DayTrading: Środa 28.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 cze 2017, 00:00

Wzrost
3
30%
Bez zmian
2
20%
Spadek
5
50%

Liczba głosów: 10

mario_M
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 28.06.2017

Nieprzeczytany post autor: mario_M »

http://www.barchart.com coś z wolumenem

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

witam szanowne grono. Doimy daxiorka L w natarciu , siatka rozstawiona

swiadomy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: swiadomy »

lutek pisze:witam szanowne grono. Doimy daxiorka L w natarciu , siatka rozstawiona
Witaj.A nie sądzisz że jeszcze do 12490 może polecieć?

lutek
Pasjonat
Pasjonat

szykowac raczki dokładka l na dax i czapa na eda

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

MarioDM pisze: Zaskakuje mnie spadek jena podczas spadków indeksów. To nie ma sensu. Jen powinien się umacniać. Fundamentalnie trochę to dziwne.
Generalnie jen lata z indeksami, mnie to akurat nie dziwi. Indeksy i jen latają odwrotnie do złota za to.

To ma uzasadnienie fundamentalne...wzrost awersji do ryzyka i niepewności na giełdach powoduje przepływ kapitału na zakupy złota, i vice versa.

Często patrze na takie korelacje przy odwzorowaniu swingów. Czasem niejasna sytuacja na DAX robi sie jasna jak popatrzysz nma złoto. Oczywiście trezba pamietać gdy takiej korelacji nie ma ( inaczej wykresy by były oedwzorowane 1:1 )

lutek
Pasjonat
Pasjonat

swiadomy pisze:
lutek pisze:witam szanowne grono. Doimy daxiorka L w natarciu , siatka rozstawiona
Witaj.A nie sądzisz że jeszcze do 12490 może polecieć?
teraz gram to co widzę, a gdzie poleci tego nie wie nikt

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

shogomad pisze:
MarioDM pisze: Zaskakuje mnie spadek jena podczas spadków indeksów. To nie ma sensu. Jen powinien się umacniać. Fundamentalnie trochę to dziwne.
Generalnie jen lata z indeksami, mnie to akurat nie dziwi. Indeksy i jen latają odwrotnie do złota za to.

To ma uzasadnienie fundamentalne...wzrost awersji do ryzyka i niepewności na giełdach powoduje przepływ kapitału na zakupy złota, i vice versa.

Często patrze na takie korelacje przy odwzorowaniu swingów. Czasem niejasna sytuacja na DAX robi sie jasna jak popatrzysz nma złoto. Oczywiście trezba pamietać gdy takiej korelacji nie ma ( inaczej wykresy by były oedwzorowane 1:1 )
Sprzedaz obligacji to zakup akcji
sprzedaz akcji zakup np złota
itd
tylko jakby to było takie proste,
to przycisk kup i przycisk sprzedaj załatwia sprawe i trader ma prosta sprawe bo ma odwrotnie korelacje
tylko ze to bzdura wymyslona przez brokerów,
poprostu jedna czynnosc trwa iles czasu
a w tym czasie kowalski trader mysli ze jak obligacje leca w dół to trzeba indeksy juz kupować

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

shogomad pisze:

Obserwuję co się dzieje ze złotem i widzę, że lada dzień może się pojawić sygnał kupna na D1 na złocie i srebrze Wiadomo, że albo ryzyko czyli indeksy, albo safe heaven czyli min. złoto. Sam jen, powinien też jednak się umacniać. Przyznasz chyba ? A przynajmniej nie powinien wczoraj aż tyle stracić. To jest raczej dziwne. Dziś o 15:30 ma przemawiać szef BOJ, więc może coś się wyjaśni.

-- Dodano: środa 28 cze 2017, 09:50 --
Tomasz196407 pisze:

a w tym czasie kowalski trader mysli ze jak obligacje leca w dół to trzeba indeksy juz kupować
Odwrotna korelacja indeksów i obligacji skończyła się w momencie wprowadzenia QE. W chwili obecnej może być tak, że zarówno obligacje jak i akcje spadną. Wyjaśnienie jest proste : gdy spadają obligacje to spada wycena aktywów banków i w związku z tym banki musżą sprzedać część akcji aby wyrównać balans. Czytałem o tym kiedyś sążnisty artykuł.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

artex88
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: artex88 »

Lecimy dalej na eurusd, wczoraj i dzisiaj skasowalem piekny zysk i od razu poleciala wyplata

http://www.myfxbook.com/members/artelor ... 17/2142900

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

MarioDM pisze:
shogomad pisze:

Obserwuję co się dzieje ze złotem i widzę, że lada dzień może się pojawić sygnał kupna na D1 na złocie i srebrze Wiadomo, że albo ryzyko czyli indeksy, albo safe heaven czyli min. złoto. Sam jen, powinien też jednak się umacniać. Przyznasz chyba ? A przynajmniej nie powinien wczoraj aż tyle stracić. To jest raczej dziwne. Dziś o 15:30 ma przemawiać szef BOJ, więc może coś się wyjaśni.

-- Dodano: środa 28 cze 2017, 09:50 --
Tomasz196407 pisze:

Odwrotna korelacja indeksów i obligacji skończyła się w momencie wprowadzenia QE. W chwili obecnej może być tak, że zarówno obligacje jak i akcje spadną. Wyjaśnienie jest proste : gdy spadają obligacje to spada wycena aktywów banków i w związku z tym banki musżą sprzedać część akcji aby wyrównać balans. Czytałem o tym kiedyś sążnisty artykuł.
Wiem bo postowałes mój post o podobnym temacie-
az sprawdze na wykresie czas o którym piszesz i braku odwrornosci korelacji, dla ciekawosci :)

Zablokowany