DayTrading: Poniedziałek 21.08.2017
Re: DayTrading: Poniedziałek 21.08.2017
Panowie nie ma co się kłócić. Zarówno ważne są umiejętności, jak i silna psychika. Często przez brak umiejętności traderom zagnieżdża się w głowach strach i odwrotnie nabywając doświadczenia i umiejętności traderzy zyskują pewność siebie.
Z doświadczenia wiem, że zarabiać potrafią zarówno doskonali technicy, jak i ludzie z dobrym systemem. Nie ma reguł, wszystko jest sprawą indywidualną.
Z doświadczenia wiem, że zarabiać potrafią zarówno doskonali technicy, jak i ludzie z dobrym systemem. Nie ma reguł, wszystko jest sprawą indywidualną.
Łapiesz dołek, bo tam jest trend spadkowy.fx-technik pisze:Od wszystkiego, to na pewno nie.Tomasz196407 pisze:@Technik
Najlepiej napisz książke powtarzam,
jestes super specem od wszystkiego, od psychologii i psychiatrii też
Jestem ignorantem w wielu dziedzinach.
Natomiast, wszystko jest w naszych głowach.
Dlaczego tobie np. się wydaje, że to musi być bardzo skomplikowane i nie możesz
uwierzyć, że trading, a w szczególności zarabianie jest proste?
Bo masz utrwalone schematy myślowe, których nie chcesz zmienić.
Dlaczego twierdzisz, że Fale Elliota są naukowo potwierdzone, kiedy nie są?
Gdyby ktokolwiek naukowo udowodnił, że Fale Elliota działają, toby matematycy już dawno
je opisali wzorami i wielcy tego świata by kosili kasę robotami FE.
Słyszałeś chociażby o wskaźniku rozliczającym FE?
Są wskaźniki całkiem dobrze rysujące formacje harmoniczne, np.
Jakoś nikt nie może napisać wskaźnika rozliczającego FE.
A ludzie nadal jak tracili, tak tracą.
-- Dodano: 21 sie 2017, 14:35 --
PS. A ja gram L na DAX30.
Ale na łapaniu dołka też czasami, jak się trafi można zarobić.

- fx-technik
- Fanatyk
PPS. Z Long na DAX wyszła lipa...
-- Dodano: 21 sie 2017, 14:48 --
I tu się już raz odbiło.
Spora szansa na L.
-- Dodano: 21 sie 2017, 14:51 --
to by wyszła właśnie psychlogia/psychika, nawet jeżeli są to predyspozycje genetyczne.
-- Dodano: 21 sie 2017, 14:48 --
Tu jest Close poprzedniego miesiąca, wsparcie.karnak pisze: Łapiesz dołek, bo tam jest trend spadkowy.
Ale na łapaniu dołka też czasami, jak się trafi można zarobić.
I tu się już raz odbiło.
Spora szansa na L.
-- Dodano: 21 sie 2017, 14:51 --
Mogę z dużą pewnością się założyć, że jakbyś każdy indywidualny przypadek dokładnie zbadał,dargoth pisze:Panowie nie ma co się kłócić. Zarówno ważne są umiejętności, jak i silna psychika. Często przez brak umiejętności traderom zagnieżdża się w głowach strach i odwrotnie nabywając doświadczenia i umiejętności traderzy zyskują pewność siebie.
to by wyszła właśnie psychlogia/psychika, nawet jeżeli są to predyspozycje genetyczne.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
-
- Fanatyk
Nawet twoich postów nie czytam Technik, domyśl sie czemu..
Co do psychologii owszem jest, tylko żaden z moich postforumowiczów nie przedstawił konkretnych zachowań ws trejdingu (tylko same hasła)
tak jak toczy sie dyskusje teraz w mediach publicznych o wszystkim i o niczym, byle jaką swoją nowinke przedstawić,
Czytałem książke taką co chcecie wcisnąć kit tu, tylko zacząłem ją czytać i stwierdziłem że nie ma sensu jej czytać, przede wszystkim tam nie ma recenzji danej publikacji, naukowych dociekań, nawet u nas nie ma takiej dyscypliny naukowej,
Co do Prechtera jest pięknie to opisane o czym rozważacie ws FE
Tylko jeden problem jest u Was szlachetnych nauczonych że nie przyjmujecie tej teorii bo poprostu jej nie trawicie
Kilka kresek na wykresie technika które zazwyczaj są mylne, lepsze od teorii , która juz istnieje paredziesiąt lat
rekin weź sie puknij w głupie czułko i rady dawaj swoim dzieciom jak masz
Co do psychologii owszem jest, tylko żaden z moich postforumowiczów nie przedstawił konkretnych zachowań ws trejdingu (tylko same hasła)
tak jak toczy sie dyskusje teraz w mediach publicznych o wszystkim i o niczym, byle jaką swoją nowinke przedstawić,
Czytałem książke taką co chcecie wcisnąć kit tu, tylko zacząłem ją czytać i stwierdziłem że nie ma sensu jej czytać, przede wszystkim tam nie ma recenzji danej publikacji, naukowych dociekań, nawet u nas nie ma takiej dyscypliny naukowej,
Tylko jeden problem jest u Was szlachetnych nauczonych że nie przyjmujecie tej teorii bo poprostu jej nie trawicie
Kilka kresek na wykresie technika które zazwyczaj są mylne, lepsze od teorii , która juz istnieje paredziesiąt lat
rekin weź sie puknij w głupie czułko i rady dawaj swoim dzieciom jak masz

