krab29 pisze:Tak, pracuję, a to traktuję jako coś dodatkowego. Dla mnie 10-20% w rok jest do zaakceptowania. Inaczej uważam, że kończy się to wtopą. Największym wrogiem tutaj jest sam gracz. Żadne grubasy. Wchodzenie w pozycje z 20% lub więcej depozytu to koniec. RAz się uda, a raz wtopa i koniec depo.
i tu się myślisz, właśnie lewar jest po to, żeby z niego korzystać, ale tylko w ściśle określonych sytuacjach, wchodzisz i wyciągasz, naście, kilka lub dziesiat pips i uciekać z rynku. Przy tym systemie co niżej opisałeś, przy zerowej uwadze i pojęciu kiedy otworzyć czy zamknąć pozycję to będziesz się modlił na koniec roku, żeby wyjść na zero, a nie na 20%plus
To wymaga uwagi, tu się nie da dodatkowo, jeśli ktoś traktuje to serio.
Dam ci przykład, chodź wiedziałem dziś rano gdzie pójdzie rzeźnik ( w którym kierunku), wykres na pierwszej stronie wątku, to nie otwierałem, czemu, bo mnie nie było prawie do 15stej, jedynie co wiedziałem to kierunek i potencjalne wsparcie, tylko jest coś takiego jak zmienność, nie ma gwarancji że cena dotrze do wsparcia i może nawrócić przed, tak dokładnie się stało, w moim systemie muszę przynajmniej przejrzeć wskaźniki raz na godzinę