DayTrading: Środa 28.06.2017
- dobryfxplayer
- Maniak
Re: DayTrading: Środa 28.06.2017
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Pytam z ciekawości, ile pipsów wyhaczyłeś. Nie zamierzam Cię z niczego rozliczać. Luzik.karnak pisze:Nie podawałem online to teraz po czasie podawanie jest bez sensu.MarioDM pisze:A jaki open ?karnak pisze:Zrealizowany zysk na EDku TP=1.138
-- Dodano: środa 28 cze 2017, 10:50 --
Ale żadnych nazwisk nie podał. Też to akurat oglądamdobryfxplayer pisze:http://tvpstream.tvp.pl/
Przyznal sie i powiedzial kto jest w to zamieszany. Bardzo znani politycy!

Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
- dobryfxplayer
- Maniak
czyli nie znasz polityków.MarioDM pisze: Ale żadnych nazwisk nie podał. Też to akurat oglądam
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Mogę zgadywać o kogo chodzi, ale miałem na myśli, że on konkretnie żadnych nazwisk nie podał. Wiadomo czemu.dobryfxplayer pisze:czyli nie znasz polityków.MarioDM pisze: Ale żadnych nazwisk nie podał. Też to akurat oglądam
Trust no bit**es.
- fx-technik
- Fanatyk
MarioDM pisze:Wczoraj wszyskie indeksy porobiły sygnały sell na D1. Co ciekawe zrobiło się to relatywnie niedużym spadkiem. Russell 2000 i SnP spadły po około 0,5%, a Nasdaq i Dax po około 1.2%. Trochę mnie zaskoczyli, gdyż sądziłem, że utrzymają te poziomy do końca miesiąca. W końcu premia kwartalna jest najważniejsza dla pracowników banków czy funduszy inwestycyjnych.
Ciekawe jaki był obrót.
@Dadas
Ty masz dostęp do danych o obrotach. Porównaj jeśli możesz jaki był obrót w porównaniu do poprzednich dni i do poprzednich spadków.
Zaskakuje mnie spadek jena podczas spadków indeksów. To nie ma sensu. Jen powinien się umacniać. Fundamentalnie trochę to dziwne.
Poza tym euro się umacnia do dolara, ale jednocześnie dolar się umocnił do pozostałych walut. I to akurat ma sens, bo dolar teraz pełni podobną funkcję do jena, choć jen nie przestał jej pełnić. Mówię o carry trade.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Mogę pokazać pod co wziąłem TP z L na EDku (żeby nie było, że na czuja): 

Dzięki.fx-technik pisze:
Czyli, że na spadkach jednak były większe obroty porównywalne z dniem 15 czerwca, kiedy też był spadek, lecz w końcówce sesji od godziny 18 wyciagnięto indeks na plus, niwelując cały spadek.
Trust no bit**es.
- fx-technik
- Fanatyk
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Nasz wig20 nie chce spadać bo może chce zrobić zwierzaka na wzrost?
edek h4 - skoro wybiliśmy górą to zasięg z tego prostokąta jest na 1450. Powrót do przedziału 1.1270-1.13 i retest powinien być dobra okazja do L
https://www.tradingview.com/x/cuDGobqV/
https://www.tradingview.com/x/cuDGobqV/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora