DayTrading: Piątek 25.08.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 sie 2017, 00:00

Wzrost
2
33%
Bez zmian
2
33%
Spadek
2
33%

Liczba głosów: 6

belon
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 25.08.2017

Nieprzeczytany post autor: belon »

,,,

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

belon pisze:,,,

Na UJ Ski dopiero od okolic 115, troszkę ponad 115. W najbliższych tygodniach szybka jazda w górę się szykuje. Tak widzę obecną sytuację. Wzrosty najprawdopodobniej już od jutra, ale SL na wszelki wypadek pod czerwoną dolną linią.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

belon pisze:,,,
I to własnie lubie :lol:
Pare kresek i dla tradera wszystko jasne. I gdzie się czaić na pozycje
W prostocie siła i potencjał
Pozostaje życzyć powodzenia
Świeżak ucz się :d

dargoth
Gaduła
Gaduła

Troszkę poprawiłem wykres UJ.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Tomasz196407 pisze: -musisz mieć dobrze rozrysowany układ z wyzszego interwału i stopniowo przechodzic do kolejnych nizszych!!
I w tym rzecz! - problem

-- Dodano: 27 sie 2017, 12:51 --
belon pisze:.a potem dzida up..
O ile dzienna świeca jest bazą do dalszych wzrostów, to z tą dzidą up bym uważał, aby głową nie uderzyć w sufit.

Zanim dojdzie do strzału up wcześniej wskazana rozległa w czasie korekta.
Niestety nie jest to jedyny wariant - inny może uwzględniać zwałę w kierunku parytetu już teraz !!!

-- Dodano: 27 sie 2017, 13:02 --

Lepiej Tomek wypowiedz się w sprawie H1

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Bemowo1 pisze:
Tomasz196407 pisze: -musisz mieć dobrze rozrysowany układ z wyzszego interwału i stopniowo przechodzic do kolejnych nizszych!!
I w tym rzecz! - problem

-- Dodano: 27 sie 2017, 12:51 --
belon pisze:.a potem dzida up..
O ile dzienna świeca jest bazą do dalszych wzrostów, to z tą dzidą up bym uważał, aby głową nie uderzyć w sufit.

Zanim dojdzie do strzału up wcześniej wskazana rozległa w czasie korekta.
Niestety nie jest to jedyny wariant - inny może uwzględniać zwałę w kierunku parytetu już teraz !!!

-- Dodano: 27 sie 2017, 13:02 --

Lepiej Tomek wypowiedz się w sprawie H1
Jak zdąrze mam czas do wtorku rana,
robie EURAUD-a, EU wydaje mi sie jasna sprawa ale musze jeszcze sprawdzic

morro76
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: morro76 »

:564:
Coż nie wszystko trzeba zagrywać :) jak czegoś nie widać wyraźnie nie szukamy na siłe albo trzeba poczekać albo poszukać inny instrument gdzie jest jasna sprawa i nie ma boczniaków :) sa po prostu korekty złożone. One są trudne chyba ze ktoś ma wprawne oko i trochę godzin w podążaniu za korektami. Fala B złożona i trzepie po depo najczęściej okrutnie.
Tomasz196407 pisze:
Bemowo1 pisze:
Tomasz196407 pisze:
Sebastian cóż,
miałem tam odpowiedzieć naszemu koledze na post ale miło mi tu,
czytałem wątek naszego kolegi Darka w strategiach i tak troche sie martwie Tobą
abys za dużo wiedzy na swój organizm nie włożył,
bo to za dużo jest, :?
Byłeś i jestes swietnym elliotowcem po co to inne? :564:
Byłem świetnym eliotowcem do momentu, kiedy nie zdałem sobie sprawy ze złożoności tej teorii.
Eliott ma to do siebie, że pojawiają się alternatywy (sam dzisiaj użyłeś oznaczeń alternatywnych)
Po co to inne?
Po to, aby:
- znaleźć wspólny mianownik pomiędzy niezależnymi metodami,
- w momencie kiedy jedna teoria mówi - "nie wiem - czekaj" inna mówi - "wal od taśmy do taśmy" - dotyczy to sytuacji kiedy Eliott buduje np. potrójną trójkę (moim zdaniem można wtedy popłynąć na takim trendzie bocznym)
.....................................................................................................................................
Na marginesie - jest jeszcze jeden aspekt, a mianowicie PIĄTKI (chodzi o dzień tygodnia)
Ostatni tydzień, to było czekanie na piątek, dopiero piątek wykręcił ruch trendowy - i tu dalej - o jakiej porze - coś pięknego - jak część zrobiła sobie weekend.
Zamknąłem elki na edku 90 pips poniżej HI (miałem gruby zarobek i nie miałem nad tym, co się dzieje kontroli - jechałem samochodem)
Cieszę się z obecnego poziomu na edku, 90 pips niżej zamknięcie strasznie by mi namąciło w głowie. A tak zakładać mogę, że ruch w piątek to było kolejne dożynanie świni (wystraszenie głównie młodego tradera), stąd mogę przypuszczać, że w poniedziałek dojdzie do sporego odreagowania wzrostów (chociaż utrzymanie ceny na obecnym poziomie przez kilkadziesiąt godzin od strony technicznej byłoby dla mnie na rękę)
Wykres liniowy tygodniowy daje bykom trochę nadziei na dalsze wzrosty, chyba, że powstanie luka bessy....

Do czego zmierzam Tomku?
Od kilku tygodni ruchy na edku miały miejsce dopiero w piątek, czy Eliott uwzględnia to w swojej strategii ? Ja nie słyszałem o czymś takim, dlatego po to, to inne...
Dobrze że dochodzisz do wniosków które wynikają z Twojego praktycznego podejścia do rynku,
na tym sie opiera też każda nauka i ta wielka i ta mała
(nauki o FX przynajmniej jako dyscypliny naukowej w Polsce nie ma)
Wątek DT tu jest do czegoś innego stworzony dlatego nie myślę rozwijać swoich myśli i wykładać wielkich teorii dt FE.
Tylko tyle chce i chyba muszę napisać:
teoria która sie opiera na podstawowym cyklu 3 falach impulsu i 2 falach korekty -układ 5ciu fal
i trzech falach korekcyjnych ABC
Ty nazywasz złożoną :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
OK
cytowanie z Prechtera przesłałem na priv,
zauważ w tym jedną rzecz:
Na czym oparta jest Teoria Fal i jaki długi okres uwzględnia w aspekcie gospodarczym nawet świata!!
Wskaż mi zatem lepsza w tym względzie teorie , uwzględniająca powyższe uwagi,
Co do samego analizowania i to co adwersarze m.in tu na nawigatorze piszą: o błedach tej teorii-
-musisz mieć dobrze rozrysowany układ z wyzszego interwału i stopniowo przechodzic do kolejnych nizszych!!
-uwzgledniać zasady i reguły
Tylko to co widzę
Małym drukiem
Wszelkie decyzje inwestycyjne podjęte na podstawie powyższych informacji lub analiz podejmowane są wyłącznie na własne ryzyko. Powyższa informacja nie stanowi rekomendacji.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

dargoth pisze:W piątek zostało pogonione euro przez "gadające głowy" i piękne perspektywy zostały przed nim wyrysowane. Wspaniałe wybicie z konsoli i wszyscy napaleni na dalsze wzrosty, przynajmniej do zamknięcia luki i zapewne tam wisi większość zleceń. Tak się szczęśliwie składa, że jutro City świętuje i lepszej okazji do spuszczenia rynku nie będzie. Bardzo wielu się nie załapie na pociąg.
Przykro mi kolego z 7dmioma pochwałami, ale żadnego spadku EDa nie będzie. Lecimy w górę na 1.21 - 1.23
:)
W tym momencie jedyne co reprezentujesz to kogoś kto chce złapać szczyt grając eSki bez wyraźnego sygnału spadkowego.
Prorokiem być na FX = wtopić.

-- Dodano: 27 sie 2017, 14:43 --
dargoth pisze:W piątek zostało pogonione euro przez "gadające głowy" i piękne perspektywy zostały przed nim wyrysowane. Wspaniałe wybicie z konsoli i wszyscy napaleni na dalsze wzrosty, przynajmniej do zamknięcia luki i zapewne tam wisi większość zleceń. Tak się szczęśliwie składa, że jutro City świętuje i lepszej okazji do spuszczenia rynku nie będzie. Bardzo wielu się nie załapie na pociąg.
Przykro mi kolego z 7dmioma pochwałami, ale żadnego spadku EDa nie będzie. Lecimy w górę na 1.21 - 1.23
W tym momencie jedyne co reprezentujesz to kogoś kto chce złapać szczyt grając eSki bez wyraźnego sygnału spadkowego.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

dargoth
Gaduła
Gaduła

highend pisze: Przykro mi kolego z 7dmioma pochwałami, ale żadnego spadku EDa nie będzie. Lecimy w górę na 1.21 - 1.23
Częściowo masz rację. Sygnału rzeczywiście nie ma, ale mam kilka przesłanek. Analizuję rynek niestandardowo, więc pewnie niewielu zobaczy to, co ja. Przedstawiłem mój punkt widzenia, bo może być okazja do zarobienia dużo i szybko. Tak jak pisałem wcześniej, prognoza może się wydawać cudaczna i gdybym nie podejrzewał, że jest to realny i prawdopodobny scenariusz, to bym nie narażał się na śmieszność publikując takie rewelacje, choć zdaje sobie sprawę, że naturalną konsekwencją niezrealizowania tego scenariusza, będzie strata na wizerunku ;), ale wizerunek i zbieranie pochwał nie są moimi priorytetami i jestem gotów podjąć to ryzyko. Nikogo nie namawiam, by stawiał pieniądze, ale jak będą puszczać kolejne wsparcia, to będzie wiadomo co robić.
Czas pokaże, czy mam rację i czy moja analiza to tylko kolejne niespełnione proroctwo, czy dobre spasowanie puzli foreksowej układanki.
Pozdrawiam serdecznie :)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

highend pisze:
W jakim terminie?
Już w poniedziałek?
Czy pod koniec tygodnia?
Czy dopiero w przyszłym miesiącu?

Zablokowany