DayTrading: Piątek 04.08.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 sie 2017, 00:00

Wzrost
8
80%
Bez zmian
1
10%
Spadek
1
10%

Liczba głosów: 10

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 04.08.2017

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Ja powoli łapie ski na sp500 I nasdq

morro76
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: morro76 »

Aktualizacja EDWARDA z D1,H4 i H1 .
Zrobili wiecej niz chcialem   , zarobiony ale czuje niedosyt .
Miłego weekendu :) do poniedziałku. :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tylko to co widzę
Małym drukiem
Wszelkie decyzje inwestycyjne podjęte na podstawie powyższych informacji lub analiz podejmowane są wyłącznie na własne ryzyko. Powyższa informacja nie stanowi rekomendacji.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Do Byq 69 i Morro 76
i reszty

1.25 grubo
Morro dzięki za ciekawe analizy

Interwał tygodniowy
Przyznam, że niewielkie wrażenie na mnie robi spadająca gwiazda(coś w tym stylu) na tygodniowym edku, paradoksalnie ku mojemu zdziwieniu znalazłem wcześniej kilka takich formacji, po których nastąpił ruch zgodny z formacją...
Zanim dotrzemy do 1.25 (a moim zdaniem nie dotrzemy tam prędko) musimy wyjść z kanału spadkowego. Zobaczymy w poniedziałek w jakim miejscu zamkną się notowania z tego tygodnia, na ten moment banda kanału spadkowego liniowego (tam też średnia z 200 okresów SMA).
Nie testowana była jeszcze banda na wykresie świecowym i jeżeli będzie testowana wcale nie musi ustanowić nowego top.
Moja opinia jest taka, że czeka nas rozbudowana konsolidacja, może w ramach oznaczonego trójkąta (wybicie z niego górą lub dołem uważam za równie prawdopodobne (ze względu na używane przeze mnie techniki), oraz retest wybitej bandy konsolidacji

Wykres miesięczny
Byq 69 wspomniał, że to co się rysowało dzisiaj, to dolny cień świecy miesięcznej (zwracam także na takie rzeczy uwagę) - ja mogę powiedzieć, że górny cień także się wyrysował od 2-08-2017
Jedno co jest pewne, to że świeca lipcowa jest świecą impulsu (bazą) - szczególnie jest to widoczne na kangurze (wybicie z 15 insidebarów), ale bardzo często po świecy impulsu następuje konsolidacja (pojawiają się szpulki - świece wysokiej/niskiej fali....) w postaci kilku a nawet kilkunastu świec -widać takie tendencje na niższych interwałach.
Kolejnym argumentem są taśmy (rozwiązanie moje i Żaby) czyli technika, na której bazuje kilka osób na świecie. Taśma oddziela przestrzenie buy od sell. Jedna z reguł jest taka (podobnie jak to ma miejsce w technikach japońskich), że zmienia się biegunowość po przekroczeniu określonego poziomu, w prezentowanym przypadku doszło do dynamicznego pokonania taśmy w 2014 roku, obecnie ta sama taśma jest testowana po raz pierwszy (pierwszy test kończy się niepowodzeniem), ale od drugiej strony. Dlatego też nie sądzę aby została ona teraz pokonana - za kilka miesięcy tak.

Interwał dzienny,
układ świecowy to prospadkowe harami, owszem nadal w kanale wzrostowym

M30 tam konsolidacja i spadki według taśm

Reasumując,
Do 1,2080 możemy dojechać w perspektywie kilkunastu dni.
Wyżej czyli 1.25 w perspektywie kilku/kilkunastu tygodni
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

edek smyra już prawie 1.20, a rok temu prawie całe forum widziało go poniżej parytetu :d

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

Edek dzienny https://invst.ly/4pzsm
W piatek mielismy wyjscie powyzej 1.9 ale po raportach (+ może dla tego, że piatek-realizacja zyskow) euro zamknelo sie na poziomie 1.177.
Wg mnie EU czeka konsolidacja pomiedzy poziomem 1.9 - 1.5 (w ramach fali 4)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

barabaszek pisze:Edek dzienny https://invst.ly/4pzsm
W piatek mielismy wyjscie powyzej 1.9 ale po raportach (+ może dla tego, że piatek-realizacja zyskow) euro zamknelo sie na poziomie 1.177.
dużo kresek robisz na wykresach ;)

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

pr7emo pisze:
barabaszek pisze:Edek dzienny https://invst.ly/4pzsm
dużo kresek robisz na wykresach ;)
W dodatku Eliot wygląda "pięknie" zawsze PO :). Ale jeśli to komuś pomaga.....

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

Dziękuje za odpowiedzi, które są objawem zainteresowania. Powodem naniesienia tych oznaczeń, jest to, że są tu osoby, które prognozują odwrocenie trendu na tygodniowym, po zaznajomieniu się z Price Action. A wg TFE czas na korekte-ergo nowy szczyt wkrótce. Przy czym zaznaczam, że te ''kreski'' to nie wskazanie konkretnych poziomow, tylko predykcja, mająca na celu powściągnięcie oczekiwań co do dynamiki i zasięgu ruchu - czyli minimalne oczekiwania, gramy counter trend.
Wg mnie trejderzy, korzystający z TFE(głowie lub pomocniczo) przypisują jej mniejszcze znaczenie, niż Ci, którzy jej nie używają ;) pozdro.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

barabaszek pisze:Dziękuje za odpowiedzi, które są objawem zainteresowania. Powodem naniesienia tych oznaczeń, jest to, że są tu osoby, które prognozują odwrocenie trendu na tygodniowym, po zaznajomieniu się z Price Action. A wg TFE czas na korekte-ergo nowy szczyt wkrótce. Przy czym zaznaczam, że te ''kreski'' to nie wskazanie konkretnych poziomow, tylko predykcja, mająca na celu powściągnięcie oczekiwań co do dynamiki i zasięgu ruchu - czyli minimalne oczekiwania, gramy counter trend.
Wg mnie trejderzy, korzystający z TFE(głowie lub pomocniczo) przypisują jej mniejszcze znaczenie, niż Ci, którzy jej nie używają ;) pozdro.
z czasem wysuniesz bardziej rozwinięte wnioski ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

freakout pisze:edek smyra już prawie 1.20, a rok temu prawie całe forum widziało go poniżej parytetu :d
Dobrze ze napisales "prawie" ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany