertelny Trader

Kermit pisze:
chyba na innych wykresach operujesz. Może od Koreańczyków masz kwotowania? Liczy się formacja już wybita, a nie ta która się tworzy bo ona jest tylko potencjalna i dopóki nie wybije to może będzie, a może nie

kangur miesieczny
https://www.tradingview.com/x/YdCGC7oH/

i tygodniowy
https://www.tradingview.com/x/FEmK5DC7/
Z UK Żabi zaklinaczu wzrostów ;) Ta reakacja poniżej z kosmosu się nie wzieła, tym bardziej z Korei ;) zobaczymy dalej :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

chcesz flage masz flage tylko narysuj ja normalnie, a nie zyczeniowo tak zeby obecne spadki pasowały

https://www.tradingview.com/x/62HOgmzy/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Kermit pisze:chcesz flage masz flage tylko narysuj ja normalnie, a nie zyczeniowo tak zeby obecne spadki pasowały

https://www.tradingview.com/x/62HOgmzy/
No akurat ta flaga to też narysowana życzeniowo. Zaczynamy od rysowania LT.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Zablokowany