DayTrading: Czwartek 24.08.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 sie 2017, 00:00

Wzrost
5
56%
Bez zmian
3
33%
Spadek
1
11%

Liczba głosów: 9

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 24.08.2017

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Ja już nic nie wiem.. Zmylił mnie ten pivot świecy spadkowej. Tam było jeszcze fiobo 23% i tam się odbili. Coś nie czuje dziś tej Sapiny.. :/ Czekam czy się zamkną poniżej 2436. DAX jest teraz na silnym wsparciu 12170. Mogą się od tego odbić. Na jednym i na drugim indeksie..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

Świeżak44 pisze:Ja już nic nie wiem.. Zmylił mnie ten pivot świecy spadkowej. Tam było jeszcze fiobo 23% i tam się odbili. Coś nie czuje dziś tej Sapiny.. :/ Czekam czy się zamkną poniżej 2436. DAX jest teraz na silnym wsparciu 12170. Mogą się od tego odbić. Na jednym i na drugim indeksie..
odbicie 20-30 pip to nie odbicie !!!
świeżak co złego to nie ja EOT
:564:
Ostatnio zmieniony 24 sie 2017, 17:53 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 1 raz.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

unruhe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unruhe »

Świeżak44 pisze:Z fibo sobie dobrze radzę. Zobacz jak pięknie działaja mi te poziomy na M1.
Jeżeli tak pięknie działają te poziomy fibo na M1 to czy równie pięknie na nich zarabiasz ? :)

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Tolmonnika pisze: ile wg. ciebie do jutra wieczora spadnie DAX :?:
Jeżeli powiem że 100-150 pipsów :!:
No jest to mozliwe. CCI na H1 wskazuje mi na spadki. Jest to możliwe. Musza tylko pokonac przede wszystkim 12170. No i SP500 musi spadać, a tam wciąż trzyna się wsparcie na 2436.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Świeżak44 pisze: Coś nie czuje dziś tej Sapiny.
Pamiętam, że wcześniej pisałeś, że Daxa nie czujesz. Moim zdaniem rzecz jest w czym innym. Nie o to chodzi aby "czuć" jakiś instrument, tylko aby "czuć" system, z którego się korzysta. Jeśli nie "poczułeś" nic na Daxie, a teraz na SnP to może powinieneś zmienić system, bo ten Ci , mówiąc kolokwialnie "nie leży". Nie każdy "czuje" Fibonaciego. Znalem kiedyś faceta, który w połowie sesji na GPW dzięki Fibo potrafił ustalić niemal co do punktu zamknięcie kontraktów na Wig20. Ja akurat Fibonaciego zupełnie "nie czuję". Przystawiam sobie poziomy i nic z tego nie wynika.
Popracuj po prostu nad innym systemem. Może średnie ? Wrzuć sobie na wykres i zobacz czy one może do Ciebie bardziej nie przemawiają. Interwał jednak co najmniej H1. Niżej nie warto się szarpać.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

unruhe pisze:
Świeżak44 pisze:Z fibo sobie dobrze radzę. Zobacz jak pięknie działaja mi te poziomy na M1.
Jeżeli tak pięknie działają te poziomy fibo na M1 to czy równie pięknie na nich zarabiasz ? :)
To jest inna kwestia. Kierunkowskazu na tej drabince nie ma ;)

PS. Może za bardzo sie sugeruje tymi świeczkami. Teraz na M15 pinbar jest na SP500. Powinni wywalać w górę, a nie wywalają.. :|

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Świeżak (Tomaszu),
Mam swoje wykresy i nie patrzę na inne, mam dwóch elliotowców na które napewno spojrze i sie zastanowie nad ich wykresami. Obaj stosują zasady i reguły zawarte w Prechterze.
Spojrzałem na wideo co wskazałeś z ciekawości bo sie nudze , ale go nie skomentuje.
Wykresy indeksów tutaj wstawiłem i nic nie zmieniam, każdy może je krytykować i mówic jak chce,
ale ja dopiero sie odniose do krytyki jak pokaże mi błąd który wynika z reguł i zasad.

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

F-You Money pisze:wygląda jakby ten impuls spadkowy na GBP/JPY zrealizował minima 139
wsparcie d1, które nie powinno być pokonane leży na 139,08

zapewne mój woj oczekuje tego poziomu, bo wtedy ma wybuchnąć wojna z Koreą :mrgreen:
No cóż , ty jestes totalny niedzwiedż a ja taki byk. Ty zawsze szukasz spadkow a ja wzrostow z tym ze ostatnimi dwoma razy ja wyjalem 2 razy po 6 figur i powiem Ci ze teraz tez minimum tyle bede chcial wyjac
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

F-You Money pisze:Witam

GBP/JPY nie doleciał do 139,07. wytyczył nowe denko z minimum 139,27. Obecnie handlowany na 139,50. Wskaźniki wyprzedzające pokazują niechęć do dalszych spadków a m15 i h1 rozpoczęcie korekty ostatniego spadania. W tym momencie kompilacja wskaźników wyprzedzających i zakresu pokazuje odbicie korekcyjne niż dalszą drogę i atak na minima 139.

celem korekty jest jak na razie poziom 140,25, a wiec 70 pips od obecnych poziomów, na których się znajduje.

GBP/JPY m15

Obrazek
woj, dzisiejszy wpis z 6.24 pokazuje jaki był ze mnie poranny niedźwiedż :p
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

MarioDM pisze:
Świeżak44 pisze: Coś nie czuje dziś tej Sapiny.
Pamiętam, że wcześniej pisałeś, że Daxa nie czujesz. Moim zdaniem rzecz jest w czym innym. Nie o to chodzi aby "czuć" jakiś instrument, tylko aby "czuć" system, z którego się korzysta. Jeśli nie "poczułeś" nic na Daxie, a teraz na SnP to może powinieneś zmienić system, bo ten Ci , mówiąc kolokwialnie "nie leży". Nie każdy "czuje" Fibonaciego. Znalem kiedyś faceta, który w połowie sesji na GPW dzięki Fibo potrafił ustalić niemal co do punktu zamknięcie kontraktów na Wig20. Ja akurat Fibonaciego zupełnie "nie czuję". Przystawiam sobie poziomy i nic z tego nie wynika.
Popracuj po prostu nad innym systemem. Może średnie ? Wrzuć sobie na wykres i zobacz czy one może do Ciebie bardziej nie przemawiają. Interwał jednak co najmniej H1. Niżej nie warto się szarpać.
Średnie już próbowałem i jedno konto na nich poleciało. Ze średnimi to jest tak, ze jak wejda w konsolkę, to masz co chwilę jakiś mega sygnał i każdy zły. Przy silnych trendach średnie owszem działają. Trzxeba umiec z nich korzystać. Korzystam nadal z ME200 na niektórych interwałach. Bardziej mnie teraz interesują poziomy, konsole. Widzę że to jest podstawa.

-- Dodano: 24 sie 2017, 18:04 --

Czemu ten DAX nie chce odbić??

-- Dodano: 24 sie 2017, 18:04 --

Faktycznie to będzie chyba spadąć wszystko...

Zablokowany