DayTrading: Piątek 25.08.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 sie 2017, 00:00

Wzrost
2
33%
Bez zmian
2
33%
Spadek
2
33%

Liczba głosów: 6

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 25.08.2017

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

dargoth pisze:Tak widzę niedaleką przyszłość, jak na załączonym obrazku. Takie analizy traktuję jako zabawę i wiem, że trudno o tradera, który bezrefleksyjnie korzysta z cudzych kresek, dlatego pozwalam sobie zamieścić jako ciekawostkę, wiedząc, że nikt na to prócz mnie swojego kapitału nie postawi. Tak jak pisałem, trochę czasu mnie nie było na foreksie, więc brak mi jeszcze dawnej wprawy, a czas pokaże, czy miałem choć trochę racji w swoich przewidywaniach.
Jeżeli można,

-czemu traktujesz to jako zabawe?
...dalej,
nikt tu w zasadzie nie korzysta z kresek innych, ale po to tu jesteśmy na tym miejscu - forum nawigatora,
aby zobaczyć czyjść punkt widzenia,
kapitał postawić na czyjąś strategie moim zdaniem musiałbyś mieć pewność o prawidłowości owej strategii, a nawet sa takie przekrety że pokazuja zarabiające konta a stratnych nie żeby zachecic do kupna strategii

Co do wykresu popatrz w całym ruchu od 1.03 na korekty i teraz obecne czy któras wybiła korekte w ruchu wzrostowym na dziennym,
Bardziej sie przychylam na punkt widzenia Kermita, że bedzie korekta nawet do 1.15 ale z wyzszych pozomów
Pozdrawiam T.

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

karnak pisze:EURUSD widziany moją transformantą ===> dzienny: na oporze - może być podwójny szczyt, tygodniowy: odbił od wsparcia kanału, ale pod oporem:
Bardzo interesujące narzędzie i obecna sytuacja na nim pokazana pasuje do mojej oceny rynku. Jeszcze dorzucę kilka ciekawostek. W piątek zostało pogonione euro przez "gadające głowy" i piękne perspektywy zostały przed nim wyrysowane. Wspaniałe wybicie z konsoli i wszyscy napaleni na dalsze wzrosty, przynajmniej do zamknięcia luki i zapewne tam wisi większość zleceń. Tak się szczęśliwie składa, że jutro City świętuje i lepszej okazji do spuszczenia rynku nie będzie. Bardzo wielu się nie załapie na pociąg.
Oczywiście wykres, który zamieściłem oraz powyższe spostrzeżenia, to nie jedyne przesłanki dla moich prognoz.
Bądźcie czujni, może szczęście się uśmiechnie. :D

-- Dodano: sob 26-08-2017, 16:39 --
Tomasz196407 pisze:[

Jeżeli można,

...dalej,
nikt tu w zasadzie nie korzysta z kresek innych, ale po to tu jesteśmy na tym miejscu - forum nawigatora,
kapitał postawić na czyjąś strategie moim zdaniem musiałbyś mieć pewność o prawidłowości owej strategii, a nawet sa takie przekrety że pokazuja zarabiające konta a stratnych nie żeby zachecic do kupna strategii

Co do wykresu popatrz w całym ruchu od 1.03 na korekty i teraz obecne czy któras wybiła korekte w ruchu wzrostowym na dziennym,
Bardziej sie przychylam na punkt widzenia Kermita, że bedzie korekta nawet do 1.15 ale z wyzszych pozomów
Pozdrawiam T.
Traktuję to jako zabawę, właśnie dlatego, że mam świadomość, że każdy korzysta z własnych narzędzi, a ja nie zamierzam być na tyle poważny, by brać odpowiedzialność za cudze decyzje.
Nie zamierzam nikomu sprzedawać mojej strategii, jestem tu by się uczyć od innych i wymieniać poglądy, a zarabiać zamierzam jedynie na rynku, choć i tego nie potrzebuję.
Każdy inaczej widzi wykres, ja zauważyłem pewną możliwość i zwróciłem na nią uwagę, by inni mogli rozważyć taką opcję i ewentualnie skorzystać. Prognoza jest delikatnie mówiąc ekstremalna i nie robiłbym sobie wstydu zamieszczając takie obrazki, gdybym nie miał podstaw, by sądzić, że taki rozwój sytuacji jest możliwy i gdybym miał w dupie, czy inni zarobią czy nie. Do poniedziałku jest czas na analizę, więc jeśli ktoś zobaczy to, co ja na wykresie, to może skorzystać, o ile rynek wyjdzie na przeciw moim oczekiwaniom.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

