To już historiaŚwieżak44 pisze:Nic nie zamurowało. To bardzo słaby opór. Na 76% poleci, a może nawet 88,6%.Bemowo1 pisze:i zamurowało edka na 61,8%
A tam będę L otwierał

To już historiaŚwieżak44 pisze:Nic nie zamurowało. To bardzo słaby opór. Na 76% poleci, a może nawet 88,6%.Bemowo1 pisze:i zamurowało edka na 61,8%
To jest oprocentowanie depozytów. Banki komercyjne płacą centralnemu za możliwość trzymania u niego depozytów.Świeżak44 pisze:A dlaczego te stopy sa na minusie tak w ogóle? Dopłacają bankom do kredytów? Bez sensu..
PS. Ja tez tak chcę!
Świeżak44 pisze:A dlaczego te stopy sa na minusie tak w ogóle? Dopłacają bankom do kredytów? Bez sensu..
PS. Ja tez tak chcę!
Świeżak44 pisze:No nic nie mogę dziś ugrac na tym DAX-ie. Na zero wyszedłem od rana. Daje spokój na razie.
OD 2014 roku wprowadzili te minusowe stopy i Euro staniało. Więcej Euro trafiło na rynek. Chyba o to chodzi.Kowlach pisze:To jest oprocentowanie depozytów. Banki komercyjne płacą centralnemu za możliwość trzymania u niego depozytów.Świeżak44 pisze:A dlaczego te stopy sa na minusie tak w ogóle? Dopłacają bankom do kredytów? Bez sensu..
PS. Ja tez tak chcę!
Wprowadzone zostały ujemne stopy depozytowe po to, żeby znięchecić banki komercyjne do trzymania kasy w banku centralnym, a zachęcić banki komercyjne do udzielania kredytów konsumentom i przedsiębiorcom oraz zwiększenia inwestycji w papiery wartościowe, obligacje itd. w celu pobudzenia gospodarek.