next
Re: next
Ile różnych systemów ( strategii ) masz puszczone jednocześnie na tym samym instrumencie?
Postaram się jeszcze przez sobote i niedziele sprawdzić troche z tego co tutaj wrzuciłeś, żeby w następnym tygodniu zrobić więcej tych transakcji niż tylko 5, i próbować lepiej rozegrać te sygnały które będą. Masz racje, reszta zależy ode mnie, a lenistwo jest moim największym problemem. W tym tygodniu dopiero w piątek zacząłem próbować grać systemowo. Cały tydzień zajęło mi żebym do tego doszedł, a efekty są takie jak widać na wykresie. Zobacze, co uda mi się zrobić przez ten weekend... może tylko skończyć się na gadaniu jak zwykle.
Postaram się jeszcze przez sobote i niedziele sprawdzić troche z tego co tutaj wrzuciłeś, żeby w następnym tygodniu zrobić więcej tych transakcji niż tylko 5, i próbować lepiej rozegrać te sygnały które będą. Masz racje, reszta zależy ode mnie, a lenistwo jest moim największym problemem. W tym tygodniu dopiero w piątek zacząłem próbować grać systemowo. Cały tydzień zajęło mi żebym do tego doszedł, a efekty są takie jak widać na wykresie. Zobacze, co uda mi się zrobić przez ten weekend... może tylko skończyć się na gadaniu jak zwykle.
krystian74, znasz jakiś system do skalpowania o ujemnym SL i krótkim TP? Na przykład gdzie SL jest 50 albo 100 pips a TP tylko 5 pips i otwiera zlecenie np. na przecięciu 2 średnich albo coś w tym stylu i te sygnały są takie że pozwalają szybko złapać TP i otwiera się potem kolejne zlecenie, znowu szybko TP. Widziałeś coś takiego? Albo kombinacje takich systemów do skalpowania.
To napisz co miałeś do napisania, bo w tej chwili testuje różne utawienia średnich które się przecinają i różne długości SL i TP oraz to czy poprzednie zlecenia mają być zamknięte kiedy otwiera się kolejne, czy mogą wisieć do póki nie uderzy w TP albo SL i w takim układzie albo uśrednia albo piramiduje EA, itp. Mam jeszcze skrypt ze stochastic, próbuje napisać EA na RSI, ale nie mogę sobie poradzić z API jforex. I z testów wychodzi że w konsoli mógłbym ustwiać krótkie SL i długie TP w trendach odwrotnie, puszczać tylko w okresach kiedy rynek może zachowywać się w trendzie albo w konsoli i dawajmeylo pisze:Nie analizowałem. To nie moje zadanie.
Poza tym zamierzałem skomentować Twój wpis o TP 5, SL 50 ale odpuściłem żeby się nie czepiać.
Pozdrawiam.

Ok, chyba kapuje system forexcube, dlaczego pozwalał na takie obsuwy i łapał krótkie TP. Wywalało mu konto, mi też wywala ale już rozumiem co robił...
Liczby wynikają z innych liczb. Policz sobie jaką musisz mieć skuteczność (pomijam żelazną dyscyplinę) by zarabiać przy TP=5, SL=50 (to tylko przykład). Częste wypłaty to konieczność. Jeśli zaczniesz budować kapitał na rachunku kilka strat może zniweczyć kilka tygodni pracy w jeden dzień. Chyba, że zaczniesz hedgować - jeśli się nauczysz.
Nie ma drogi na skróty i to co robisz jest tą, którą przechodzi większość podejmująca wyzwanie.
Im dłuższy interwał tym łatwiejsze zarabianie, mniej stresu.
Analiza techniczna pomaga i daje zarabiać. Choć wydaje mi się, że własne,wypracowane, nietypowe metody są najlepsze. Do tego doszedłem i prawdopodobnie dawać to będzie najlepsze rezultaty. Niezależnie od obiegowych opinii na temat analizy technicznej , MM, psychologii itd.
Kluczem jest dla mnie takie działanie na rynku, jakbym chciał działać za 10 lat.
Nie zamierzam wtedy handlować po 8-10 godzin dziennie, więc teraz też tego nie robię.
Nie chcę ryzykować całym kapitałem w jednej transakcji dla małego zysku - nie uczę się takich zachowań.
Jeśli coś mnie stresuje, może to oznaczać, że ryzykuję zbyt wiele lub nie jestem przekonany do tego działania-odpuszczam.
Dzisiaj kwoty nie mają znaczenia, ważne są nawyki, które wejdą w krew na lata. Dobre nawyki, poparte wynikami i statystyką.
+++ Specjalizacja, doświadczenie, wiara, praca, cel, plan, cierpliwość. +++
Nie ma drogi na skróty i to co robisz jest tą, którą przechodzi większość podejmująca wyzwanie.
Im dłuższy interwał tym łatwiejsze zarabianie, mniej stresu.
Analiza techniczna pomaga i daje zarabiać. Choć wydaje mi się, że własne,wypracowane, nietypowe metody są najlepsze. Do tego doszedłem i prawdopodobnie dawać to będzie najlepsze rezultaty. Niezależnie od obiegowych opinii na temat analizy technicznej , MM, psychologii itd.
Kluczem jest dla mnie takie działanie na rynku, jakbym chciał działać za 10 lat.
Nie zamierzam wtedy handlować po 8-10 godzin dziennie, więc teraz też tego nie robię.
Nie chcę ryzykować całym kapitałem w jednej transakcji dla małego zysku - nie uczę się takich zachowań.
