Dokładnie. JA wciąż uważam, że to może się udać. W zasadzie powinno być nawet łatwe przy tylu narzędziach i możliwościach , które mamy do dyspozycji. Dlatego się nie poddaje.Cblondyn pisze:Gdyby ludzie nie wierzyli, że się uda to by tu nie siedzieli godzinami. Mam za sobą niejedno konto z zyskami. Ale 3 brokerów u których inwestowałem zrezygnowało z forexu niestety. PKO WBK i HFT. Obecnie mam od niedawna w XTB. I na razie nie ma się czym chwalić gdyż głównie long term.
DayTrading: Piątek 16.06.2017
Re: DayTrading: Piątek 16.06.2017
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
Świeżak,Świeżak44 pisze:Ale zwrócili ci kas, ci co zrezygnowali, czy po prostu telefon przestał odpowiadać???Cblondyn pisze:Gdyby ludzie nie wierzyli, że się uda to by tu nie siedzieli godzinami. Mam za sobą niejedno konto z zyskami. Ale 3 brokerów u których inwestowałem zrezygnowało z forexu niestety. PKO WBK i HFT. Obecnie mam od niedawna w XTB. I na razie nie ma się czym chwalić gdyż głównie long term.
chcesz eksperymentować, to masz pomoc: Ale uwierz, to nie zależy od średnich, ani od żadnych innych.
Dopóki ty nie będziesz miał ścisłej metodologii i nie nauczysz się jej wykonywania,
to zawsze będzie to samo.
Coś ci podpowiem:
EMA(1)C i EMA(13)C
Najprostszy system na świecie!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2017, 16:25 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
No włąśnie z ashi będę kombinował na M1 + średnie. Pięknie pokazuje spadki, ale konsole i wzrosty już nie za bardzo. Chodzi głównie o wyeliminowanie gry pod prąd, pod wpływem chwili, emocji, bo mi zawsze długo zajmuje zauważyć terend i zacząć pod niego grać. Konsole też można na tym zauważyć jak sie śwednie co chwile krzyżują. Jak naniose wejscia na Asahi+średnie to widać te które były głupotą, więc to będzie taki drugi system opróc fibo i kresek.Tomasz196407 pisze:Witam Wszystkich,
-- Dodano: 17 cze 2017, 15:02 --
średnie jak sama nazwa - średnio,Cblondyn pisze:Daj sobie spokój ze średnimi. Zbyt duzo fałszywych wejść bo średnie co przed chwilą sie skrzyżowały po 5 minutach z dala od siebie. Dobrze radze. Zreszta sam sie przekonasz po kilku zagraniachŚwieżak44 pisze:Wniosek jest jeden. Musicie wszyscy poczekać, aż ja nauczę się grać i zarabiać na FX.Teraz znów pracuje nad nowym systemem ze średnimi, żeby wyeliminować gre intuicyjną. Jakby ktoś miał jakieś doświadczenie ze średimi to zapraszam. Wskaźniki już pogrzebałem.
![]()
a świezy czy andrzej, tomasz czy adam, jak sie tam zwie
uzywa Bolingera ale jeszcze nie widziałem żadnego skutecznej analizy przy nim i jego pomocą.... kontynuując
-->średnie musza byc z czyms innym, mam na mysli dodatkową rzecz w analizowaniu wykresów
Ktos ci tu proponował swiece Heiken ashi i np 150 sma-wrzucasz w testera i sprawdzasz jak to chodzi
PS. Bolinger służy właśnie do trendu, ale jest na wolny na tych ilerwałach co gram.
PS2. Jestem Tomek.
- fx-technik
- Fanatyk
SMA(150)C to nie dla DT.Tomasz196407 pisze: -->średnie musza byc z czyms innym, mam na mysli dodatkową rzecz w analizowaniu wykresów
Ktos ci tu proponował swiece Heiken ashi i np 150 sma-wrzucasz w testera i sprawdzasz jak to chodzi
Dla DT potrzeba szybkich średnich, nie wolnych.
-
- Fanatyk
"PS2. Jestem Tomek.[/quote]"
Własnie - to po jakiego pokazywałes pozycje jakiegos Andrzeja kiedyś?- to tak jest z pokazywaniem i statów i pozycji
po jakiego tu potrzebne na forum!! GŁupota i zakazane przez regulamin,
Bolinger ma swoja specyfike i ja wykorzystuje ale nie na małych interwałach, jak ładnie poprosisz to wytłumacze
Heiken Ashi wrzuc sobie do testera na MT4 i sprawdx jak to chodzi
Własnie - to po jakiego pokazywałes pozycje jakiegos Andrzeja kiedyś?- to tak jest z pokazywaniem i statów i pozycji
Bolinger ma swoja specyfike i ja wykorzystuje ale nie na małych interwałach, jak ładnie poprosisz to wytłumacze
- fx-technik
- Fanatyk
Tak zawierasz transakcje Long. -- Dodano: 17 cze 2017, 16:39 --fx-technik pisze: Coś ci podpowiem:
EMA(1)C i EMA(13)C
Najprostszy system na świecie!
A tak Short. -- Dodano: 17 cze 2017, 16:40 --
Tylko, że to jest takie trudne, że aż niemożliwe... co nie?
NASDAQ:
"Tomasz196407 pisze:"PS2. Jestem Tomek.
Heiken Ashi wrzuc sobie do testera na MT4 i sprawdx jak to chodzi[/quote]
Może konto demo było na andrzej. Nigdy nie podaje swoich prawdziwych danych przy zakłądaniu jakiś kont w inernecie. Taki mam zwyczaj. Przeważnie andrzej i adam, bo to mi potem łatwiej zapamiętać

