DayTrading: Poniedziałek 04.09.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 wrz 2017, 00:00

Wzrost
2
40%
Bez zmian
2
40%
Spadek
1
20%

Liczba głosów: 5

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 04.09.2017

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Nic nie chodzi kompletnie 0ruchu.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

F-You Money pisze: właśnie rozpoczyna się impuls spadkowy :P

Postanowiłem coś napisać, bo nie mogę patrzeć nawet na Kermita wykresy :p
A jak tam Twoja reka Panie Kaktus?

po raz pierwszy
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p881014

po raz drugi
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p881212

dawaj dalej - do trzech razy sztuka - czasem do czterech a moze do pieciu :D :D :D

a tu masz moje analizy - jak odpalisz to po prawej masz przycisk do przewijania swiec - tyle ode mnie

https://www.tradingview.com/chart/EURCA ... fV-eurcad/

https://www.tradingview.com/chart/EURUS ... nC-eurusd/

https://www.tradingview.com/chart/USDJP ... lK-usdjpy/

https://www.tradingview.com/chart/NZDUS ... Z9-nzdusd/

https://www.tradingview.com/chart/AUDUS ... 8O-audusd/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

Kermit już był tu taki co ciągle o historii mówił, jak próbujesz w przyszłość to zawsze pudło, na tyle nicków co posiadasz na tradingview zawsze jakiś strzał wejdzie
twoje metody są bardzo proste, wybicia linii, a to w FX za mało, każdy kto ma chodź odrobinę pojęcia to wie, dlatego nudzą mnie ciągle te same wykresy

patrz wpis niżej jedno zdanie GBP/JPY rozpoczyna w dół, idealnie chwycona górka, jest właśnie 25pips niżej w niecałe 2h, to jest analiza,a nie pokazywanie 4 tradów, a obok 40 nietrafionych, haha
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

F-You Money pisze:na tyle nicków co posiadasz na tradingview
nie wiem co bierzesz, ale zmniejsz dawkę bo masz urojenia i to grube
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

F-You Money pisze:Kermit już był tu taki co ciągle o historii mówił, jak próbujesz w przyszłość to zawsze pudło, na tyle nicków co posiadasz na tradingview zawsze jakiś strzał wejdzie
twoje metody są bardzo proste, wybicia linii, a to w FX za mało, każdy kto ma chodź odrobinę pojęcia to wie, dlatego nudzą mnie ciągle te same wykresy
a ja żeby nie robić hejtu, tak tylko informacyjnie, że Ci się chyba te wskaźniki wyprzedzające na rzeźniku zepsuły... to chyba uszczelka pod głowicą, albo makpersony ....

odnośnie sprzed tygodnia czy dwóch coś te 139 widział i ostre szorty na gj .... 3 figury temu . . .

:*
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

Jaki kto ma performance i skuteczność każdy widzi, ew moze sprawdzić. Ale czasami ludzie lubią się posprzeczać, nie ma sensu stawać miedzy młotem a kowadłem ;)

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

pedro pisze:
F-You Money pisze:Kermit już był tu taki co ciągle o historii mówił, jak próbujesz w przyszłość to zawsze pudło, na tyle nicków co posiadasz na tradingview zawsze jakiś strzał wejdzie
a ja żeby nie robić hejtu, tak tylko informacyjnie, że Ci się chyba te wskaźniki wyprzedzające na rzeźniku zepsuły... to chyba uszczelka pod głowicą, albo makpersony ....

odnośnie sprzed tygodnia czy dwóch coś te 139 widział i ostre szorty na gj .... 3 figury temu . . .

:*
Pedro rzeźnik spadał jak pisałem, ale ja przecież nie będę pisał wejść w dwie strony, to że spada nie znaczy, ze nie ma korekt jak teraz, trzeba tylko mieć odpowiednie wskaźniki wyprzedzające, aby znać w danym momencie kierunek impulsu, patrz wpis niżej

wiedzieć kiedy impuls się zaczyna i kiedy kończy, a takich rzeczy nie ma na wykresach gdzie jest kanał, czy linie S/R, gra na podstawie takiego wykresu to zwykła ruletka, bez odpowiednich wskaźników

wie to też dobrze Kermit, ze nie ma rozwiązania i nie potrafi sam jego znaleźć, nie było go, bo stracił i musiał to przetrawić przez jakiś czas

PS
najprościej jest widzieć takie kanały i linie, nie potrzeba ani matematyki, statystyki czy ekonometrii do tego, wklejanie bana luków, ze ktoś na podstawie pionowej czerwonej czy zielonej lini rysuje ruch, to tylko ładnie wygląda, na takiej podstawie można tylko stracić, nawet 4ty czy piaty raz :roll:
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

F-You Money pisze:
Pedro rzeźnik spadał jak pisałem, ale ja przecież nie będę pisał wejść w dwie strony, to że spada nie znaczy, ze nie ma korekt jak teraz, trzeba tylko mieć odpowiednie wskaźniki wyprzedzające, aby znać w danym momencie kierunek impulsu, patrz wpis niżej

wiedzieć kiedy impuls się zaczyna i kiedy kończy, a takich rzeczy nie ma na wykresach gdzie jest kanał, czy linie S/R, gra na podstawie takiego wykresu to zwykła ruletka, bez odpowiednich wskaźników

wie to też dobrze Kermit, ze nie ma rozwiązania i nie potrafi sam jego znaleźć, nie było go, bo stracił i musiał to przetrawić przez jakiś czas
b.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Gdzie jest fxtechnik? Stracil caly hajs?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

dobryfxplayer pisze:Gdzie jest fxtechnik? Stracil caly hajs?
Nie sądzę. To dobry trader.
The only way is up

Zablokowany