DayTrading: Czwartek 14.09.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 wrz 2017, 00:00

Wzrost
7
58%
Bez zmian
3
25%
Spadek
2
17%

Liczba głosów: 12

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 14.09.2017

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Dax to czeka nie wiem na co góra nie dół nie.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

kolbi123 pisze:Dax to czeka nie wiem na co góra nie dół nie.
On czeka tylko na to aż coś otworzysz :)
Potem ci pokaże co zamierza

Kowlach
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kowlach »

Cblondyn pisze:
DAX to dzisiaj robi rekordy zmienności. 40 pkt :d Frustrujące.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Nieśmiertelny Trader pisze:Kermit jak tam Twoje longi na kiwi i kangurze? Ładnie rysujesz gre z trendem ale coś o zwrotach na rynku... No nie idzie Ci. Kreski to nie wszystko.
jeśli dla Ciebie ruch na 30 pipsow jes powodem do otwierania szampana to gratuluje. Wszystko narysowalem wcześniej. L na kiwi ma sie swietnie, bo gdybyś pomyślał to wiedziałbyś że orgr jest negowany dopiero jak cena wroci poniżej ramienia i tam sie stawia SL. Ta L na edku brana na dolnej bandzie (pokazywałem że tam możemy zlecieć) również ma się dobrze. L na eurchf też nie najgorzej. Na kangurze pozycji nie mam ale zastanawiam sie czy nie wziąć. Podobnie jak S na ujku lub rzeźniku. Wiec zluzuj pośladki i następnym razem przygotuj sie lepiej :D
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

pedro pisze:
Kusus pisze:
Kermit pisze:zaraz na parach z funtem potrzęsie... to co jedna setka w dol, potem druga setka w górę? ;)
:D

Jak to dobrze, że jakieś 2 lata temu doszło w końcu do mnie to, żeby nie grać na danych, w piątki, w poniedziałki, podczas FED'u, ECB itp itd :P Moje depo jest stabilniejsze z 8 razy i nie mam głupich dziennych nieprzemyślanych strat, które potem trzeba odrabiać i się stresować ; ] Byłem takim idiotą ... no ale to chyba kwestia bardziej doświadczenia niż głupoty.
tak jak piszesz, trzeba nabrać doświadczenia i nie bawić się w ruletę : ) ... miałem longi na rzeźniku, zamknięte na 8 minuty przed danymi (na stracie :) ) ... czy żałuję? ... absolutnie ku^%$^wa nie, ... ja do tego też chwilę dochodziłem, aby wycofywać trejdy z rynku przed danymi ... zwyczajnie nie o to chodzi w trejdingu :)

no ale wszyscy o tym piszą, gadają itp, ale i tak samemu trzeba przerobić pewne schematy : ) :564:

ps. na edim przetrwałem, 0,4 pips od SL :) ... póki co przetrwałem :P
dzis na zezniku mozna bylo spoko siedziec bo duzy spadek mu nie gozil, ja tam przesiedzialem
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Cblondyn pisze:

:D

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

woj55 pisze: dzis na zezniku mozna bylo spoko siedziec bo duzy spadek mu nie gozil, ja tam przesiedzialem
ja jeszcze nie umiem, ale gratuluję :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Kermit pisze:
Nieśmiertelny Trader pisze:Kermit jak tam Twoje longi na kiwi i kangurze? Ładnie rysujesz gre z trendem ale coś o zwrotach na rynku... No nie idzie Ci. Kreski to nie wszystko.
jeśli dla Ciebie ruch na 30 pipsow jes powodem do otwierania szampana to gratuluje. Wszystko narysowalem wcześniej. L na kiwi ma sie swietnie, bo gdybyś pomyślał to wiedziałbyś że orgr jest negowany dopiero jak cena wroci poniżej ramienia i tam sie stawia SL. Ta L na edku brana na dolnej bandzie (pokazywałem że tam możemy zlecieć) również ma się dobrze. L na eurchf też nie najgorzej. Na kangurze pozycji nie mam ale zastanawiam sie czy nie wziąć. Podobnie jak S na ujku lub rzeźniku. Wiec zluzuj pośladki i następnym razem przygotuj sie lepiej :D

Nie taki maly i nie 30 bo od wczoraj łyknąłem na kiwi 100 punktów a teraz mam longi na kangurze. Ty chciales wchodzic w L za wczesnie. Sprawdza Ci się 50/50 a dolar wciąż wygląda mocno bo reakcja na LT kangura z dupy i 300 pipsów w dół się nalezy, no teraz juz troche mniej ;)

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

pedro pisze:
woj55 pisze: dzis na zezniku mozna bylo spoko siedziec bo duzy spadek mu nie gozil, ja tam przesiedzialem
ja jeszcze nie umiem, ale gratuluję :)
long term, teraz bedzie jazda do 160 a juz mam 8 figur
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

woj55 pisze:
pedro pisze: dzis na zezniku mozna bylo spoko siedziec bo duzy spadek mu nie gozil, ja tam przesiedzialem
Jak to mówią " na dwoje babka wróżyła". Gdyby dane dla funta były złe to taka sama dzida byłaby w dół. Szczęsliwi ci co mieli L ci z S to raczej już nie :)

Zablokowany