DayTrading: Poniedziałek 26.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 cze 2017, 00:00

Wzrost
2
33%
Bez zmian
2
33%
Spadek
2
33%

Liczba głosów: 6

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 26.06.2017

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

jen-yy pisze: Miałem przyjemność z nim rozmawiać i wiem o co mu chodzi. Dobrze że ostatnio więcej wyjaśnia, bo bez tego ani rusz. Naprawdę facet ma wiedzę i dobry ogląd sytuacji. Ale w oświacie kariery raczej nie zrobi. Nie każdy mimo dobrych chęci, może być nauczycielem
Wybacz, ale moim zdaniem klasyczny nauczyciel, a raczej klasyczna metoda "nauczania"
nie jest w stanie nikogo nauczyć tradingu. :564:
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Moim zdaniem buduje się większy setup spadkowy na DAX.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

jen-yy pisze:...
to posty Lutka. nic do Niego nie mam ale ja nie nazwałbym tego " zrozumiałym przekazem"
w ciągu minuty zmiana o 180 stopni.
Kiedyś prosiłem że opisał jak gra, ale to był głuchy telefon.
Takie rzucanie L lub S niczego nikomu nie daje.
Zdecydoanie przyjemniej się czyta gdy ktoś napisze po prostu gora lub dol, niż wstawi wykres bez opisu, a w dodatku twierdzac ze:
"Trzecia rzecz:
Sygnałów nie zapodaję!
Zapodawanie sygnałów jest sprzeczne z regulaminem tego wątku"
jen-yy pisze:...Ten kamyczek też do ogródka Dadasa. Jego wykres mało kto ogarnia, mimo że są bardzo proste
Mnie nie obchodzi czy ktoś jest mędrcem czy głupcem, po prostu oczekuje jasnego przekazu, chocby idiotycznego. Wole Lutka:)

Im więcej ktoś ma teorii tym mniej zarabia na nich, wiec zaczyna sprzedawac książki o tradingu:] Podobnie jest z akwizytorami piramidek. Paaaanie, ile to nie zarobisz, ja już zarobiłem miliony. tylko kup Pan te cegle ode mnie...

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Juz zakręcaja na M1, SP500 pod kreska. Tylko patrzyć jak walnie.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

blesS pisze:
to posty Lutka. nic do Niego nie mam ale ja nie nazwałbym tego " zrozumiałym przekazem"
Zdecydoanie przyjemniej się czyta gdy ktoś napisze po prostu gora lub dol, niż wstawi wykres bez opisu, a w dodatku twierdzac ze:
"Trzecia rzecz:
Sygnałów nie zapodaję!
jen-yy pisze:...Ten kamyczek też do ogródka Dadasa. Jego wykres mało kto ogarnia, mimo że są bardzo proste
Mnie nie obchodzi czy ktoś jest mędrcem czy głupcem, po prostu oczekuje jasnego przekazu, chocby idiotycznego. Wole Lutka:)

Im więcej ktoś ma teorii tym mniej zarabia na nich, wiec zaczyna sprzedawac książki o tradingu:] Podobnie jest z akwizytorami piramidek. Paaaanie, ile to nie zarobisz, ja już zarobiłem miliony. tylko kup Pan te cegle ode mnie...
Tobie sie podoba to, a innemu akurat to co jest, Tu
masz mozliwosc kontaktu osobistego
realizuj,
Prostota pokazania trejdu jest jaknajbardziej mozliwa i tu,
tylko mówie o prawdziwym realnym pokazaniu ze akurat jak podał s to zarobił iles pipsów
natomiast samo stwierdzenie nic nie daje tu

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

blesS pisze:
"Trzecia rzecz:
Sygnałów nie zapodaję!

Czyli, że zdecydowanie wolisz szklana kulę, niż rzeczywistość?
:564:
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

no to teraz sytuacja live, jaki tp?? logiczny pierwszy opor, daily atr( okolice niebieskiej linii), czy trejlowac w jakis sposob, no mondrale, sprawdzmy jak wasze pomysly sie sprawdza na koniec dnia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

sureshot pisze:no to teraz sytuacja live, jaki tp?? logiczny pierwszy opor, daily atr( okolice niebieskiej linii), czy trejlowac w jakis sposob, no mondrale, sprawdzmy jak wasze pomysly sie sprawdza na koniec dnia
To już mi się podoba!

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

@Dadas
Nie chcę Cie załamywać, ale w kwestii takich lutków na forum nic nie zdziałasz. Dziwne, że Raposo po jednym zgłoszeniu nie zareagował, ale nawet jak lutek dostanie trzy ostrzeżenia i na koniec bana to co to da ? Zarejestruje się pod innym nickiem i na początku będziemy zgadywać czy to lutek czy jakiś inny 13- latek. Ja jestem za tym aby dać sobie z nim spokój. Wystarczy w ustawieniach zaznaczyć aby pomijało jego posty i masz problem z głowy. Żaden inny sposób się niestety nie sprawdzi.
Inna sprawa, że Twoje wykresy nie są tak jasne i dyletanci ( w tym i ja) nie bardzo wiedzą czego oczekiwać. Zamiast przejmować się regulaminem, którego i tak nikt nie przestrzega, po prostu napisz, że zakładasz, że wykres dojdzie do kreski zielonej i odbije się od niej i potencjalny zasięg do czerwonej (kolory są przykładowe).

A teraz do rzeczy :

Duże banki znowu zrobiły drobnicę w konia z indeksami (w tym i mnie). Zanegowali wszsytkie sygnały sell i oddalili się od potencjalnych sygnałów. Dziś próbują zanegować ostatni sygnał sell na Russell 2000. Zamknięcie powyżej 1420 neguje ten sygnał. Nie zmieniam zdania, że indeksy wkrótce spadną, ale ... zgaduj, zgadula kiedy. No i ogólnie zaczyna mnie to już kwu***ać.
Najbardziej wkurza mnie to, iż banki robią społeczeństwo w konia za pieniadze tego społeczeństwa. Rządy, które zgodziły się na kolejne QE (oraz zarządy banków centralnych) powinno się roztrzelać za działanie na szkodę własnych państw. A jeśli nie rozstrzelać to przynajmniej posadzić za kratami. Oczywiście te słowa to mrzonki i objaw wkurzenia.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Stachuu »

tak jak pisałem w piatek i narazie sie sprawdza eurusd S dax L sp 500 L jakie TP podawalem :)

Zablokowany