DayTrading: Piątek 25.08.2017
Re: DayTrading: Piątek 25.08.2017
Nieśmiało daję szansę na wzrosty kabla: 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Fanatyk
AU
perspektywa dłuższa - wytworzenie i zakonczenie korekty płaskiej w tak duzym ruchu trwa długo a tu na nawi głowy sa szybkie i chłonne do zarabiania
perspektywa dłuższa - wytworzenie i zakonczenie korekty płaskiej w tak duzym ruchu trwa długo a tu na nawi głowy sa szybkie i chłonne do zarabiania
Niedobrze....karnak pisze:Nieśmiało daję szansę na wzrosty kabla:
Diametralnie mam inne spojrzenie
Nie przejmuj się mną, może się mylę.Bemowo1 pisze:Niedobrze....karnak pisze:Nieśmiało daję szansę na wzrosty kabla:
Diametralnie mam inne spojrzenie

To i Ja sie podzielę zgaduj zgadula
Byłem świetnym eliotowcem do momentu, kiedy nie zdałem sobie sprawy ze złożoności tej teorii.Tomasz196407 pisze:
Sebastian cóż,
miałem tam odpowiedzieć naszemu koledze na post ale miło mi tu,
czytałem wątek naszego kolegi Darka w strategiach i tak troche sie martwie Tobą
abys za dużo wiedzy na swój organizm nie włożył,
bo to za dużo jest,![]()
Byłeś i jestes swietnym elliotowcem po co to inne?
Eliott ma to do siebie, że pojawiają się alternatywy (sam dzisiaj użyłeś oznaczeń alternatywnych)
Po co to inne?
Po to, aby:
- znaleźć wspólny mianownik pomiędzy niezależnymi metodami,
- w momencie kiedy jedna teoria mówi - "nie wiem - czekaj" inna mówi - "wal od taśmy do taśmy" - dotyczy to sytuacji kiedy Eliott buduje np. potrójną trójkę (moim zdaniem można wtedy popłynąć na takim trendzie bocznym)
.....................................................................................................................................
Na marginesie - jest jeszcze jeden aspekt, a mianowicie PIĄTKI (chodzi o dzień tygodnia)
Ostatni tydzień, to było czekanie na piątek, dopiero piątek wykręcił ruch trendowy - i tu dalej - o jakiej porze - coś pięknego - jak część zrobiła sobie weekend.
Zamknąłem elki na edku 90 pips poniżej HI (miałem gruby zarobek i nie miałem nad tym, co się dzieje kontroli - jechałem samochodem)
Cieszę się z obecnego poziomu na edku, 90 pips niżej zamknięcie strasznie by mi namąciło w głowie. A tak zakładać mogę, że ruch w piątek to było kolejne dożynanie świni (wystraszenie głównie młodego tradera), stąd mogę przypuszczać, że w poniedziałek dojdzie do sporego odreagowania wzrostów (chociaż utrzymanie ceny na obecnym poziomie przez kilkadziesiąt godzin od strony technicznej byłoby dla mnie na rękę)
Wykres liniowy tygodniowy daje bykom trochę nadziei na dalsze wzrosty, chyba, że powstanie luka bessy....
Do czego zmierzam Tomku?
Od kilku tygodni ruchy na edku miały miejsce dopiero w piątek, czy Eliott uwzględnia to w swojej strategii ? Ja nie słyszałem o czymś takim, dlatego po to, to inne...
-
- Fanatyk
Dobrze że dochodzisz do wniosków które wynikają z Twojego praktycznego podejścia do rynku,Bemowo1 pisze:Byłem świetnym eliotowcem do momentu, kiedy nie zdałem sobie sprawy ze złożoności tej teorii.Tomasz196407 pisze:
Sebastian cóż,
miałem tam odpowiedzieć naszemu koledze na post ale miło mi tu,
czytałem wątek naszego kolegi Darka w strategiach i tak troche sie martwie Tobą
abys za dużo wiedzy na swój organizm nie włożył,
bo to za dużo jest,![]()
Byłeś i jestes swietnym elliotowcem po co to inne?
