DayTrading: Czwartek 15.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 cze 2017, 00:00

Wzrost
2
18%
Bez zmian
3
27%
Spadek
6
55%

Liczba głosów: 11

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 15.06.2017

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

warmia pisze: A mniej więcej tam wtedy już ponad 10 dniowa kreska ( nawet nie kreska a trend) zatrzyma krótkotrwałe wybicie miny z 8 maja.( ...Taki ot wróż Maciej).
To potencjalne "zasieki" dla ceny. No i oczywiście te co z czasem powstaną
http://imagizer.imageshack.com/img924/4482/a5W4zq.png

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Ślicznie dziękuję technik i innym. Ja jeszcze patrzę na sentymenty. Oczywiście wszystkiego przewidzieć nie można. Kto przewidzi wybuch jakiejś afery. W lipcu 5 będą zapiski fedu, 25-26 nowe spotkanie. W eu mamy na tapecie zaraz Grecje. Ktoś ponarzeka, ktoś popsioczy. Może w końcu giełdy pieprzną. Graham pisał max 20= cena/zysk, a teraz jest tak samo jak przed innymi bańkami. Insaiderzy wyprzedają akcje, to musi walnąć - pytanie kiedy.
Samo patrzenie na wykresy jest bez sensu - bo gdyby się sprawdzały w 100% to wszyscy tutaj byli by miliarderami.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: warmia »

Cblondyn pisze:
warmia pisze: A mniej więcej tam wtedy już ponad 10 dniowa kreska ( nawet nie kreska a trend) zatrzyma krótkotrwałe wybicie miny z 8 maja.( ...Taki ot wróż Maciej).
To potencjalne "zasieki" dla ceny. No i oczywiście te co z czasem powstaną
http://imagizer.imageshack.com/img924/4482/a5W4zq.png
U mnie wyglada to tak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

krab29 pisze:Ślicznie dziękuję technik i innym. Ja jeszcze patrzę na sentymenty. Oczywiście wszystkiego przewidzieć nie można. Kto przewidzi wybuch jakiejś afery. W lipcu 5 będą zapiski fedu, 25-26 nowe spotkanie. W eu mamy na tapecie zaraz Grecje. Ktoś ponarzeka, ktoś popsioczy. Może w końcu giełdy pieprzną. Graham pisał max 20= cena/zysk, a teraz jest tak samo jak przed innymi bańkami. Insaiderzy wyprzedają akcje, to musi walnąć - pytanie kiedy.
Samo patrzenie na wykresy jest bez sensu - bo gdyby się sprawdzały w 100% to wszyscy tutaj byli by miliarderami.
To nie w tym jest rzecz.
Właśnie, gdyby ludzie patrzyli na wykresy obiektywnie, bez emocji, i znaleźli po prostu
metodę na wykorzystanie tego, co typowe, toby byli bogaci.
Wszystko jest w głowie tradera.

Tak jest i u Ciebie.
Nie masz szczegółowego planu, tylko liczysz na coś.

Douglas, Elder, i inni piszą całą prawdę.
Tylko, co wynika z tego, że ktoś to przeczytał i rzuca cytatami?
Dokładnie nic.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2017, 15:39 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

krab29
Maniak
Maniak

pożyjemy i zobaczymy. W każdym razie każdy widzi up. To dobrze. Też tak to widzę, na edku S.
Patrzę na wykresy statystycznie. Macie jakiś trend i on się wpisuje w wykres. Ale im dłużej się wpisuje tym wyższe prawdopodobieństwo jego przekłamania. Można rysować jakiś "kanał spadkowy", ale im dłużej on trwa, to występują "wydarzenia" które wpływają na jego zmianę.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

krab29 pisze:Ślicznie dziękuję technik i innym. Ja jeszcze patrzę na sentymenty. Oczywiście wszystkiego przewidzieć nie można. Kto przewidzi wybuch jakiejś afery. W lipcu 5 będą zapiski fedu, 25-26 nowe spotkanie. W eu mamy na tapecie zaraz Grecje. Ktoś ponarzeka, ktoś popsioczy. Może w końcu giełdy pieprzną. Graham pisał max 20= cena/zysk, a teraz jest tak samo jak przed innymi bańkami. Insaiderzy wyprzedają akcje, to musi walnąć - pytanie kiedy.
Musisz pamietać, że na forex transakcje zawierają nie tylko spekulanci. Ktoś potrzebuje w danej chwili jakiejś waluty i po prostu ją kupuje.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

krab29 pisze:pożyjemy i zobaczymy. W każdym razie każdy widzi up. To dobrze. Też tak to widzę, na edku S.
Patrzę na wykresy statystycznie. Macie jakiś trend i on się wpisuje w wykres. Ale im dłużej się wpisuje tym wyższe prawdopodobieństwo jego przekłamania. Można rysować jakiś "kanał spadkowy", ale im dłużej on trwa, to występują "wydarzenia" które wpływają na jego zmianę.
Ale to jest najmniej istotne.
Istotny jest plan:
Wchodzę po tej i tej cenie, ponieważ - tu lista warunków.
TP jest tu, ponieważ - tu lista warunków.
SL jest tu, ponieważ - tu lista warunków.
Zarządzam otwartą pozycją tak, a tak.

Koniec, kropka.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

krab29
Maniak
Maniak

Z innej beczki. Jak umiecie to wytłumaczyć to będziecie miliarderami na forexie:
https://www.youtube.com/watch?v=QpLdw1IC-Q0

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

krab29 pisze:Z innej beczki. Jak umiecie to wytłumaczyć to będziecie miliarderami na forexie:
https://www.youtube.com/watch?v=QpLdw1IC-Q0
Co wytłumaczyć?
Ja w tym siedzę od lat, cały czas śledzę rozwój nauki.

Issac Asimov Memorial Debate
W tym roku 17-nasta. Polecam.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2017, 15:54 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany