Po wyjściu z konsoli był retest:mario_M pisze:technik rozumiem, że wg twojej metody to po wyjściu z konsoli nie było retestu i jesteś bez pozycji ?
DayTrading: Piątek 16.06.2017
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 16.06.2017
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
i już mnie dzisiaj Edek wkurza od rana bo nie kupiłem ;_[
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
- fx-technik
- Fanatyk
warmia, ja nie patrzę na M15, tylko od MN1 do H1, a traduję na M5.
Istotna okazała się ta H1: Ale, nie dlatego, że jest jaka jest, tylko dlatego, że rynek ją potwierdził PA.
Świeca sama z siebie nic nie znaczy - jest tylko sygnałem.
Dopiero Popyt/Podaż decyduje, czy się potwierdzi.
Pracuję z wykresem, nie z pomysłami.
Istotna okazała się ta H1: Ale, nie dlatego, że jest jaka jest, tylko dlatego, że rynek ją potwierdził PA.
Świeca sama z siebie nic nie znaczy - jest tylko sygnałem.
Dopiero Popyt/Podaż decyduje, czy się potwierdzi.
Pracuję z wykresem, nie z pomysłami.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2017, 11:23 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
edek h4 - dopoki nie wyjdziemy ponizej 1108 L-ki w grze i nie jednego może skala ruchu zaskoczyć. Dopiero wyjście poniżej 1.11 to otwarta droga do 1.0930-1.10. Ponieważ pierwszym wyborem jest gra z trendem to niebieski scenariusz traktuję jako bazowy. Jeśli zejdziemy niżej to będę się przekręcał na S.
https://www.tradingview.com/x/R49oHWVW/
edek tygodniowy - poglądowo żeby było wiadomo skąd poziom 1.1460 dla poprzedniego wykresu
https://www.tradingview.com/x/io7moYLa/
edek tygodniowy - poglądowo żeby było wiadomo skąd poziom 1.1460 dla poprzedniego wykresu
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
-
- Fanatyk
To ten szczypior(ek) rekina w ogródku przerośniety będzie na 1.1460Kermit pisze:edek h4 - dopoki nie wyjdziemy ponizej 1108 L-ki w grze i nie jednego może skala ruchu zaskoczyć. Dopiero wyjście poniżej 1.11 to otwarta droga do 1.0930-1.10. Ponieważ pierwszym wyborem jest gra z trendem to niebieski scenariusz traktuję jako bazowy. Jeśli zejdziemy niżej to będę się przekręcał na S.

M. ten ujek raczej dołem pójdzie?
Mój stosunek do pojedynczych swiec znasz chociazby z postu http://forex-nawigator.biz/forum/post87 ... ml#p870300 skierowanego do Ciebie - cytat :fx-technik pisze:Dlaczego miałaby być w ogóle ważna?warmia pisze:A może zechciałbys wyjasnic swoje podejscie posługujac się np. tym obrazkiem:fx-technik pisze:Była konsola.
Wystarczyło znaleźć rynki przeciwstawne na poziomach przebicia (BO): I zagrać PA:
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/142377
Znaczenie tej swiecy autor udokumentował. I przemawia do mnie ze jest ona wazniejsza od innych.
W jaki sposób jest dla rynku ważna, lub nieważna jakaś świeca?
Tylko uzasadnij logicznie, nie wg. czyjejś teorii.
-- Dodano: 16 cze 2017, 10:59 --
Ważna jest zaznaczona świeca, to co nastąpiło po niej, i kierunek wyjścia z konsoli.
No i oczywiście, ważny jest zasięg, realny i prawdopodobny.
"Próbujesz zdeterminować kierunek rynku na podstawie jednej świecy.To jest według mnie zwyczajnie nieracjonalne.
Suma sladów pozostawionych przez rynek jest zawsze ważniejsza niz jeden z nich."
Co więcej już kilkakrotnie zwracałem Ci na to uwagę.
Toteż post powyzszy to zwykłe odwracanie kota ogonem.
