DayTrading: Piątek 23.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 cze 2017, 00:00

Wzrost
6
55%
Bez zmian
2
18%
Spadek
3
27%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 23.06.2017

Nieprzeczytany post autor: highend »

fx-technik pisze: I mam tutaj więcej fanów niż ty i lutek, i cała wasza spółka razem wzięci.
Więc, może to ty idź do innej piaskownicy, bo tutaj niczego nie rozumiesz.
Zbyt wysoki dla ciebie tu poziom.
Dadas i widzisz zniżasz się do poziomu fra...ów.
Mnie wyrzuciłeś - ale za co? Bo pisałem jak oni? A Ty po co z nimi piszesz?
Nie szkoda czasu i energii? Mógłbyś zamiast tego nauczyć kogoś czegoś

A gdybym tak zapytał o obiecane 3 godziny jako kompletny n00b? Zawsze moge zmienić nick, ale po co?
:)
Może niepotrzebnie tego focha strzeliłeś :lol:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

highend pisze:
fx-technik pisze: I mam tutaj więcej fanów niż ty i lutek, i cała wasza spółka razem wzięci.
Więc, może to ty idź do innej piaskownicy, bo tutaj niczego nie rozumiesz.
Zbyt wysoki dla ciebie tu poziom.
Dadas i widzisz zniżasz się do poziomu fra...ów.
Mnie wyrzuciłeś - ale za co? Bo pisałem jak oni? A Ty po co z nimi piszesz?
Nie szkoda czasu i energii? Mógłbyś zamiast tego nauczyć kogoś czegoś

A gdybym tak zapytał o obiecane 3 godziny jako kompletny n00b? Zawsze moge zmienić nick, ale po co?
:)
Może niepotrzebnie tego focha strzeliłeś :lol:
Piszesz o frustratach? :)
Normalni ludzie o 2:35 w nocy to już dawno śpią kolego. Co do poziomu to przemilcze ;). Póki co to tworzy się "towarzystwo wzajemnej adoracji" co będą przysięgać, że koszą miliony itp bzdury.
Dowodów na to jak nie było tak nie ma i pewnie tak pozostanie hehe ;)

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

Hajend to ty jestes wti trader ?

-- Dodano: 24 cze 2017, 13:54 --

Dadas. Mam do Ciebie pytanie - jak sadzisz dlaczego ludzie na forex tracą? Czy bardziej dlatego ze podejmują zle decyzje ( byle jakie miejsce wejścia) czy bardziej dlatego ze maja nierealne oczekiwania (odległe tp)?

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

d4mian7 pisze:Hajend to ty jestes wti trader ?

-- Dodano: 24 cze 2017, 13:54 --

Dadas. Mam do Ciebie pytanie - jak sadzisz dlaczego ludzie na forex tracą? Czy bardziej dlatego ze podejmują zle decyzje ( byle jakie miejsce wejścia) czy bardziej dlatego ze maja nierealne oczekiwania (odległe tp)?
Zbyt duże oczekiwania bo o zarobkach w setki%/miesiąc to można opowiadać dzieciom albo właśnie... na forach ;)
Zbyt duże oczekiwania wymuszają zbyt duże ryzyko. Jak ktoś lewaruje depozyt dziesiątki/setki razy to niech sie nie dziwi, że komornik do drzwi kiedyś zapuka :). Bo rynek forex jest najbezpieczniejszym rynkiem gdy się rozsądnie zarządza ryzykiem i nie lewaruje zbyt mocno depozyt. Podobnie rynek CFD itp.
I szanse są większe niż w ruletce w kasynie.

d4mian7
Maniak
Maniak

Dochodzę do wzniosku, ze grając krótkie tp zwiększam trafnośc i tym samym swe szanse na zysk. Na tym forum widze ze kazdy ma tp gdzies daleko z czego nie wynikają zyski a mrzonki

-- Dodano: 24 cze 2017, 14:58 --

A tym samym straty:)
Dziennie grając kilka mniejszych transakcji ( ale zyskownych) da mi stopę zwrotu dodatnia. Dziennie moze to niewiele ale w perspektywie czasu da satysfakcję. Chyba o to tu chodzi:)