Asahi pięknie dizała przy spadkach i tak jak pisałem, wielu głupich trancakcji bym uniknął jakbym na to spojrzał. I taki w sumie jest główny cel. Testuje tam średnią MA14, czyli blisko tego co radził technik. Chce to jakoś połaczyć z moimi kreskami fibo na większych interwałach, albo będa to odzielne wykresy, żeby nie mieszać. Chodzi o to że tam jest lepiej widoczny trend, głębokość korekt, w jedną i w drugą stronę. Tak jak szli 14.06 na DAX-ie najpierw w górę, po 14.00 w dół, to pięknie to widać..
-
- Fanatyk
Może konto było na andrzej. Nigdy nie podaje swoich prawdziwych danych przy zakłądaniu jakiś kont w inernecie. Taki mam zwyczaj. Przeważnie andrzej i adam, bo to mi potem łatwiej zapamiętaćŚwieżak44 pisze:"Tomasz196407 pisze:"PS2. Jestem Tomek.

Asahi pięknie dizała przy spadkach i tak jak pisałem, wielu głupich trancakcji bym uniknął jakbym na to spojrzał. I taki w sumie jest główny cel. Testuje tam średnią MA14, czyli blisko tego co radził technik. Chce to jakoś połaczyć z moimi kreskami fibo na większych interwałach, albo będa to odzielne wykresy, żeby nie mieszać. Chodzi o to że tam jest lepiej widoczny trend, głębokość korekt, w jedną i w drugą stronę. Tak jak szli 14.06 na DAX-ie najpierw w górę, po 14.00 w dół, to pięknie to widać..[/quote]
Tomaszu-Andrzeju radze tak nie robic, choc ty jakos jestes w porzo jak to sie mówi
poprostu jak masz ochote komus zrobic przyjemnosc w ujawnianiu trejdów poprostu poprowadx go od a-do z
WAzne Przed pozycja a nie PO
a jak ktos bredzi ze sie nie da to niech lepiej tak jak zawsze tu było pokazuje swoje kreski, wykresy, komentarze
tak jak np teraz Pan Karnak

--------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
Pszenica(ZW.F; WHTUSD;WHEAT)
Rózne sa wykresy dlatego wymieniłem kilka nazw, do analizy posiłkowałem sie wykresami ze Stooq i tradingwiev i z platformy MT4 od brokera aby sprawdzic tez go pod wzgledem wiarygodnosci

Od dawna sledze notowania ww. poniewaz znajdowała sie w bardzo ciekawym miejscu na wykresie
Cena ok 400 i tez nizej to miejsce potencjalnego odwrotu z kilku powodów
ale ja chciałem tu przedstawić swoja analize uwzgledniajaca F.ELL.
Historycznie czasy 2008 roku załamania na rynkach giełdowych i innych
na przenicy zaowocowały równiez znacznymi spadkami z ceny 1300 spadły do 400 badź co bądź w krótkim okresie czasu, potem odbicie i znowu spadek- wykres niżej
https://pl.tradingview.com/x/0NrpyUfx/
Obecnie cena porusza sie w kanale sugerujacy flage ale osobiscie uważam że cena dotrze do górnej bandy kanału tego z zieloną linia oporu cena około 530.
-----------------------------------------------------
------------------------------------------------------
Euro stoxx 50
Indeks 50 najwiekszych firm europ.
porusza sie w kanale

Posłużyłem sie tradingwiev i notowaniami z oandy, bo jest bardziej dla mnie przejrzyste:
mamy kolejno od marca 2009
https://pl.tradingview.com/x/eGaItsSX/
zmiennosc korekt 2 i 4 wymusza na obecnych poziomach złozoność korekty 4
https://pl.tradingview.com/x/s4laASeF/
Dax jest podobnym instrumentem do eurostoxx
Ostatnio zmieniony 17 cze 2017, 17:42 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 8 razy.
- fx-technik
- Fanatyk
Mylisz się, Tomek.Świeżak44 pisze: Może konto demo było na andrzej. Nigdy nie podaje swoich prawdziwych danych przy zakłądaniu jakiś kont w inernecie. Taki mam zwyczaj. Przeważnie andrzej i adam, bo to mi potem łatwiej zapamiętać![]()
Asahi pięknie dizała przy spadkach i tak jak pisałem, wielu głupich trancakcji bym uniknął jakbym na to spojrzał. I taki w sumie jest główny cel. Testuje tam średnią MA14, czyli blisko tego co radził technik. Chce to jakoś połaczyć z moimi kreskami fibo na większych interwałach, albo będa to odzielne wykresy, żeby nie mieszać. Chodzi o to że tam jest lepiej widoczny trend, głębokość korekt, w jedną i w drugą stronę. Tak jak szli 14.06 na DAX-ie najpierw w górę, po 14.00 w dół, to pięknie to widać..
Żadne Heiken Ashi, ani nic ci nie pomoże.
Tylko ty sam możesz sobie pomóc.
Na chłodno, post-factum zawsze wszystko widać.
A na gorąco zrobisz to samo.
Dlatego tak wielu szuka rozwiązania na wyższych Tfach, bo tam nic nie ma na gorąco.
Kermit, zanim podejmie decyzję, to przewali na lewo i prawo wszystkimi sobie znanymi metodami.
Ma czas, nic go nie popędza - a i to się czasem pomyli.
-- Dodano: 17 cze 2017, 17:12 --
Masz tu DAX30: W czym tu filozofia???
-- Dodano: 17 cze 2017, 17:16 --
Odpowiedź jest prosta:
Filozofia w tym, że ty "wiesz" jaki jest trend, ty "wiesz" co "oni kombinują", ty "wiesz", że tam "jest opór", itd.!
A nie wiesz co i kiedy masz robić.