karnak pisze:EURUSD widziany moją transformantą ===> dzienny: na oporze - może być podwójny szczyt, tygodniowy: odbił od wsparcia kanału, ale pod oporem:
Bardzo interesujące narzędzie i obecna sytuacja na nim pokazana pasuje do mojej oceny rynku. Jeszcze dorzucę kilka ciekawostek. W piątek zostało pogonione euro przez "gadające głowy" i piękne perspektywy zostały przed nim wyrysowane. Wspaniałe wybicie z konsoli i wszyscy napaleni na dalsze wzrosty, przynajmniej do zamknięcia luki i zapewne tam wisi większość zleceń. Tak się szczęśliwie składa, że jutro City świętuje i lepszej okazji do spuszczenia rynku nie będzie. Bardzo wielu się nie załapie na pociąg.
Oczywiście wykres, który zamieściłem oraz powyższe spostrzeżenia, to nie jedyne przesłanki dla moich prognoz.
Bądźcie czujni, może szczęście się uśmiechnie.
-- Dodano: sob 26-08-2017, 16:39 --
Tomasz196407 pisze:[
Jeżeli można,
-czemu traktujesz to jako zabawe?
...dalej,
nikt tu w zasadzie nie korzysta z kresek innych, ale po to tu jesteśmy na tym miejscu - forum nawigatora,
aby zobaczyć czyjść punkt widzenia,
kapitał postawić na czyjąś strategie moim zdaniem musiałbyś mieć pewność o prawidłowości owej strategii, a nawet sa takie przekrety że pokazuja zarabiające konta a stratnych nie żeby zachecic do kupna strategii
Co do wykresu popatrz w całym ruchu od 1.03 na korekty i teraz obecne czy któras wybiła korekte w ruchu wzrostowym na dziennym,
Bardziej sie przychylam na punkt widzenia Kermita, że bedzie korekta nawet do 1.15 ale z wyzszych pozomów
Pozdrawiam T.
Traktuję to jako zabawę, właśnie dlatego, że mam świadomość, że każdy korzysta z własnych narzędzi, a ja nie zamierzam być na tyle poważny, by brać odpowiedzialność za cudze decyzje.
Nie zamierzam nikomu sprzedawać mojej strategii, jestem tu by się uczyć od innych i wymieniać poglądy, a zarabiać zamierzam jedynie na rynku, choć i tego nie potrzebuję.
Każdy inaczej widzi wykres, ja zauważyłem pewną możliwość i zwróciłem na nią uwagę, by inni mogli rozważyć taką opcję i ewentualnie skorzystać. Prognoza jest delikatnie mówiąc ekstremalna i nie robiłbym sobie wstydu zamieszczając takie obrazki, gdybym nie miał podstaw, by sądzić, że taki rozwój sytuacji jest możliwy i gdybym miał w dupie, czy inni zarobią czy nie. Do poniedziałku jest czas na analizę, więc jeśli ktoś zobaczy to, co ja na wykresie, to może skorzystać, o ile rynek wyjdzie na przeciw moim oczekiwaniom.