DayTrading: Wtorek 26.09.2017
Re: DayTrading: Wtorek 26.09.2017
kangur - dramat
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
na edku dziennym mam spory dylemat. Gdyby był piątek jak pisałem to byłbym pewny niebieskiego scenariusza powiedzmy na 90% ale ponieważ jest wtorek i świeczka tygodniowa moze byc mocno niedzwiedzia ale również skonczyć sie np pinem to chodzi mi po glowie tez czerwony scenariusz. Miejscem wspolnym jest retest wybitej konsoli i tam S wskazane ale czy korekcyjne czy impulsowe i z jakim zasięgiem to już grubszy szpadel do rozkminy
https://www.tradingview.com/x/9DlKsz1K/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
-
- Fanatyk
1.15 to 38.2 impulsu ewent 3 wiekszej od 1.0566Kermit pisze:na edku dziennym mam spory dylemat. Gdyby był piątek jak pisałem to byłbym pewny niebieskiego scenariusza powiedzmy na 90% ale ponieważ jest wtorek i świeczka tygodniowa moze byc mocno niedzwiedzia ale również skonczyć sie np pinem to chodzi mi po glowie tez czerwony scenariusz. Miejscem wspolnym jest retest wybitej konsoli i tam S wskazane ale czy korekcyjne czy impulsowe i z jakim zasięgiem to już grubszy szpadel do rozkminy
ta korekta jest inna niz ta na dole czyli płaska wiec przypomina kształtem impuls a w rzeczywistosci jest zygzakiem
Moim zdaniem jest nieciekawie grac korekte w tak dużym impulsie wzrostowym i tez nie pasuje do obrazu chociażby ind Dax czy złota
kermit ci odpowiedzial za mnieMERLIN pisze:XAB co według ciebie oznacza "domknięcie szczytu" ?, pierwszy raz słyszę o takim czymś
a do kermita ok o to mi chodzilo

w sumie chodzilo mi o to ze zejscie i utrzymanie rynku ponizej 1,1820 moze swiadczyc o srednioterminowej zmianie kierunku z celem na 1,1661 jako pierwszym czyli to na 1,209.... mozna traktowac jako tymczasowy szczyt
moze to malo skladnie ale tak to czytam i poki rynek nie wroci nad to jest spadkowo

38proc z 1,0569 do 1,2091 na 1,1510 jesli juz
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2017, 19:09 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
to juz przemówieniu ? czy jeszcze trwa ?
- Bartomierz
- Pasjonat
8 zyskownych transakcji pod rząd.. Chyba zostanę jeszcze trochę przy tej strategi. Może jednak będę zarabiał!
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Zapamiętaj: czasem będziesz zarabiał, czasem będziesz tracił. Forex to zarządzanie kapitałem, jego ochrona i najważniejsza zasada zysk > strataŚwieżak44 pisze:8 zyskownych transakcji pod rząd.. Chyba zostanę jeszcze trochę przy tej strategi. Może jednak będę zarabiał!

The only way is up
EG -okaże się czy euro nabierze mocy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.