dargoth pisze:
Tomasz196407 pisze:[

Jeżeli można,

...dalej,

Pozdrawiam T.
Traktuję to jako zabawę, właśnie dlatego, że mam świadomość, że każdy korzysta z własnych narzędzi, a ja nie zamierzam być na tyle poważny, by brać odpowiedzialność za cudze decyzje.
Nie zamierzam nikomu sprzedawać mojej strategii, jestem tu by się uczyć od innych i wymieniać poglądy, a zarabiać zamierzam jedynie na rynku, choć i tego nie potrzebuję.
Każdy inaczej widzi wykres, ja zauważyłem pewną możliwość i zwróciłem na nią uwagę, by inni mogli rozważyć taką opcję i ewentualnie skorzystać. Prognoza jest delikatnie mówiąc ekstremalna i nie robiłbym sobie wstydu zamieszczając takie obrazki, gdybym nie miał podstaw, by sądzić, że taki rozwój sytuacji jest możliwy i gdybym miał w dupie, czy inni zarobią czy nie. Do poniedziałku jest czas na analizę, więc jeśli ktoś zobaczy to, co ja na wykresie, to może skorzystać, o ile rynek wyjdzie na przeciw moim oczekiwaniom.
Zapytałem z ciekawości :)
wykresy tu wstawiane nawet w wątku piątkowym( z podobiznami bankierów), róznych cudów też,
świadczą o niedojrzałości emocjonalnej, moim zdaniem
myślałem ze to samo masz na myśli
ale jednak nie.
Powodzenia

grubypejs
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grubypejs »

dargoth pisze:Tak widzę niedaleką przyszłość, jak na załączonym obrazku. Takie analizy traktuję jako zabawę i wiem, że trudno o tradera, który bezrefleksyjnie korzysta z cudzych kresek, dlatego pozwalam sobie zamieścić jako ciekawostkę, wiedząc, że nikt na to prócz mnie swojego kapitału nie postawi. Tak jak pisałem, trochę czasu mnie nie było na foreksie, więc brak mi jeszcze dawnej wprawy, a czas pokaże, czy miałem choć trochę racji w swoich przewidywaniach.
Jak w takim tempie dolar by się umocnił to co by było na ropie, ciekawe, ale w sumie to tylko jeden majors. Jestem za 32$ za baryłkę.

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

grubypejs pisze:
Jak w takim tempie dolar by się umocnił to co by było na ropie, ciekawe, ale w sumie to tylko jeden majors. Jestem za 32$ za baryłkę.
Ropę widzę wstępnie w okolicach 49, a później wystrzał w górę.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

GU
1.2920 ewentualne zakonczenie korekty złozonej wxy-x-12345
również negacja scenariusza spadkowego,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

morro76
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: morro76 »

:564:
Świeżak44 pisze:Morro przekroczył 3000% na swoim koncie. Gratulacje! Może udostępnisz historię?
Dzięki
:569: :mrgreen: :568:
Po co komu historia 1903 transakcji. Mam nadzieje ze taki przyrost wolny ale trwały będzie w następnym roku walki z rynkami.

Małymi łyżeczkami a do przodu. Okazja goni okazje - jak chocby Kabel czy Gej :) i Edwardo. I Kawa która dała mi 37% udziału w zyskach.
Tylko to co widzę
Małym drukiem
Wszelkie decyzje inwestycyjne podjęte na podstawie powyższych informacji lub analiz podejmowane są wyłącznie na własne ryzyko. Powyższa informacja nie stanowi rekomendacji.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Patrząc z kolei na zachowanie WIGBanki odnosi się wrażenie, że został on w tyle i teraz może być motorem dla rynku, co pozwoliłoby głównym indeksom kontynuować wzrosty chyba, że przebije wsparcie, co jest mniej prawdopodobne.
Jednym słowem szykują się ciekawe czasy:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Tomasz196407 pisze: nikt tu w zasadzie nie korzysta z kresek innych, ale po to tu jesteśmy na tym miejscu - forum nawigatora,
aby zobaczyć czyjś punkt widzenia, .
Tomek, nic podobnego.
Ja korzystam z kresek Karnaka, Twoich, TGV, Morro. Patrzę jeszcze na innych forumowiczów i możliwe, że będę brał ich sugestie pod uwagę

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Bemowo1 pisze:
Tomasz196407 pisze: nikt tu w zasadzie nie korzysta z kresek innych, ale po to tu jesteśmy na tym miejscu - forum nawigatora,
aby zobaczyć czyjś punkt widzenia, .
Tomek, nic podobnego.
Ja korzystam z kresek Karnaka, Twoich, TGV, Morro. Patrzę jeszcze na innych forumowiczów i możliwe, że będę brał ich sugestie pod uwagę
Sebastian cóż,
miałem tam odpowiedzieć naszemu koledze na post ale miło mi tu,
czytałem wątek naszego kolegi Darka w strategiach i tak troche sie martwie Tobą
abys za dużo wiedzy na swój organizm nie włożył,
bo to za dużo jest, :?
Byłeś i jestes swietnym elliotowcem po co to inne? :564:

Zablokowany