DayTrading: Środa 21.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 cze 2017, 00:00

Wzrost
5
42%
Bez zmian
2
17%
Spadek
5
42%

Liczba głosów: 12

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 21.06.2017

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

fx-technik pisze: To taka metoda jest.
Jak ktoś nie ogarnia, to gra ADHD - style.
Drabinuje straty i ostatnią pozycję daje grubą.
I wtedy kilka pips mu robi zysk.
Gorzej, kiedy nie zrobi - to wtedy umacza depo.
A potem wypisuje, że z tradingu nie da się wyżyć (w domyśle - bo on nie potrafi).
I tworzy różne teorie spiskowe, żeby miał "rację".
Czysta psychologia.

-- Dodano: 21 cze 2017, 11:01 --

Scalping wymaga bardzo dużej skuteczności i bardzo rygorystycznych zasad ucinania strat, jeżeli ma być zyskowny.
To potrafi robić leechang - jedyny, którego znam.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

Boniu! Co się stało z tym forum...

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

fx-technik pisze: Scalping wymaga bardzo dużej skuteczności i bardzo rygorystycznych zasad ucinania strat, jeżeli ma być zyskowny.
A cóz to za jegomość ten leechang ? Szkoda, że się nie udziela tutaj. Pewnie ma dobry, szybki system i żelazną dyscyplinę.

Testuję dziś na sucho Twój wskaźnik Dadas_HL_15MINS_Channel . Wydaje się interesujący, ale brak mu kierunku wybicia i to trzeba samemu sobie wyznaczyć (wiadomo). Mam jedno pytanie : czy on w trakcie budowania się zmienia szerokość ?
Ustawiłem go na kilku wykresach i na jednym mam wrażenie, że się poszerzył, ale nie mam pewności i mogę się mylić, bo na innych jakoś chyba nie zmienia szerokości. I dlaczego on działa tylko max do H1 ? Na H4 też są konsolidacje przecież.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

koniec świata ?:O o edku nikt nic nie pisze ??? :D
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

PipsKong pisze:koniec świata ?:O o edku nikt nic nie pisze ??? :D
Walić edka. Mam dla Ciebie info o ropie, choć za cholerę nie wiem po co takie info i co w sumie oznacza :p

"Król Arabii Saudyjskiej, Salman mianował swojego syna Mohammeda bin Salmana swoim następcą, czyli pierwszym do objęcia tronu po jego śmierci lub rezygnacji, jednocześnie usuwając z tego miejsca swojego 57 letniego bratanka, Mohammeda bin Nayef. Król dodatkowo usuwa go ze stanowiska ministra spraw wewnętrznych oraz pozbawia wszelkich tytułów. Bin Nayef znalazł się na pierwszym miejscu do objęcia tronu jako książe po śmierci króla Abdullaha. Ruch ten jest postrzegany jako koncentracja władzy w rękach rodziny Salman w ciężkich czasach niskich cen ropy naftowej.

Nie wiadomo, czy ruch ten będzie miał jakieś konsekwencje w polityce Arabii Saudyjskiej, ale generalnie nie jest on dobrze postrzegany przez rynki finansowe. Widać wyraźne osłabienie się walut Antypodów. Aussie traci 0,3% do dolara amerykańskiego oraz 0,5% w stosunku do jena. "

http://tradebeat.pl/wiesci-z-arabii-sau ... a-rynkach/
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

MarioDM pisze:
fx-technik pisze: Scalping wymaga bardzo dużej skuteczności i bardzo rygorystycznych zasad ucinania strat, jeżeli ma być zyskowny.
A cóz to za jegomość ten leechang ? Szkoda, że się nie udziela tutaj. Pewnie ma dobry, szybki system i żelazną dyscyplinę.

Testuję dziś na sucho Twój wskaźnik Dadas_HL_15MINS_Channel . Wydaje się interesujący, ale brak mu kierunku wybicia i to trzeba samemu sobie wyznaczyć (wiadomo). Mam jedno pytanie : czy on w trakcie budowania się zmienia szerokość ?
Ustawiłem go na kilku wykresach i na jednym mam wrażenie, że się poszerzył, ale nie mam pewności i mogę się mylić, bo na innych jakoś chyba nie zmienia szerokości. I dlaczego on działa tylko max do H1 ? Na H4 też są konsolidacje przecież.
Ale on jest pod DT.
Zauważ, że jest parametr godziny rozpoczęcia.
On traci sens powyżej H1.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

MarioDM pisze: Walić edka. Mam dla Ciebie info o ropie, choć za cholerę nie wiem po co takie info i co w sumie oznacza :p

"Król Arabii Saudyjskiej, Salman mianował swojego syna Mohammeda bin Salmana swoim następcą, czyli pierwszym do objęcia tronu po jego śmierci lub rezygnacji, jednocześnie usuwając z tego miejsca swojego 57 letniego bratanka, Mohammeda bin Nayef. Król dodatkowo usuwa go ze stanowiska ministra spraw wewnętrznych oraz pozbawia wszelkich tytułów. Bin Nayef znalazł się na pierwszym miejscu do objęcia tronu jako książe po śmierci króla Abdullaha. Ruch ten jest postrzegany jako koncentracja władzy w rękach rodziny Salman w ciężkich czasach niskich cen ropy naftowej.

Nie wiadomo, czy ruch ten będzie miał jakieś konsekwencje w polityce Arabii Saudyjskiej, ale generalnie nie jest on dobrze postrzegany przez rynki finansowe. Widać wyraźne osłabienie się walut Antypodów. Aussie traci 0,3% do dolara amerykańskiego oraz 0,5% w stosunku do jena. "
w dupie z Królem Arabii ;] może mi naskoczyć !!! :564: :564: :564:

-- Dodano: śr 21-06-2017, 10:24 --

mam większe depo <lol>
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

PipsKong pisze:
MarioDM pisze: Walić edka. Mam dla Ciebie info o ropie, choć za cholerę nie wiem po co takie info i co w sumie oznacza :p

w dupie z Królem Arabii ;] może mi naskoczyć !!! :564: :564: :564:
pewnie :564:
55 z palcem , CO ? :lol:

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Tomasz196407 pisze:
pewnie :564:
55 z palcem , CO ? :lol:
oczywiście, ale za jakiś czas ;]

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

fx-technik pisze: Ale on jest pod DT.
Zauważ, że jest parametr godziny rozpoczęcia.
On traci sens powyżej H1.
No żesz !!! Faktycznie. Sądziłem, że ten parametr to jakaś częstotliwość, a to godzina rozpoczęcia. Gapa ze mnie.
Dzięki za info :)
Ok, rozumiem, że tylko DT i w takiej sytuacji faktycznie tylko max H1.

Może, aby uniknąć kolejnego nieporozumienia to wyjaśnij mi co on pokazuje. Może wcale nie konsolidację przed wybiciem ?
Trust no bit**es.

Zablokowany