Owszem dopuszczam sytuacje ze jakas swieca jest wazniejsza od innych( w tradingu jest to zresztą oczywiste np. NR7) ale nigdy od całego ich zbioru. Co więcej jej ważnosc już na pierwszy rzut oka jest oczywista.
Po raz kolejny dochodzę do wniosku , ze nie masz nic do przesłania poza samym faktem przesyłania.
...
Podsumowując rozpinasz miarkę na pojedynczej swiecy i twierdzisz ze ta swieca jest niewazna, albo tak samo wazna jak inne.
No to rozepnij ją na wszystkich.Wtedy te obrazki będą równie czytelne - ale przynajmniej będą uzasadnione.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2017, 11:40 przez warmia, łącznie zmieniany 1 raz.
- harymilloki
- Maniak
raczej tak raczej srak
Co do EDKA to nie warto go w tym momecie tykac : )

"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
- fx-technik
- Fanatyk
Jeżeli masz powtarzać to co ja napisałem i twierdzić, że ja napisałem coś odwrotnego,warmia pisze: Mój stosunek do pojedynczych swiec znasz chociazby z postu http://forex-nawigator.biz/forum/post87 ... ml#p870300 skierowanego do Ciebie - cytat :
"Próbujesz zdeterminować kierunek rynku na podstawie jednej świecy.To jest według mnie zwyczajnie nieracjonalne.
Suma sladów pozostawionych przez rynek jest zawsze ważniejsza niz jeden z nich."
Owszem dopuszczam sytuacje ze jakas swieca jest wazniejsza od innych( w tradingu jest to zresztą oczywiste np. NR7) ale nigdy od całego ich zbioru. Co więcej jej ważnosc już na pierwszy rzut oka jest oczywista.
Po raz kolejny dochodzę do wniosku , ze nie masz nic do przesłania poza samym faktem przesyłania.
to może po prostu nie czytaj moich postów???
Piszę wyraźnie, że dla mnie jest istotne co się dzieje po takiej świecy.
Sorry, ale sama z siebie każda świeca znaczy tylko tyle, ile się wydarzyło w tym okresie.
Dopiero Popyt/Podaż, czyli PA po takiej świecy pokazuje kierunek rynku.
A i to nigdy na 100%.
Gdy jest konsolidacja, to cena może wyjść w dół, lub w górę, i żadne teorie tego nie zmienią.
W omawianej sytuacji było tak: A rynek zadecydował, nie moje, ani czyje teorie.
wielki eDuardo eS z 1,1180 cofki, 30 pipsów mnie interesuje i łikendos
- fx-technik
- Fanatyk
A komentarz Panów przemądrzałych jest zawsze post-factum.fx-technik pisze:Jeżeli masz powtarzać to co ja napisałem i twierdzić, że ja napisałem coś odwrotnego,warmia pisze: Mój stosunek do pojedynczych swiec znasz chociazby z postu http://forex-nawigator.biz/forum/post87 ... ml#p870300 skierowanego do Ciebie - cytat :
to może po prostu nie czytaj moich postów???
Piszę wyraźnie, że dla mnie jest istotne co się dzieje po takiej świecy.
Sorry, ale sama z siebie każda świeca znaczy tylko tyle, ile się wydarzyło w tym okresie.
Dopiero Popyt/Podaż, czyli PA po takiej świecy pokazuje kierunek rynku.
A i to nigdy na 100%.
Gdy jest konsolidacja, to cena może wyjść w dół, lub w górę, i żadne teorie tego nie zmienią.
W omawianej sytuacji było tak: A rynek zadecydował, nie moje, ani czyje teorie.
Jak spadło, to dlatego, że zapasy były ujemne, ale lepsze niż oczekiwano.
Jak poszło w górę, to oczywiste, bo zapasy były ujemne.
A rynek ma to wszystko w dupie, jaka świeca się akurat wyrysowała.
Dla każdego przypadku pozytywnego jest inny prawie identyczny, negatywny.
Decyduje tylko i wyłącznie Volume(Buy)-Volume(Sell) w danym momencie.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2017, 11:55 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.