GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

CTS pisze:
Krys pisze:Znalazłem takiego experta w sieci do systemu..
A nie masz tam w ustawieniach parametrów, w niektórych miejscach dziwnych znaczków zamiast tekstu ? Odpalić się dało, ale przez tester strategii nie przechodzi - pewnie tester nie rozumie zasad na jakich EA działa (nie dziwne, ja też tych znaczków nie rozszyfruję).
W oryginale jest po rosyjsku dlatego są takie znaczki :-)

Przetłumaczyłem te ich znaczki na ile jeszcze pamiętam ten słowiański język. Jak to ustawić? Nie wiem dokładnie. Trzeba pokombinować.
Jedna z rzeczy jaka jest ważna, to po osiągnięciu TP zajmuje kolejną pozycję z trendem i tutaj może być problem z wąskim stopem albo z końcem ruchu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Krys

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

Niby się normalnie instaluje na platformie XTB, buźka jest uśmiechnięta i gotowa do pracy, ale transakcji nie zawiera ... :(
PS
A jak ze skutecznością ?

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

CTS pisze:Niby się normalnie instaluje na platformie XTB, buźka jest uśmiechnięta i gotowa do pracy, ale transakcji nie zawiera ... :(
PS
A jak ze skutecznością ?
Widocznie nie było sygnałów dla experta. Włącz go na jakiejś parze w testerze strategii zobacz jak zawiera zlecenia.

Screen z dwoma sygnałami wejścia na UJ. Były ok. Na innych parach też dawał sygnały. Jedno mogę potwierdzić, że działa.

Mam go włączonego na realu ale jak pisałem przez potwierdzenie. sam nic nie weźmie. U mnie chodzi sobie od dzisiaj więc nic nie powiem o skuteczności, tylko tester wchodzi w gre. Myślę, że można traktować jego sygnały jako podpowiedzi.

Dodano po 18 minutach:

I jeszcze ciekawy wskaźnik do sytemu.
Pozdrawiam
Krys

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

Może mi czegoś brakuje, jakiegoś wskaźnika który potrzebuje ten EA albo czegoś innego ... Ten ostatni który zapodałeś w ogóle się nie chce odpalić na wykresie, zaś ta poprzednia wersja się odpala, ale nic nie zrobiła cały dzień.

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

CTS pisze:Może mi czegoś brakuje, jakiegoś wskaźnika który potrzebuje ten EA albo czegoś innego ... Ten ostatni który zapodałeś w ogóle się nie chce odpalić na wykresie, zaś ta poprzednia wersja się odpala, ale nic nie zrobiła cały dzień.
U mnie EA z końcówką _pol chodzi. Może jest tak, ja to u siebie to zrobiłem. Jest numer magic na samym końcu właściwości. Zmień ten numer dla każdej pary, np. tylko ostatnia cyfra. Każda para będzie miała swój numer i EA powinna działać. Jak ten numer jest taki sam to wydaje mi się, że rozkazy z EA mieszają się i EA nie "wie" do jakiej pary przypisać zlecenie. Tak to tłumaczę.

Wskaźnik odpala się. Po załadowaniu indyka przełącz okresy czasu na wykresie i zadziała. Jest nowsza wersja 1.1, ale funkcja jakie rynki są otwarte jest trafiona, wystarczy ją wyłączyć.
Pozdrawiam
Krys

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Koledzy, pytanie : czy granie Gmma na M1 ma jakiś sens (FxPro) ?

Pytam, ponieważ w poniedziałek udało mi się nabić trochę pipsów i na tej fali próbowałem powtórzyć ten wyczyn wczoraj i dziś lecz z marnym skutkiem.
Wobec tego pojawiła się właśnie powyższa wątpliwość.

Dodatkowo wykorzystuję MACD do pomocy oceny czasu wejścia/wyjścia.
Wejścia konserwatywne :
- MACD poniżej/powyżej poziomu "zero" oraz skierowane odpowiednio w dół/w górę
- cena powyżej/poniżej WMA 100 i 60, średnie wolne rozgrupowane, średnie szybkie rozgrupowane lub "tak sobie".

Może coś źle robię jeszcze?
Pary to : ejek, edek, ujek, kabel i geju.

Dziękuję z góry za rady.
Pozdr.

PS. SL na M1 5 lub 10 pips. Ustawiam zawsze Traling TP na poziomie 5 pips.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Jankes pisze:czy granie Gmma na M1 ma jakiś sens
Ja gram na M1 ale tylko na eurojenie, i ma to sens na tej parze. Nawet spotkałem sie kiedyś gdzieś z systemem 1m opartym na tęczy. Koles grał tylko na funtjenie.
Pozdrawiam
Krys

kruchy8
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kruchy8 »

a jak wygladaja Twoje wejsca Krys? macie jakis opis tego systemu po polsku?bylbym bardzo wdzieczny..:)

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

kruchy8 pisze:a jak wygladaja Twoje wejsca Krys? macie jakis opis tego systemu po polsku?bylbym bardzo wdzieczny..:)
http://codebase.mql4.com/4006 - po posku

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=40325 - po angielsku
Pozdrawiam
Krys

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

OK, zatem trzymamy się założeń :
- gra na M5
- wejście zgodnie z trendem na M15
- wejście gdy średnie są rozplecione a cena jest pod wszystkimi średnimi
- SL 100 - 150 pips w zależności od pary

Zobaczymy co będzie dziś, jutro.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

ODPOWIEDZ