DayTrading: Środa 20.09.2017
Re: DayTrading: Środa 20.09.2017
kiwi h4 - pokazywany milion razy przez to mielenie na retescie ale cel zrealizowany. Moze isc duzo wyzej ale dzis FED wiec dalej beze mnie - tymbardziej ze mozna tam tez dostrzec potencjalna flage spadkowa, a nie takie cuda na bankach centralnych juz widziałem
https://www.tradingview.com/x/67hYVZYF/
https://www.tradingview.com/x/67hYVZYF/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- Bartomierz
- Pasjonat
Nationals rosną, a nie rosną zieloni. Czyli zostaje status quo, a oddala się groźba dojścia do władzy partii z dużymi propozycjami socjalnymi, a więc groźbą rozwalenia budżetu.sureshot pisze:na kiwi jak ktos mial cierpliwosc i czekal na wybicie tego rgra, to moze wreszcie sie doczekal, ale powod no jak dla mnie komediowy, , jakies badanie statystyczne, ze nacjonalistom wzrasta, to komputery, fundy i jakies modele matematyczne, wlasnie na ta informacje czekaly, zeby zaczac kupowac,
Mi wczoraj kiwi dało zarobić ale zostałem z zahedgeowaną starszą elką i muszę teraz jakoś tego hedgea mozolnie rozpracować. Do piątku pewnie będzie entuzjazm ale wybory są w sobotę. W poniedziałek to już może być powrót do normalności i realizacja zysków. Może zagląda tu jakiś nowozelandzki polityk? Jakieś propozycje?
No właśnie - z uwagi na FOMC lepiej by było nie dotykać. Pytanie - do końca tygodnia czy do poniedziałku?
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2017, 08:53 przez Bartomierz, łącznie zmieniany 1 raz.
BBHMM 

a orgr na h4 ? przeciez musi dojechac do 74
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki
dla mnie najoczywistsza opcja to atak i test przynajmniej tych szczytow z lipca zwlaszcza ze na weekly to wyglada jak zwykla korekta, ale to sie zobaczy, czy to wybicie jest 4real czy tylko takie pitu pitu, jakos przez sierpien i wrzesien obrzydla mi ta para walutowa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wti grasz na L czy na S ?Świeżak44 pisze:Też tak uważam. Muszą to klepnąć, po prostu muszą.. A wtedy ja zagram pierwszy raz coś większego na rzeźniku. Lepszy rzeźnik niz ta ropa. Wszystko chyba lepsze od ropy. -2,8k..ja pier..Tomasz196407 pisze:Licze na 152.5 i dopiero 147.6
-- Dodano: 20 wrz 2017, 08:27 --
Ta skośna opadająca linia prowadzona po szczytach. Powinienem napisać BS to byś w ogóle nie wiedzał o co chodzi.Kusus pisze:AhahaŚwieżak44 pisze:Indeksy chyba sobie dziś spadną , bo DAX tak jakby wycinkę SL zrobił o 8.00. Tak więc ładuje S i trzymam do wieczora.
Na funcie odwrócenie trendu spadkowego. Przebili bandę spadków!a co to jest banda spadkow i gdzie ona sie znajduje?:)
-- Dodano: 20 wrz 2017, 08:30 --
Zastanawiam się gdzie ustawić TP na dziś na DAX-ie.. Jakieś pomysły??
-- Dodano: 20 wrz 2017, 08:32 --
OK. Juz wiem 12450 TP.
dla ludzi o mocnych nerwach i odpowiednim depo to w tej chwili byla dobra okazja zeby dobrac L na tej korekcie,Ja tak zrobilem po 73.50
63.50
63.50
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- Bartomierz
- Pasjonat
Super sprawa te wykresy. Wielkie dzięki za to, że Ci się chce. Ja niestety mam cholerne braki warsztatowe - głównie dlatego byłem przez lata pasywnym odbiorcą tego forum. Ale kiedyś w końcu człowiek musi się wygadaćKermit pisze:kiwi tygodniowy - główny powód dla którego wyłączyłem już L
https://www.tradingview.com/x/nfCvWEci/

BBHMM 

- kk.dreamer
- Pasjonat
Siema. Żabka czego się spodziewasz dzisiaj na usd? konkretnie to zerknij na usdcad jak mozesz, siedze w S i mam dylematKermit pisze:kiwi tygodniowy - główny powód dla którego wyłączyłem już L
https://www.tradingview.com/x/nfCvWEci/
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
Hej Piękna... wg mnie okolo 100-150 pipsow na parach dolarowych w kierunku osłabienia dolara i potem odwrot. Tyle ze odwrot niekoniecznie dzis. Moze byc przekrecenie swiecy tygodniowej jutro i pojutrze i dalsza czesc umocnienia dolara w kolejnym tygodniu.kk.dreamer pisze: Siema. Żabka czego się spodziewasz dzisiaj na usd? konkretnie to zerknij na usdcad jak mozesz, siedze w S i mam dylemat
Poziomy odwrotu który mam na myśli na poszczególnych parach widziałbym takie:
edek 1.2130(ewentualnie 2240 ale to już wysoko by było)
kabel 1.37
kangur 0.81
kiwi 0.7450
ujek 110
usdcad - tutaj nie wiem, ale może ostatni dołek i podwójne dno wtedy