DayTrading: Piątek 21.07.2017
-
- Pasjonat
Re: DayTrading: Piątek 21.07.2017
Nie wiecie kiedy zamykać pozycje?To znaczy gracie na pałe i zawsze doprowadzi do porażki.Macie strategie, a nie wiecie kiedy zamknąć pozycje,to tak jakbyście jej nie mieli.
-8k od rana. Daje na wstrzymanie, bo zaraz przegram to co wczoraj zarobiłem. Wygląda na to, ze to co dawało zyski wczoraj dziś daje same straty. Zwolnili tempo, zmienili troche grę i gra na wybicia poległa całkowicie. Za późno wchodze i w tym momencie zakręcają. Nie działają tez pivoty swiec momentum. Wszystko się zmieniło przez jedną noc. 

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Fanatyk
No, bardzo mądre słowaADASKO2012 pisze:Nie wiecie kiedy zamykać pozycje?To znaczy gracie na pałe i zawsze doprowadzi do porażki.Macie strategie, a nie wiecie kiedy zamknąć pozycje,to tak jakbyście jej nie mieli.
to uświadom tu wszem

bo rzeczywiscie rzecz istotna,
Pisałem ci o tym już dawno temu.Świeżak44 pisze:-8k od rana. Daje na wstrzymanie, bo zaraz przegram to co wczoraj zarobiłem. Wygląda na to, ze to co dawało zyski wczoraj dziś daje same straty. Zwolnili tempo, zmienili troche grę i gra na wybicia poległa całkowicie. Za późno wchodze i w tym momencie zakręcają. Nie działają tez pivoty swiec momentum. Wszystko się zmieniło przez jedną noc.

The only way is up
Moj kumpel kiedys tak powiedział, gdy po dobrej imprezie obudził się rano i spojrzał na dzielącą z nim łoże koleżankę.Świeżak44 pisze:..... Wszystko się zmieniło przez jedną noc.

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
Daxowi nie podoba się mocniejsze euro, a w szczególności spółkom niemieckim. Niemcy - trzeci eksporter na świecie. 

The only way is up
Nie da rady podejść do tego w sposób mechaniczny. Jednego dnia będzie działać, drugiego katastrofa. To jak w to grać? Ale jak błyskawicznie zlecieli z tego trójkąta.. Nie zdażyłem nawet zareagować..pech
-
- Maniak
aktywacja s/l teraz do poniedziałkuTolmonnika pisze:,Świeżak44 pisze:Na razie tak to wygląda. Najbliższy cel 12379 jesli wybija teraz w dół.
DAX dzisiaj IMPOV powodzenia
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem

A jaka jest na to rada??TsunamiPL pisze:Pisałem ci o tym już dawno temu.Świeżak44 pisze:-8k od rana. Daje na wstrzymanie, bo zaraz przegram to co wczoraj zarobiłem. Wygląda na to, ze to co dawało zyski wczoraj dziś daje same straty. Zwolnili tempo, zmienili troche grę i gra na wybicia poległa całkowicie. Za późno wchodze i w tym momencie zakręcają. Nie działają tez pivoty swiec momentum. Wszystko się zmieniło przez jedną noc.
Otwieraj L. Podziękujesz wieczorem.Świeżak44 pisze:Nie da rady podejść do tego w sposób mechaniczny. Jednego dnia będzie działać, drugiego katastrofa. To jak w to grać? Ale jak błyskawicznie zlecieli z tego trójkąta.. Nie zdażyłem nawet zareagować..pech
The only way is up