-- Dodano: 24 cze 2017, 14:59 --

Wydaje mi sie ze wejście w rynek ma mniejsze znaczenie niż wyjscie :)

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

d4mian7 pisze:Dochodzę do wzniosku, ze grając krótkie tp zwiększam trafnośc i tym samym swe szanse na zysk. Na tym forum widze ze kazdy ma tp gdzies daleko z czego nie wynikają zyski a mrzonki

-- Dodano: 24 cze 2017, 14:58 --

A tym samym straty:)
Dziennie grając kilka mniejszych transakcji ( ale zyskownych) da mi stopę zwrotu dodatnia. Dziennie moze to niewiele ale w perspektywie czasu da satysfakcję. Chyba o to tu chodzi:)
To nie do końca jest tak. Musisz pamiętać, że przy małym TP spread ma bardzo duży wpływ na końcowy wynik. Im mniejszy udział spread w stosunku do TP tym lepiej. Zwyczajna statystyka. Gdyby spread był =0 to przy pozycjach SL=TP szansa byłaby dokładnie = 50% bez analizy/patrzenia na wykres. Musisz traktować spread jako koszty własne albo "0" w ruletce co właśnie daje przewage kasynu nad graczami. A to zaledwie kilka %. I na zyskownośc składają sie ścisle ze sobą powiązane dwa parametry. Skuteczność i stosunek zysk/strata. Każdy parametr podany osobno nic nie mówi. Bo im większy TP a mniejszy SL skuteczność będzie spadać. I odwrotnie. Wiekszy SL mniejszy TP skuteczność rośnie. I ilość pozycji nie ma na to żadnego wpływu bo jesli strategia nie jest zyskowna to szybciej wyczyści depo. Proponuje na początek stategie TP=SL. I pracować nad skutecznością

-- Dodano: sob 24-06-2017, 14:13 --
d4mian7 pisze:
Wydaje mi sie ze wejście w rynek ma mniejsze znaczenie niż wyjscie :)
I bardzo słusznie zauważyłeś :). Nie każdy do takich wniosków sam dochodzi :). To kiedy wychodzisz jest zdecydowanie ważniejsze kiedy wchodzisz ;)
Bo to kiedy wychodziśz ma kluczowy wpływ na stosunek zysk/strata potocznie zwanym RR

d4mian7
Maniak
Maniak

Dlatego ja gram instrumenty o małym spreadzie, typu wti. Ustawiam tp na tyle blisko by wyciągnąć zysk. Jest zysk, jest Ok. Kiedys grałem bo chciałem wiecej i wiecej a potem bam! W....wialem sie bo Cena wracała. Forex jest zmienny i ta zmienność mozna wykorzystać zamiast z nia walczyć:)

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

d4mian7 pisze:Dlatego ja gram instrumenty o małym spreadzie, typu wti. Ustawiam tp na tyle blisko by wyciągnąć zysk. Jest zysk, jest Ok. Kiedys grałem bo chciałem wiecej i wiecej a potem bam! W....wialem sie bo Cena wracała. Forex jest zmienny i ta zmienność mozna wykorzystać zamiast z nia walczyć:)
I bardzo słusznie. Bo to są Twoje "koszty własne". Jak w prywatnej firmie
Kiedyś Comparic pokazywał tabele ilość kont dochodowych u różnych brokerów i najwięcej zarabiających kont było u tych co oferowali najmniejszy spread. Widać, że przypadkiem nazwać tego nie można

d4mian7
Maniak
Maniak

cena w większości czasu i tak jest w konsoli. Śmiem twierdzić ze rynek rusza sie od konsoli do konsoli. Konsola jest najbezpieczniejszym miejscem dla świadomego tradera. W połączeniu z krótkim tp dającym określony zysk który zaspokaja nasz mindset, mozna stać sie zyskownym traderem. Nikt nie mowi o Ferrari na podwórku od razu ale najwięksi biznsesmeni tez od razu niczego nie mieli

Zablokowany