Zobaczymy czy historia powtórzy się po raz n-ty.
Z Edka dziś wyciągnąłem 11 Pips patrząc tylko na H1.MarioDM pisze:Nie wiem jak Dadas daje radę. Pewnie gra na małych tf i na kilka pipsów. Ja ostatnio nie jestem w stanie zbyt wiele wykrzesać z takiej zmienności. Grając na H4, zauważam, że niekiedy da się max wyciągnąć 15-20 pipsów i to jeszcze trzeba by "psim swędem" wiedzieć precyzyjnie gdzie zamknąć. Ergo po prostu już nie daje się grać.
Czekam na wzrost zmienności, a najlepiej zwałę na indeksach o wielkości 10%. Ta zwała jednak jakoś się kurna nie pojawia. Horyzont jest taki, że aż poraża. Z drugiej strony, gdy się robi horyzont na szczycie i "nie chce dalej rosnąć" to jest szansa, że spadnie pod własnym ciężarem. I na to liczę.
Z zeszłym roku całe wakacje trzymali Sapinę na szczytach, az raptem 8 czy 9 września spadła jak kamień w wodę. Oni potrafią zrobic wszystko..MarioDM pisze: Czekam na wzrost zmienności, a najlepiej zwałę na indeksach o wielkości 10%. Ta zwała jednak jakoś się kurna nie pojawia. Horyzont jest taki, że aż poraża. Z drugiej strony, gdy się robi horyzont na szczycie i "nie chce dalej rosnąć" to jest szansa, że spadnie pod własnym ciężarem. I na to liczę.
Dlaczego?d4mian7 pisze:Ropę widze na wzrost. Przynajmniej na 44