ale jeszcze wczesniej,(moze 2-3 lata) przestrzegalem zadziornych kolegow zeby sfolgowali bo sie stad zabierzesz.....Kermit pisze:Może dlatego że obiecałem sobie nie dać się sprowokować tym razem nikomu. Kiedyś się dałem sprowokować znanemu tu wszystkim osobnikowi, napisałem dwa słowa dobitnie - poszedł na skargę, a ja dostałem bana - to było półtora roku temu.woj55 pisze:swietna odpowiedz! albo nawigator albo my powinnismy Ciebie sowicie oplacac:) troche powala mnie Twoja uprzejmosc
![]()
a żeby nie było off top to eurcad h1
https://www.tradingview.com/x/XnmbCCHd/
DayTrading: Środa 20.09.2017
Re: DayTrading: Środa 20.09.2017
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
musza odkrecic stare QE zeby przygotowac się na kolejne za jakies 2 latapedro pisze:makro: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Czy-Rez ... 44074.html

tak im sie to spodobalo ze teraz przy kazdym wirażu w gospodarce bedzie kolejne QE
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Widać ,z e dziś na DAX-ie loteria, zabawa spekulantów. Wykres jak EKG.
Minutowe świeczki po 20 pipsów itp. Gra ktoś teraz?

Ostatnio zmieniony 20 wrz 2017, 12:22 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
SpekulujeŚwieżak44 pisze:Widać ,z e dziś na DAX-ie loteria, zabawa spekulantów. Minutowe świeczki po 20 pipsów itp. Gra ktoś teraz?

skoro raz mechanizm zadziałał i uratował tych, którzy są too big to fail, to na pewno będzie stosowany w przyszłości : )Kermit pisze:musza odkrecic stare QE zeby przygotowac się na kolejne za jakies 2 latapedro pisze:makro: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Czy-Rez ... 44074.html
tak im sie to spodobalo ze teraz przy kazdym wirażu w gospodarce bedzie kolejne QE
teraz pora na drugi eksperyment na żywym organizmie, czyli zwijanie QE ... jak, i czy ta operacja się powiedzie, to jest zagadka : ) ... pewnie będzie tak, że: operacja się udała, chociaż pacjent padł

wiesz, oni powinni wiedzieć jakie są sumy bilansowe w największych bankach, czy już odrobili straty z Lehmana i czy kapitałów im wystarcza na dalsze działanie... o to chodzi według mnie w tym wszystkim co fed robi, a nie czy inflacja będzie tak czy srak, albo zatrudnienie ... who cares... najważniejsze, żeby się piramidka nie sypnęła, i to im wyszło ... odrobiona lekcja z krachu dot com, gdzie nie starczyło jajec na Greenspanowi na dosypanie do piramidki ... Bernanke sypał dolkami z helikoptera, akcja się powiodła

Jutro też jest dzień.
Potraktowałem go lotem na L w okolicach dzisiejszego denka.Świeżak44 pisze:Widać ,z e dziś na DAX-ie loteria, zabawa spekulantów. Wykres jak EKG.Minutowe świeczki po 20 pipsów itp. Gra ktoś teraz?
The only way is up
Niekoniecznie. Teraz mamy bail in w Europie, a kiedyś mieliśmy bail out. Bail in zostało z powodzeniem przetestowane na Cyprze. Teraz kolej na całą Europę. To jest własnie ten gigantyczny wałek, o którym wspominałem. Wielka banka na derywatach, zwłaszcza tych opartych o stopy procentowe, żeby FED, czy EBC mogli ją łatwo przebić. Umoczone po uszy banki inwestycyjne. Umożliwienie i ułatwienie łączenia się banków inwestycyjnych z depozytowo-kredytowymi i na koniec wprowadzenie bail in. Wszystkie elementy układanki na miejscu.pedro pisze:
skoro raz mechanizm zadziałał i uratował tych, którzy są too big to fail, to na pewno będzie stosowany w przyszłości : )
Na Cyprze wysadzili niezbędną dla funkcjonowania państwa elektrownię, i dotąd nie dostarczali części do naprawy, dokąd Cypr próbował walczyć o utracone zasoby. Ciekawe, co szykują Europie i kiedy się to wszystko wydarzy?
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Czas na czape na tym fejkowym kiwi. Dziwne te wzrosty.