A jak już zmienią na 1:25 to zaproponujmy zmiany w przyznawaniu kredytów, też 1:25. Czyli max. 25-krotność zarobków.
Zaraz coś jeszcze wymyślę... Pomożecie?
Bonusy także mają być zabronione - i o tym akurat myśli Unia oraz kilku lokalnych regulatorów. W sumie wytyczne KNF z września ub. roku także je wyeliminowały wśród polskich brokerów.Piwko777 pisze:Czy to 1:25 naprawdę coś zmieni ? teraz mamy 1:100 od brokera dostałem bonus deposit który będzie mój dopiero po wyrobieniu określonego volumenu , no ale pozwala mi to otwierać o wiele większe pozycje w stosunku do kapitału który mam z użyciem dźwigni ponad 1:100 jeśli dobrze rozumiem..
Wiem że dżwignia 1:500 jest ryzykowna, 1:100 też jest ryzykowna, ale to ja powinienem mieć możliwość decydowania jaką dźwignię chcę stosować. Idealnie by było gdybym mógł zmieniać dźwignię z poziomu platformy.ADASKO2012 pisze:1:500 jest to ryzykowana dzwignia.Ale 1:100 myśle,że jest idealnym kompromisem.Od tego czasu też przecież brokerzy zwiększyli stop out.A co do totka to miliony tracą ,a nie niektórzy.Niektórzy to coś czasem wygrywają.grzegrzyw pisze:Ograniczanie dźwigni na 1:25 jest bez sensu, dżwignia powinna być dowolna nawet 1:500 a nawet więcej. Powinna być możliwość wyboru dżwigni na platformie i nikt nie powinien mi narzucać jaką dżwinię zastosuję - to powinien być mój świadomy wybór. Moje ryzyko, mój zysk lub moja strata. Równie dobrze można by zakazać totolotka, tam też niektórzy tracą pieniądze.
No, a co tu nie jest ryzykowne?grzegrzyw pisze:Wiem że dżwignia 1:500 jest ryzykowna, 1:100 też jest ryzykowna, ale to ja powinienem mieć możliwość decydowania jaką dźwignię chcę stosować. Idealnie by było gdybym mógł zmieniać dźwignię z poziomu platformy.ADASKO2012 pisze:1:500 jest to ryzykowana dzwignia.Ale 1:100 myśle,że jest idealnym kompromisem.Od tego czasu też przecież brokerzy zwiększyli stop out.A co do totka to miliony tracą ,a nie niektórzy.Niektórzy to coś czasem wygrywają.grzegrzyw pisze:Ograniczanie dźwigni na 1:25 jest bez sensu, dżwignia powinna być dowolna nawet 1:500 a nawet więcej. Powinna być możliwość wyboru dżwigni na platformie i nikt nie powinien mi narzucać jaką dżwinię zastosuję - to powinien być mój świadomy wybór. Moje ryzyko, mój zysk lub moja strata. Równie dobrze można by zakazać totolotka, tam też niektórzy tracą pieniądze.
Z tym jest problem...Borsuk pisze:Mogli by ograniczyć do 1:50 dla początkujących, a nam oddać 1:500. To było by to piękne i rozważne.