Eliott ma to do siebie, że pojawiają się alternatywy (sam dzisiaj użyłeś oznaczeń alternatywnych)
Po co to inne?
Po to, aby:
- znaleźć wspólny mianownik pomiędzy niezależnymi metodami,
- w momencie kiedy jedna teoria mówi - "nie wiem - czekaj" inna mówi - "wal od taśmy do taśmy" - dotyczy to sytuacji kiedy Eliott buduje np. potrójną trójkę (moim zdaniem można wtedy popłynąć na takim trendzie bocznym)
.....................................................................................................................................
Na marginesie - jest jeszcze jeden aspekt, a mianowicie PIĄTKI (chodzi o dzień tygodnia)
Ostatni tydzień, to było czekanie na piątek, dopiero piątek wykręcił ruch trendowy - i tu dalej - o jakiej porze - coś pięknego - jak część zrobiła sobie weekend.
Zamknąłem elki na edku 90 pips poniżej HI (miałem gruby zarobek i nie miałem nad tym, co się dzieje kontroli - jechałem samochodem)
Cieszę się z obecnego poziomu na edku, 90 pips niżej zamknięcie strasznie by mi namąciło w głowie. A tak zakładać mogę, że ruch w piątek to było kolejne dożynanie świni (wystraszenie głównie młodego tradera), stąd mogę przypuszczać, że w poniedziałek dojdzie do sporego odreagowania wzrostów (chociaż utrzymanie ceny na obecnym poziomie przez kilkadziesiąt godzin od strony technicznej byłoby dla mnie na rękę)
Wykres liniowy tygodniowy daje bykom trochę nadziei na dalsze wzrosty, chyba, że powstanie luka bessy....
Do czego zmierzam Tomku?
Od kilku tygodni ruchy na edku miały miejsce dopiero w piątek, czy Eliott uwzględnia to w swojej strategii ? Ja nie słyszałem o czymś takim, dlatego po to, to inne...
na tym sie opiera też każda nauka i ta wielka i ta mała
(nauki o FX przynajmniej jako dyscypliny naukowej w Polsce nie ma)
Wątek DT tu jest do czegoś innego stworzony dlatego nie myślę rozwijać swoich myśli i wykładać wielkich teorii dt FE.
Tylko tyle chce i chyba muszę napisać:
teoria która sie opiera na podstawowym cyklu 3 falach impulsu i 2 falach korekty -układ 5ciu fal
i trzech falach korekcyjnych ABC
Ty nazywasz złożoną

OK
cytowanie z Prechtera przesłałem na priv,
zauważ w tym jedną rzecz:
Na czym oparta jest Teoria Fal i jaki długi okres uwzględnia w aspekcie gospodarczym nawet świata!!
Wskaż mi zatem lepsza w tym względzie teorie , uwzględniająca powyższe uwagi,
Co do samego analizowania i to co adwersarze m.in tu na nawigatorze piszą: o błedach tej teorii-
-musisz mieć dobrze rozrysowany układ z wyzszego interwału i stopniowo przechodzic do kolejnych nizszych!!
-uwzgledniać zasady i reguły
Ostatnio zmieniony 27 sie 2017, 08:02 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokładnie tak. Jeszcze nie pora na spadki indeksów. SP500 powinien najpierw dolecieć do mniej więcej 2507.karnak pisze:Patrząc z kolei na zachowanie WIGBanki odnosi się wrażenie, że został on w tyle i teraz może być motorem dla rynku, co pozwoliłoby głównym indeksom kontynuować wzrosty chyba, że przebije wsparcie, co jest mniej prawdopodobne.
Jednym słowem szykują się ciekawe czasy:
Giełdy up, dolar up, korekta na euro i tym samym edek leci w dół.
Jedno sprostowanie do mojej wcześniejszej analizy, edek nie zrobi tysiąca pipsów w ciągu 3-4 tygodni, zajmie mu to więcej czasu. W pierwszej fali powinien zrobić około 600-700 pipsów.
Jeszcze USD/CHF jakieś 400 pipsów w górę powinien zrobić.
Podobnie dla longów warto rozważyć GJ. Da dobrze zarobić.