C niebieska musi byc impulsem 5cio falowym albo diagonalem
zachowuje sie wtedy zmiennosc w korektach
Twoje
A niebieskie płaska
B zygzak i
C impuls
C niebieska musi byc impulsem 5cio falowym albo diagonalem
Aaaa Kiss Ty z tą setTsunamiPL pisze:112 po NFP możliwe jeszcze dziś.harymilloki pisze:Chyba mnie wytnie z tym USDJPYNie zapowiada sie ciekawie na spadki
Kisze s 0,1 lota od 113,200.![]()
To się rozpędzę i okolice 100 do końca roku
Czyli w skrócie, wklejam sobie dowolny wykres, rysuje na nim poziome kreski. Wiadomo, że poziome kreski wyżej bądź niżej zawsze kiedyś będą przebite. Mówię sobie, że rynek to decyduje o kierunku, a potem wystarczy tylko zarobić.. Wybacz ale to niezły kit:]fx-technik pisze:Wyjaśniam:blesS pisze:Góra czy dół?fx-technik pisze:
To nie ja decyduję, czy rynek pójdzie w górę, czy w dół.
Także, nie bawię się w wróżbiarstwo.
Podstawą do każdego tradu jest konsolidacja.
Sygnałem jest Break Out z konsolidacji.
Momentem decyzyjnym jest pullback i PA na M5/M1 na pullbacku.
Targetem jest kolejny poziom sufitu/podłogi.
DAX30, jak pokazałem, jest w konsolidacji i kierunku nie pokazuje.
Stąd np. Świeżak ma kłopoty tradując Dax30, bo nie umie rozpoznać rynku.
Po prostu - wykonaj!blesS pisze:Czyli w skrócie, wklejam sobie dowolny wykres, rysuje na nim poziome kreski. Wiadomo, że poziome kreski wyżej bądź niżej zawsze kiedyś będą przebite. Mówię sobie, że rynek to decyduje o kierunku, a potem wystarczy tylko zarobić.. Wybacz ale to niezły kit:]fx-technik pisze: Wyjaśniam:
To nie ja decyduję, czy rynek pójdzie w górę, czy w dół.
Także, nie bawię się w wróżbiarstwo.
Podstawą do każdego tradu jest konsolidacja.
Sygnałem jest Break Out z konsolidacji.
Momentem decyzyjnym jest pullback i PA na M5/M1 na pullbacku.
Targetem jest kolejny poziom sufitu/podłogi.
DAX30, jak pokazałem, jest w konsolidacji i kierunku nie pokazuje.
Stąd np. Świeżak ma kłopoty tradując Dax30, bo nie umie rozpoznać rynku.
Edit. Jak mawia klasy, to jest lipa!
Jak na razie mają sie dobrzeTomasz196407 pisze:Aaaa Kiss Ty z tą setTsunamiPL pisze:112 po NFP możliwe jeszcze dziś.harymilloki pisze:Chyba mnie wytnie z tym USDJPYNie zapowiada sie ciekawie na spadki
Kisze s 0,1 lota od 113,200.![]()
To się rozpędzę i okolice 100 do końca rokuą
tak, wystarczają poziome kreski + interpretacja zamkniętej świeczki... Dadas dodał do tego volumen, co daje mu extra przewagę (plus 10 do skilla) ... ale i bez tego można zyskownie trejdować ....blesS pisze: Czyli w skrócie, wklejam sobie dowolny wykres, rysuje na nim poziome kreski. Wiadomo, że poziome kreski wyżej bądź niżej zawsze kiedyś będą przebite. Mówię sobie, że rynek to decyduje o kierunku, a potem wystarczy tylko zarobić.. Wybacz ale to niezły kit:]
Ja umiem i potrafiłbym to wykazać rocznym wyciągiem z konta. Wielu dla mnie zwyczajnie pisze książki. Zarobków nie pokazują. A tacy "nauczyciele" powinni szczególnie to czynić.fx-technik pisze:Po prostu - wykonaj!
Nie umiesz?
Trudno - widocznie trading nie jest dla ciebie właściwym zajęciem.
Kreski to tylko przygotowanie scenariuszy i nic poza tym.
pedro pisze:tak, wystarczają poziome kreski + interpretacja zamkniętej świeczki... Dadas dodał do tego volumen, co daje mu extra przewagę (plus 10 do skilla) ... ale i bez tego można zyskownie trejdować ....blesS pisze: Czyli w skrócie, wklejam sobie dowolny wykres, rysuje na nim poziome kreski. Wiadomo, że poziome kreski wyżej bądź niżej zawsze kiedyś będą przebite. Mówię sobie, że rynek to decyduje o kierunku, a potem wystarczy tylko zarobić.. Wybacz ale to niezły kit:]
daj wykres, jakikolwiek z jakiegokolwiek interwału, a powiem Ci gdzie na nim zarobić i jak, kompletnie free of charge : )
Nikt nic nie powinien kolego,blesS pisze:Ja umiem i potrafiłbym to wykazać rocznym wyciągiem z konta. Wielu dla mnie zwyczajnie pisze książki. Zarobków nie pokazują. A tacy "nauczyciele" powinni szczególnie to czynić.fx-technik pisze:Po prostu - wykonaj!
Nie umiesz?
Trudno - widocznie trading nie jest dla ciebie właściwym zajęciem.
Kreski to tylko przygotowanie scenariuszy i nic poza tym.
zrealizowałeś Long zyski na rzeźniku? : ) ... mnie wczoraj wywalili z pozycji na take profit ; )Tomasz196407 pisze:pedro pisze:tak, wystarczają poziome kreski + interpretacja zamkniętej świeczki... Dadas dodał do tego volumen, co daje mu extra przewagę (plus 10 do skilla) ... ale i bez tego można zyskownie trejdować ....blesS pisze: Czyli w skrócie, wklejam sobie dowolny wykres, rysuje na nim poziome kreski. Wiadomo, że poziome kreski wyżej bądź niżej zawsze kiedyś będą przebite. Mówię sobie, że rynek to decyduje o kierunku, a potem wystarczy tylko zarobić.. Wybacz ale to niezły kit:]
daj wykres, jakikolwiek z jakiegokolwiek interwału, a powiem Ci gdzie na nim zarobić i jak, kompletnie free of charge : )
![]()
![]()
![]()
![]()
ja chce
-- Dodano: 07 lip 2017, 12:01 --