DayTrading: Czwartek 15.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 cze 2017, 00:00

Wzrost
2
18%
Bez zmian
3
27%
Spadek
6
55%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 15.06.2017

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

PipsKong pisze: Tyle poziomów w dół polecieli, to nawet ja tu Longa nie widzę obecnie....
Trzymam Long term short na BE
Że jak ? To co w końcu masz ? L czy S ? :)
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Ed zrobi jeszcze nowy szczyt.

dziekuje. dobranoc.

:564:
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

@ Krab

W moim mniemaniu na FX nie działa tak popularny wśród niektórych przedsiębiorców "efekt skali", znaczy im więcej wsadzisz, tym więcej wyjmiesz. I faktycznie duży pieniądz przy niektórych inwestycjach, może chronić. Tutaj duże depo nie chroni, a najlepszym przykładem jest pewien przedsiębiorca który przewalił 7mln. Też myślał o 20%, przyznał się, że nic tylko regularnie tracił, ale wyczyszczenie zajęło mu dobre kilka lat.
Dziś pewnie rozpocząłby od demo lub mini depo, czego co niektórzy wcale nie robią. Tyle ode mnie.
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

EURUSDM5.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

F-You Money pisze:@ Krab

W moim mniemaniu na FX nie działa tak popularny wśród niektórych przedsiębiorców "efekt skali", znaczy im więcej wsadzisz, tym więcej wyjmiesz. I faktycznie duży pieniądz przy niektórych inwestycjach, może chronić. Tutaj duże depo nie chroni, a najlepszym przykładem jest pewien przedsiębiorca który przewalił 7mln. Też myślał o 20%, przyznał się, że nic tylko regularnie tracił, ale wyczyszczenie zajęło mu dobre kilka lat.
Dziś pewnie rozpocząłby od demo lub mini depo, czego co niektórzy wcale nie robią. Tyle ode mnie.
Zacząłem parę lat temu. Oprócz roku z ropą ze 110 na 28 jest plus w każdym roku. Wtedy była wtopa.
To, że liczę na mało, nie znaczy że tego nie śledzę. Po prostu nie wierzę do końca w wykresy i fundamenty. Tak trochę patrzę na to z rachunku prawdopodobieństwa. Jeśli ktoś z was myli się w 50% to dupa nie prognoza. Ale jeśli ktoś ma przechył w którąś stronę to już sukces. Technik ma zagrania. Jedziecie na niego, ale to trzeba przyznać. Lutek też miał ostatnio.
Przykład: Pipsi puścił zdjęcie parę dni temu. Edek L przy około 1.04 sprzedał przy około 1.06. Czy gdyby to trzymał do wczoraj czy dzisiaj miało by znaczenie czy sprzedał by wczoraj czy dzisiaj? Kupiłem pallad za 825. Cenę każdy widzi. Co robię, kiszę. Nawet 900 które prawie było mi nie zaszkodziło. Robię takie cyrkulacje. Srebro. Będzie przy 17,00 zacznę kupować. Ale nie dzisiaj. I wiem, że dzisiaj cena za 16,80 jest za wysoka. Musi minąć parę dni, trochę jeszcze muszą spaść surowce. Chyba, że dzisiaj coś się wydarzy. Tego pilnuję. Kupiłem srebro za 16,80 sprzedałem za 17,10. Poszło do 17,50. Luz.
Także to że napisałem, że fx jest dodatkowy, nie oznacza, że się w to nie angażuje. Źle się zrozumieliśmy. Oznacza to, że nie jest to moje źródło utrzymania. Nie muszę mieć "dniówki". Mam rodzinę i nie chcę, by emocje wpływały na nią. Czy mam dzisiaj 20p czy -10p i jestem wkurzony - komu by przywalić bo nie zarobiłem.
Demo- nie nauczysz się z tego. Nie ma emocji i ryzyka. Stracisz 50% to do odrobienia masz 100%. Świeżak otwiera po prostu nowe konto. Czego go to uczy?
Mam też usd/pln L za 3,767. Było 3,70. Jest 3,80. Teraz psycha kiedy sprzedać. Kiedy będzie góra?
Cena srebra oczywiście 16.00 a nie 17,00 - błąd myślowy.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2017, 18:04 przez krab29, łącznie zmieniany 3 razy.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Mimo wielu oczekiwań co do większych spadków to jak na razie ten zjazd może być dobrym miejscem do brania L – jak widać na wykresach hossa w Stanach ma się całkiem dobrze i daleko do poważniejszych wsparć, pozostaje ewentualnie gra pod korekty:

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

odwrocona RGR na pszenicy H1
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

USDPLN - ten dzisiejszy"mocny" wzrost wygląda jak na razie na ruch korekcyjny spadków:

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

dobryfxplayer pisze:Ed zrobi jeszcze nowy szczyt.

dziekuje. dobranoc.

fajnie by było
ciekawe czy mi depo wystarczy :roll:
hej
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Jones pisze:
dobryfxplayer pisze:Ed zrobi jeszcze nowy szczyt.

dziekuje. dobranoc.

fajnie by było
ciekawe czy mi depo wystarczy :roll:
hej

Zablokowany