DayTrading: Środa 27.09.2017
Re: DayTrading: Środa 27.09.2017
ED L po 1.1743
Wzialem wczoraj L na Kangurze ze stopem przy 0.7845. Jeszcze go nie wywalilo ale widze ze to kwestia czasu bo jestesmy juz pod podloga a dolar cisnie wszystko bez litosci.
Natomiast edek z kablem daja fajnie zarobic ale juz zamknalem i zostawilem tylko biednego Kangura
Natomiast edek z kablem daja fajnie zarobic ale juz zamknalem i zostawilem tylko biednego Kangura

- Bartomierz
- Pasjonat
A mi udało się trochę skrócić hedge'a na kiwi. Chociaż po drodze jeszcze oddałem małą działkę Janet Yellen.
BBHMM 

karnak pisze:ED L po 1.1743
Bez jajek, przecież tam nie ma M5 białej.
- Bartomierz
- Pasjonat
Swoją drogą, reakcja na wczorajszą Yellen była (i jest) interesująca. Prezes powiedziała, że reagują na bieżąco, bo modele słabo się sprawdzają. Że zachowanie inflacji to 'mystery' i nie tego się spodziewali. I że nic nie jest pewne, a recovery na świecie jest dużo czytelniejsze niż w Stanach. Aczkolwiek poniekąd (nie wprost) jakby potwierdziła, że wypadałoby podnieść stopy wcześniej raczej niż za późno - w sytuacji gdy rynek i tak spodziewa się małej podwyżki w grudniu. Trochę 'nie bardzo wiemy co się dzieje ale i tak zgodnie z oczekiwaniami nieco podniesiemy stopy'. I wszyscy są szczęśliwi, a fundamentalnie to jednak chyba słabe było...
BBHMM 

Moja wizja Edka:
Realizujemy RGR a potem zawrotka i lecimy do bandy kanału z W1.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bartomierz pisze:Swoją drogą, reakcja na wczorajszą Yellen była (i jest) interesująca. Prezes powiedziała, że reagują na bieżąco, bo modele słabo się sprawdzają. Że zachowanie inflacji to 'mystery' i nie tego się spodziewali. I że nic nie jest pewne, a recovery na świecie jest dużo czytelniejsze niż w Stanach. Aczkolwiek poniekąd (nie wprost) jakby potwierdziła, że wypadałoby podnieść stopy wcześniej raczej niż za późno - w sytuacji gdy rynek i tak spodziewa się małej podwyżki w grudniu. Trochę 'nie bardzo wiemy co się dzieje ale i tak zgodnie z oczekiwaniami nieco podniesiemy stopy'. I wszyscy są szczęśliwi, a fundamentalnie to jednak chyba słabe było...
Reakcja mogła być jakies trailing stopy czy cos tego typu, wczoraj cała sesja na edku była w dól prawie bez podbitek i pewnie było duzo stopów w pobliżu.
Całkiem możliwe. Ale to na długi terminKuncfot pisze:Moja wizja Edka:
A co to znaczy? Krótka?Nieśmiertelny Trader pisze:ujek czapa