Ostatnio zmieniony 21 sie 2017, 15:01 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 2 razy.
- fx-technik
- Fanatyk
Apropos DAX30, to mogła być właśnie taka zmyłka, wycięcie wczesnych Longów.
Na M5 patrząc.
Zobaczymy.
-- Dodano: 21 sie 2017, 15:00 --
Po co robić wielki, skomplikowane analizy, skoro nic z tego więcej nie wynika?
Ponieważ problem nie leży w analizach.
Tylko w głowie tradera.
My tu nie hejtujemy ciebie, Tomaszu...
Hejt jest tylko w twojej głowie.
Na M5 patrząc.
Zobaczymy.
Nie trawię, bo nie ma potrzeby jeść rzeczy ciężkostrawnych.Tomasz196407 pisze:Nawet twoich postów nie czytam Technik, domyśl sie czemu..
Czytałem książke taką co chcecie wcisnąć kit tu, tylko zacząłem ją czytać i stwierdziłem że nie ma przede wszystkim tam recenzji danej publikacji, naukowych dociekań, nawet u nas nie ma takiej dyscypliny naukowej,
Tylko w głowie tradera.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2017, 15:01 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
fx-technik pisze: Mogę z dużą pewnością się założyć, że jakbyś każdy indywidualny przypadek dokładnie zbadał,
Ja się natomiast mogę założyć z jeszcze większą pewnością, że nikt nigdy nie zbada każdego indywidualnego przypadku.

- fx-technik
- Fanatyk
W tym momencie jest to jeszcze niewykonalne, z pewnością.dargoth pisze:fx-technik pisze: Mogę z dużą pewnością się założyć, że jakbyś każdy indywidualny przypadek dokładnie zbadał,
Ja się natomiast mogę założyć z jeszcze większą pewnością, że nikt nigdy nie zbada każdego indywidualnego przypadku.
Ale, po to są statystyki i badania na reprezentatywnych próbkach.
One są zazwyczaj bardzo dokładne.
Polecam materiały na YT, gdzie omawia się ciało migdałowate i za co ono jest odpowiedzialne.
-
- Fanatyk
Człowieku weź przejrzyj swoje posty z dziś, i przestań wciskać kit,fx-technik pisze:Apropos DAX30, to mogła być właśnie taka zmyłka, wycięcie wczesnych Longów.
Na M5 patrząc.
Zobaczymy.
Nie trawię, bo nie ma potrzeby jeść rzeczy ciężkostrawnych.Tomasz196407 pisze:Nawet twoich postów nie czytam Technik, domyśl sie czemu..
Czytałem książke taką co chcecie wcisnąć kit tu, tylko zacząłem ją czytać i stwierdziłem że nie ma przede wszystkim tam recenzji danej publikacji, naukowych dociekań, nawet u nas nie ma takiej dyscypliny naukowej,
Tylko w głowie tradera.
co z twojej psychologi dasz komus tabletke na dobre trejdy ??
Mądrości technika
dsws rozciąg który raz zadziała raz nie,
sl >150 pips

- fx-technik
- Fanatyk
Tego się nie załatwia tabletką.Tomasz196407 pisze:
Człowieku weź przejrzyj swoje posty z dziś, i przestań wciskać kit,
To wymaga samodzielnej pracy z własnymi schematami.
W człowieku siedzą 3 istoty:
Robot, Emoter, Thinker.
Robot wykonuje.
Thinker racjonalizuje.
Emoter kombinuje.
Żeby Robot wykonywał, to potrzebuje zgody Emotera.
Thinker potrzebuje przekonać Emotera, który dopiero wtedy zaskoczy.
Dopóki Thinker nie jest w zgodzie z Emoterem, dopóty Robot nie może zmienić tego, co wykonuje.
To jest ta "pigułka".
-- Dodano: 21 sie 2017, 15:11 --
DSWS nigdy nie działa.Tomasz196407 pisze: dsws rozciąg który raz zadziała raz nie,
sl >150 pips
Działa wyłącznie trader.
A znaczenie ma wyłącznie psychika tradera = Zysk >> Strata.
-
- Fanatyk
Własnie widziałem działanie tradera tu i jego wykres z twoimi teoriamifx-technik pisze:Tego się nie załatwia tabletką.Tomasz196407 pisze:
Człowieku weź przejrzyj swoje posty z dziś, i przestań wciskać kit,
To wymaga samodzielnej pracy z własnymi schematami.
W człowieku siedzą 3 istoty:
Robot, Emoter, Thinker.
Robot wykonuje.
Thinker racjonalizuje.
Emoter kombinuje.
Żeby Robot wykonywał, to potrzebuje zgody Emotera.
Thinker potrzebuje przekonać Emotera, który dopiero wtedy zaskoczy.
Dopóki Thinker nie jest w zgodzie z Emoterem, dopóty Robot nie może zmienić tego, co wykonuje.
To jest ta "pigułka".
-- Dodano: 21 sie 2017, 15:11 --
DSWS nigdy nie działa.Tomasz196407 pisze: dsws rozciąg który raz zadziała raz nie,
sl >150 pips
Działa wyłącznie trader.
A znaczenie ma wyłącznie psychika tradera = Zysk >> Strata.
pogratulować trejdingu i psychy
Na siłe nie wpoisz wszystkim tu, że masz tylko i wyłącznie racje, bo pojąłeś cos o czym mozesz tylko sam domniemywać że jestes guru forexu,
czy ja ci wpajam na siłe teorie jakąś?, czy ten co rysuje f.harmoniczne chce żebys przeszedł na jego strone? nie
Ty tylko starasz sie tu wszystkim wpoić swoją teorie bo pewnie szkolisz za pięniądze ludzi
Ostatnio zmieniony 21 sie 2017, 15:21 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.