Jeśli coś mnie stresuje, może to oznaczać, że ryzykuję zbyt wiele lub nie jestem przekonany do tego działania-odpuszczam.
Dzisiaj kwoty nie mają znaczenia, ważne są nawyki, które wejdą w krew na lata. Dobre nawyki, poparte wynikami i statystyką.
+++ Specjalizacja, doświadczenie, wiara, praca, cel, plan, cierpliwość. +++
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
Sprawdziłem EA który otwiera pozycje na przecięciu się dwóch średnich, i przy TP 2 pipsy i 250 SL miałem największy przyrost kapitału raptem do 4k a przy tym spore obsuwy, i to nie ważne jak ustawiałem średnie, ciężko było dobić do tych 4k na tym dystansie czasu jak na obrazku. Dopiero jak dałem TP 50 pips wtedy przyrost kapitału był na prawde dobry, dobiło do 27k. Ostatecznie wyczyściło mi konto, w każdym przypadku jaki testowałem. Jeszcze to będę sprawdzał, ale chyba zaczne korzystać z EA.
Więc z tych testów dowiedziałem się że z krótkim TP raczej nie zwojuje za wiele z tym EA.
Więc z tych testów dowiedziałem się że z krótkim TP raczej nie zwojuje za wiele z tym EA.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Maniak
czysta matematyka podpowiada, że nie masz prawa.
To, że Sl jest daleko a TP blisko nie oznacza jeszcze, że masz dużo większą szansę zaliczyć TP. Może przecież wejść w pozycję na tzw. świecy odwrócenia, czyż nie? No ale próbuj. Też przechodziłem takie systemy, widocznie każdy musi przejść te wszystkie wypierdziane systemy, aby zrozumieć o co w tym chodzi i jak to chodzi.
To, że Sl jest daleko a TP blisko nie oznacza jeszcze, że masz dużo większą szansę zaliczyć TP. Może przecież wejść w pozycję na tzw. świecy odwrócenia, czyż nie? No ale próbuj. Też przechodziłem takie systemy, widocznie każdy musi przejść te wszystkie wypierdziane systemy, aby zrozumieć o co w tym chodzi i jak to chodzi.
Szukałem czegoś co sprawdzi się w konsolidacji, jeszcze nie testowałem tego w kilku konsolidacjach na przestrzeni całego roku, tylko to jest 1 miesiąc, ale do póki rynek był w konsolidacji do póty zarabiałem. To jest trop dla tych IB co gra webski, sposób na ich rozegranie, puścić EA. Będę to dalej testował. Wróć, to jest test na danych historycznych, dopiero będę puszczał to EA na żywym rynku, ale na demo na początku do testu.
Ale to dopiero w najbliższych tygodniach będę robił, teraz wracam do tego co obecnie rozpracowuje, czyli handel manualny. Od jutra wracam do RSI, EMA21, PA, czyli tego co robiłem do tej pory... trzeba najpierw to dokończyć. Ten DSWS przypomniał mi o setupach opartych na fibo.
-
- Pasjonat
Takie zagranie można przeprowadzić na falę CD kiedy masz pewność że da zarobić z bardzo małym ryzykiem-rookie- pisze:Szukałem czegoś co sprawdzi się w konsolidacji, jeszcze nie testowałem tego w kilku konsolidacjach na przestrzeni całego roku, tylko to jest 1 miesiąc, ale do póki rynek był w konsolidacji do póty zarabiałem. To jest trop dla tych IB co gra webski, sposób na ich rozegranie, puścić EA. Będę to dalej testował. Wróć, to jest test na danych historycznych, dopiero będę puszczał to EA na żywym rynku, ale na demo na początku do testu.
Szukasz takich formacji na wyższych TF a wchodzisz na niższych. Podaje przykład z Ichimoku ponieważ tą strategię uważam osobiście za najlepszą. Prywatna opinia.
Pierwszy błąd dziś. Za dobrze mi szło. Wszedłem za wcześniej, dopiero sygnały pojawiły się na tych dolnych pinach, gdzie są te zielone strzałki, a ja otworzyłem na samej górze. Ponadto nie kontrowałem tej pozycji w żaden sposób, nie ustawiłem SL. Oznacza to że wziąłem się za realizowanie planu. Pewnie troche minie zanim to wszystko dopracuje, ale to oznacza że staram się nie grać na czuja, tylko realizować założenia systemu, więc powinno być z każdym dniem lepiej jeśli będę kontrolował ryzyko, ale nie jak w przypadku tych pozycji.
Wcześniej był wrzucony tutaj demon finder, więc pewnie niebawem trzeba będzie po to sięgnąć skoro mam już jakieś zasady odnośnie wejścia/wyjścia, prowadzenia pozycji, itp.
// 17:27 - Uciekłem z pierwszych pozycji, za duże ryzyko, źle otworzyłem. Trzecia pozycja była na BE ale mam teraz 2 sygnały na short, więc i tą pozycje zamknąłem. Troche szybko uciekam, ale dopiero nad tym bede popracował.
Wcześniej był wrzucony tutaj demon finder, więc pewnie niebawem trzeba będzie po to sięgnąć skoro mam już jakieś zasady odnośnie wejścia/wyjścia, prowadzenia pozycji, itp.
// 17:27 - Uciekłem z pierwszych pozycji, za duże ryzyko, źle otworzyłem. Trzecia pozycja była na BE ale mam teraz 2 sygnały na short, więc i tą pozycje zamknąłem. Troche szybko uciekam, ale dopiero nad tym bede popracował.