DayTrading: Czwartek 07.09.2017
Re: DayTrading: Czwartek 07.09.2017
ed tygodniowy dla przypomnienia, dawno nie wrzucałem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To prawda waluta się osłabia, gdy polityka monetarna jest ekspansywna. Oznacza to, że na rynku jest więcej waluty i jest ona tania (oprocentowanie). Osłabia się również dlatego, że ludzie wymieniają to walutę na inną gdzie stopy są wyższe i lokują je w tych krajach na lokatach.Świeżak44 pisze:OD 2014 roku wprowadzili te minusowe stopy i Euro staniało. Więcej Euro trafiło na rynek. Chyba o to chodzi.Kowlach pisze:To jest oprocentowanie depozytów. Banki komercyjne płacą centralnemu za możliwość trzymania u niego depozytów.Świeżak44 pisze:A dlaczego te stopy sa na minusie tak w ogóle? Dopłacają bankom do kredytów? Bez sensu..
PS. Ja tez tak chcę!
Wprowadzone zostały ujemne stopy depozytowe po to, żeby znięchecić banki komercyjne do trzymania kasy w banku centralnym, a zachęcić banki komercyjne do udzielania kredytów konsumentom i przedsiębiorcom oraz zwiększenia inwestycji w papiery wartościowe, obligacje itd. w celu pobudzenia gospodarek.
A to odbicie EDka od kwietnia to ma związek z gwałtownym osłabieniem dolara. W kwietniu przełamali wsparcie na dolarze i kurs runął w dół. Jakby wycofali się z tych minusowych stóp, Euro znowu wzrośnie w siłę..
-- Dodano: 07 wrz 2017, 12:29 --
Jak banki nie maja co robić z kasa to niech nią grają na forexie
Odbicie EDka od kwietnia spowodowane jest osłabieniem dolara, ponieważ z podwyżkami coraz trudniej, inflacja nie jest taka jak powinna być. Dodatkowo ze strefy lepsze dane i możliwość zakończenia luzowania i powolne szykowanie się na podnoszenie stóp w strefie. Dodatkowo euro było bardzo tanie w stosunku do dolara, dlatego spekulanci też zrobili swoje.
Źle zrozumiałem. Banki uczestniczą w tym rynku.
_Kerad_ pisze:DAX30 H4 szykuje się korekta prosta AB=CD UP DO okolice 12370 I spadek
tak to widzę
Zrobili zwrotkę praktycznie w pkt

@Tomasz
zgadza się trzeba poczekać ale ja i tak jeszcze dołożyłem jak szli wyżej

Ostatnio zmieniony 07 wrz 2017, 13:28 przez _Kerad_, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Fanatyk
_Kerad_ pisze:_Kerad_ pisze:DAX30 H4 szykuje się korekta prosta AB=CD UP DO okolice 12370 I spadek
tak to widzę
Zrobili zwrotkę praktycznie w pkt

trzeba tez poczekac
To zaraz pierwsza runda. Chyba będzie się działo
obstawiam knockout w drugiej rundzie
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
W sam raz na spacer do 16Bemowo1 pisze:To zaraz pierwsza runda. Chyba będzie się działo

to już ?Kusus pisze:W sam raz na spacer do 16Bemowo1 pisze:To zaraz pierwsza runda. Chyba będzie się działoA zapomnialem, wy jestescie uzaleznieni od hazardu i adrenaliny
Na razie jak na grzybobraniu..Bemowo1 pisze:To zaraz pierwsza runda. Chyba będzie się działo

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
jakie już. pierwsza runda to szachy i rozpoznanie przeciwnika. W drugiej już Mariano Italiano dostanie wskazówki taktyczne i o 14:30 ciężki knockout
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora