DayTrading: Piątek 16.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 cze 2017, 00:00

Wzrost
6
46%
Bez zmian
3
23%
Spadek
4
31%

Liczba głosów: 13

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 16.06.2017

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Cblondyn pisze:Gdyby ludzie nie wierzyli, że się uda to by tu nie siedzieli godzinami. Mam za sobą niejedno konto z zyskami. Ale 3 brokerów u których inwestowałem zrezygnowało z forexu niestety. PKO WBK i HFT. Obecnie mam od niedawna w XTB. I na razie nie ma się czym chwalić gdyż głównie long term.
Dokładnie. JA wciąż uważam, że to może się udać. W zasadzie powinno być nawet łatwe przy tylu narzędziach i możliwościach , które mamy do dyspozycji. Dlatego się nie poddaje.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:
Cblondyn pisze:Gdyby ludzie nie wierzyli, że się uda to by tu nie siedzieli godzinami. Mam za sobą niejedno konto z zyskami. Ale 3 brokerów u których inwestowałem zrezygnowało z forexu niestety. PKO WBK i HFT. Obecnie mam od niedawna w XTB. I na razie nie ma się czym chwalić gdyż głównie long term.
Ale zwrócili ci kas, ci co zrezygnowali, czy po prostu telefon przestał odpowiadać???
Świeżak,

chcesz eksperymentować, to masz pomoc:
Dadas_Multiple_Moving_Average.mq4
Ale uwierz, to nie zależy od średnich, ani od żadnych innych.
Dopóki ty nie będziesz miał ścisłej metodologii i nie nauczysz się jej wykonywania,
to zawsze będzie to samo.

Coś ci podpowiem:
EMA(1)C i EMA(13)C
Najprostszy system na świecie!
EURUSDH1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2017, 16:25 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Tomasz196407 pisze:Witam Wszystkich, :)

-- Dodano: 17 cze 2017, 15:02 --
Cblondyn pisze:
Świeżak44 pisze:Wniosek jest jeden. Musicie wszyscy poczekać, aż ja nauczę się grać i zarabiać na FX. ;) Teraz znów pracuje nad nowym systemem ze średnimi, żeby wyeliminować gre intuicyjną. Jakby ktoś miał jakieś doświadczenie ze średimi to zapraszam. Wskaźniki już pogrzebałem.
Daj sobie spokój ze średnimi. Zbyt duzo fałszywych wejść bo średnie co przed chwilą sie skrzyżowały po 5 minutach z dala od siebie. Dobrze radze. Zreszta sam sie przekonasz po kilku zagraniach
średnie jak sama nazwa - średnio, :D
a świezy czy andrzej, tomasz czy adam, jak sie tam zwie
uzywa Bolingera ale jeszcze nie widziałem żadnego skutecznej analizy przy nim i jego pomocą.... kontynuując

-->średnie musza byc z czyms innym, mam na mysli dodatkową rzecz w analizowaniu wykresów
Ktos ci tu proponował swiece Heiken ashi i np 150 sma-wrzucasz w testera i sprawdzasz jak to chodzi
No włąśnie z ashi będę kombinował na M1 + średnie. Pięknie pokazuje spadki, ale konsole i wzrosty już nie za bardzo. Chodzi głównie o wyeliminowanie gry pod prąd, pod wpływem chwili, emocji, bo mi zawsze długo zajmuje zauważyć terend i zacząć pod niego grać. Konsole też można na tym zauważyć jak sie śwednie co chwile krzyżują. Jak naniose wejscia na Asahi+średnie to widać te które były głupotą, więc to będzie taki drugi system opróc fibo i kresek.
PS. Bolinger służy właśnie do trendu, ale jest na wolny na tych ilerwałach co gram.
PS2. Jestem Tomek.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Tomasz196407 pisze: -->średnie musza byc z czyms innym, mam na mysli dodatkową rzecz w analizowaniu wykresów
Ktos ci tu proponował swiece Heiken ashi i np 150 sma-wrzucasz w testera i sprawdzasz jak to chodzi
SMA(150)C to nie dla DT.
Dla DT potrzeba szybkich średnich, nie wolnych.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

"PS2. Jestem Tomek.[/quote]"

Własnie - to po jakiego pokazywałes pozycje jakiegos Andrzeja kiedyś?- to tak jest z pokazywaniem i statów i pozycji
po jakiego tu potrzebne na forum!! GŁupota i zakazane przez regulamin,
Bolinger ma swoja specyfike i ja wykorzystuje ale nie na małych interwałach, jak ładnie poprosisz to wytłumacze
Heiken Ashi wrzuc sobie do testera na MT4 i sprawdx jak to chodzi

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze: Coś ci podpowiem:
EMA(1)C i EMA(13)C
Najprostszy system na świecie!
EURUSDH1.png
Tak zawierasz transakcje Long.
EURUSDH1.png
-- Dodano: 17 cze 2017, 16:39 --

A tak Short.
EURUSDH1.png
-- Dodano: 17 cze 2017, 16:40 --

Tylko, że to jest takie trudne, że aż niemożliwe... co nie?

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

NASDAQ:

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Tomasz196407 pisze:"PS2. Jestem Tomek.
"

Własnie - to po jakiego pokazywałes pozycje jakiegos Andrzeja kiedyś?- to tak jest z pokazywaniem i statów i pozycji
Bolinger ma swoja specyfike i ja wykorzystuje ale nie na małych interwałach, jak ładnie poprosisz to wytłumacze
Heiken Ashi wrzuc sobie do testera na MT4 i sprawdx jak to chodzi[/quote]

Może konto demo było na andrzej. Nigdy nie podaje swoich prawdziwych danych przy zakłądaniu jakiś kont w inernecie. Taki mam zwyczaj. Przeważnie andrzej i adam, bo to mi potem łatwiej zapamiętać 8)
Asahi pięknie dizała przy spadkach i tak jak pisałem, wielu głupich trancakcji bym uniknął jakbym na to spojrzał. I taki w sumie jest główny cel. Testuje tam średnią MA14, czyli blisko tego co radził technik. Chce to jakoś połaczyć z moimi kreskami fibo na większych interwałach, albo będa to odzielne wykresy, żeby nie mieszać. Chodzi o to że tam jest lepiej widoczny trend, głębokość korekt, w jedną i w drugą stronę. Tak jak szli 14.06 na DAX-ie najpierw w górę, po 14.00 w dół, to pięknie to widać..

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Świeżak44 pisze:
Tomasz196407 pisze:"PS2. Jestem Tomek.
"

Heiken Ashi wrzuc sobie do testera na MT4 i sprawdx jak to chodzi
Może konto było na andrzej. Nigdy nie podaje swoich prawdziwych danych przy zakłądaniu jakiś kont w inernecie. Taki mam zwyczaj. Przeważnie andrzej i adam, bo to mi potem łatwiej zapamiętać 8)
Asahi pięknie dizała przy spadkach i tak jak pisałem, wielu głupich trancakcji bym uniknął jakbym na to spojrzał. I taki w sumie jest główny cel. Testuje tam średnią MA14, czyli blisko tego co radził technik. Chce to jakoś połaczyć z moimi kreskami fibo na większych interwałach, albo będa to odzielne wykresy, żeby nie mieszać. Chodzi o to że tam jest lepiej widoczny trend, głębokość korekt, w jedną i w drugą stronę. Tak jak szli 14.06 na DAX-ie najpierw w górę, po 14.00 w dół, to pięknie to widać..[/quote]

Tomaszu-Andrzeju radze tak nie robic, choc ty jakos jestes w porzo jak to sie mówi
poprostu jak masz ochote komus zrobic przyjemnosc w ujawnianiu trejdów poprostu poprowadx go od a-do z
WAzne Przed pozycja a nie PO
a jak ktos bredzi ze sie nie da to niech lepiej tak jak zawsze tu było pokazuje swoje kreski, wykresy, komentarze
tak jak np teraz Pan Karnak :D
--------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
Pszenica(ZW.F; WHTUSD;WHEAT)
Rózne sa wykresy dlatego wymieniłem kilka nazw, do analizy posiłkowałem sie wykresami ze Stooq i tradingwiev i z platformy MT4 od brokera aby sprawdzic tez go pod wzgledem wiarygodnosci :)
Od dawna sledze notowania ww. poniewaz znajdowała sie w bardzo ciekawym miejscu na wykresie
Cena ok 400 i tez nizej to miejsce potencjalnego odwrotu z kilku powodów
ale ja chciałem tu przedstawić swoja analize uwzgledniajaca F.ELL.
Historycznie czasy 2008 roku załamania na rynkach giełdowych i innych
na przenicy zaowocowały równiez znacznymi spadkami z ceny 1300 spadły do 400 badź co bądź w krótkim okresie czasu, potem odbicie i znowu spadek- wykres niżej
https://pl.tradingview.com/x/0NrpyUfx/
Obecnie cena porusza sie w kanale sugerujacy flage ale osobiscie uważam że cena dotrze do górnej bandy kanału tego z zieloną linia oporu cena około 530.
-----------------------------------------------------
------------------------------------------------------
Euro stoxx 50
Indeks 50 najwiekszych firm europ.
porusza sie w kanale :D
Posłużyłem sie tradingwiev i notowaniami z oandy, bo jest bardziej dla mnie przejrzyste:
mamy kolejno od marca 2009
https://pl.tradingview.com/x/eGaItsSX/
zmiennosc korekt 2 i 4 wymusza na obecnych poziomach złozoność korekty 4
https://pl.tradingview.com/x/s4laASeF/
Dax jest podobnym instrumentem do eurostoxx
Ostatnio zmieniony 17 cze 2017, 17:42 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 8 razy.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Świeżak44 pisze: Może konto demo było na andrzej. Nigdy nie podaje swoich prawdziwych danych przy zakłądaniu jakiś kont w inernecie. Taki mam zwyczaj. Przeważnie andrzej i adam, bo to mi potem łatwiej zapamiętać 8)
Asahi pięknie dizała przy spadkach i tak jak pisałem, wielu głupich trancakcji bym uniknął jakbym na to spojrzał. I taki w sumie jest główny cel. Testuje tam średnią MA14, czyli blisko tego co radził technik. Chce to jakoś połaczyć z moimi kreskami fibo na większych interwałach, albo będa to odzielne wykresy, żeby nie mieszać. Chodzi o to że tam jest lepiej widoczny trend, głębokość korekt, w jedną i w drugą stronę. Tak jak szli 14.06 na DAX-ie najpierw w górę, po 14.00 w dół, to pięknie to widać..
Mylisz się, Tomek.
Żadne Heiken Ashi, ani nic ci nie pomoże.
Tylko ty sam możesz sobie pomóc.
Na chłodno, post-factum zawsze wszystko widać.
A na gorąco zrobisz to samo.

Dlatego tak wielu szuka rozwiązania na wyższych Tfach, bo tam nic nie ma na gorąco.

Kermit, zanim podejmie decyzję, to przewali na lewo i prawo wszystkimi sobie znanymi metodami.
Ma czas, nic go nie popędza - a i to się czasem pomyli.

-- Dodano: 17 cze 2017, 17:12 --

Masz tu DAX30:
[DAX30]H1.png
W czym tu filozofia???

-- Dodano: 17 cze 2017, 17:16 --

Odpowiedź jest prosta:
Filozofia w tym, że ty "wiesz" jaki jest trend, ty "wiesz" co "oni kombinują", ty "wiesz", że tam "jest opór", itd.!
A nie wiesz co i kiedy masz robić.

Zablokowany