Ponieważ jak zawsze na forum trwa ostra dyskusja w temacie edka to i ja wtrącę swoje 3 grosze. Już wczoraj napisałem, że wg. mnie edek jest zbyt mocno wyciągnięty, choć sygnału na eski nie ma. No może poza jednym. Na wykresie dziennym, a jeszcze wyraźniej na H4 widać podwójny szczyt. Mówię o świeczkach :
1 - 29 sierpnia od 8 rano do 12
2 - 8 września od 4 rano do 8
Poziom max nie jest idealnie równy, bo na pierwszej świecy max to 1,20697, a na drugiej 1,20919, więc ten drugi max jest o 20 pipsów wyżej, ale (do licha !

) ... to nie apteka

.
Może ten podwójny szczyt się nie potwierdzi, ale ja w każdym bądź razie mam na niego oko.
Jest sygnał sell na H4 na WTI. Do takiego sygnału na D1, niestety daleko, a i ten na h4 jakiś taki niewyraźny. Poza tym piątek ... . Na razie odpuszczam. Uważam jednak, że ropa fundamentalnie nadaje się do spadków, bo rosną zapasy i to mimo tej katastrofalnej powodzi w Teksasie oraz tornad w Zatoce Meksykańskiej. Najwyraźniej polityka OPEC nie daje efektów, dlatego WTI powinna spadać. Przyszły tydzień powinien przynieść spadki, choć może dopiero po kolejnych info o zapasach.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.