Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

@Nievinny - CUT
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

davit pisze: jakie masz ustawienia :?:
Podobnie jak u Ciebie, ale TP na 30, MPV na 15.
Ostatnio zmieniony 04 gru 2008, 07:26 przez Jekert, łącznie zmieniany 1 raz.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
kaktus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kaktus »

a zyski byłyby większe gdyby FxPro nie podnosilo spreadu... juz drugą noc z rzędu... :wink:

przy spreadzie 3 tak jak jest ostatnio i mpv 15 (mpv chyba na sztywno jest ponad 2pips) łapiemy tylko pół pipsa...

a przy wyzszym mpv jest wieksze ryszyko ze sie odwroci.
stomper trzyma pozycje dopoki rynek idzie w jego strone, jak sie odwraca to zamyka chyba ze skok taki ze jest juz ponizej mpv.. i czeka dalej.

pozdro, poprawcie jeśli sie myle :wink:

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

kaktus pisze:a zyski byłyby większe gdyby FxPro nie podnosilo spreadu... juz drugą noc z rzędu... :wink:
spread to akurat pól biedy, problemem jest egzekucja :/
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

Uwaga - w poprzedniej wersji stompera ktora wyslalem,jest niestety maly blad. Nie grala ona od 20 do 6 naszego czasu tylko do 7 naszego czasu. Poniewaz zostalem zasypanny na pw prosbami o rozne zmiany czasu, zrobilem mala zmiane i teraz godziny gry ustawiamy w parametrach. Zeby byla jasnosc, w tej wersji gdy ustawimy gre od 20 do 6, bedzie gral od 20 do 5.59 (poprzednio gral do 6.59). Pamietajcie zeby ustalac wzgledem czasu brokera!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

kubek pisze:Uwaga - w poprzedniej wersji stompera ktora wyslalem,jest niestety maly blad. Nie grala ona od 20 do 6 naszego czasu tylko do 7 naszego czasu. Poniewaz zostalem zasypanny na pw prosbami o rozne zmiany czasu, zrobilem mala zmiane i teraz godziny gry ustawiamy w parametrach. Zeby byla jasnosc, w tej wersji gdy ustawimy gre od 20 do 6, bedzie gral od 20 do 5.59 (poprzednio gral do 6.59). Pamietajcie zeby ustalac wzgledem czasu brokera!!
wielkie dzieki :) mam pytanie: dlaczego w tym Twoim stomperze brakuje extrimprofit?

PS. jak wam dzisiejsza noc minela? mi otworzylo tylko jedną transakcje :/
Obrazek

kubek
Gaduła
Gaduła

usunalem extrimprofit ze zmiennych zmienialnnych :D, poniewaz zmieniala ona tylko godziny gry. Teraz, jak jest mozliwosc ustawienia ich recznie, zmienna ta jest zbedna. U mnie kolejna swietna noc, 126 dolcow z 0.01 lota.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

kubek pisze:usunalem extrimprofit ze zmiennych zmienialnnych :D, poniewaz zmieniala ona tylko godziny gry. Teraz, jak jest mozliwosc ustawienia ich recznie, zmienna ta jest zbedna. U mnie kolejna swietna noc, 126 dolcow z 0.01 lota.
kubek daj dokladne wytyczne jakie masz ustawienia (jak mozesz oczywiscie) ;)

ps. przy 0.01 czy 0.1 :|
Obrazek

kubek
Gaduła
Gaduła

pisalem juz tu z 3 razy i pisze po raz ostatni - zajrzyj na strone 65, tam masz 2 wersje stompera - na 5 i 15 min. Na takich parametrach wlasnie gram. Ustaw sobie w najnowszej wersji ktora wyslalem (ze zmiennymi godzinami), wrzuc godziny gry ktore chcesz i masz maszynke zarabiajaca kase :). I faktycznie, chodzilo o 0.1, przyzwyczajenie od drugiego brokera...

Awatar użytkownika
l0ok
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: l0ok »

Nie wydaje wam sie ze FxPro i inni moga niebawem podniesc spread?? takie mam jakies zle przeczucie... wtedy juz nie bedzie tak kolorowo a z tego co widze juz ktos wczesniej napisal ze podniesli w nocy spread...:( trzeba jaknajszybciej przniesc sie na real i cos zarobic :D

ODPOWIEDZ