DayTrading: Poniedziałek 12.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 cze 2017, 00:00

Wzrost
1
13%
Bez zmian
2
25%
Spadek
5
63%

Liczba głosów: 8

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 12.06.2017

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Na L na Ropie możecie się oszukać. Są na pivocie świecy spadkowej. Nie grać.

-- Dodano: 12 cze 2017, 14:55 --

Na DAXie jednak zmyła. dobrze, że nie wszedłem. Trzeba poczekać.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

kk.dreamer pisze:
Siemano :) jednak zyjesz. W końcu przejrzysty wykres, z którego wszytko wiadomo. Gdzieś Ty był łobuzie? :564:
Ci co chca to maja ze mna kontakt cały czas. Teskniłas? :wink:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:Na L na Ropie możecie się oszukać. Są na pivocie świecy spadkowej. Nie grać.

Nie ma chętnych - brak wolumenów.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Kermit pisze:
kk.dreamer pisze:
Siemano :) jednak zyjesz. W końcu przejrzysty wykres, z którego wszytko wiadomo. Gdzieś Ty był łobuzie? :564:
Ci co chca to maja ze mna kontakt cały czas. Teskniłas? :wink:
Cześć , jednak przekonałeś sie :D

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

sureshot pisze:
nie nie, dosc juz tego czarnowidztwa i defetyzmu, dzis jeszcze poczytalem dziennik mr d, i po czyms takim tylko sie zalamac, teoretycznie na kazdym interwale, grajac chocby najprostsza strategia na przeciecie jakiejs sredniej, powinnismy w dlugim terminie wychodzic na zero minus spred, ludzie zamiast podejsc do trejdingu jak do hobby, maja nierealne oczekiwania i chcieliby osiagnac nierealna przewage na rynku np skutecznosc 70% i RR 1:2, a to jest niemozliwe, wiec probuja oszukiwac, usredniajac strate czy grajac bez sl, a rynek predzej czy pozniej takich oszustow surowo karze, nie nalezy bac sie zadnego interwalu, tylko nie bujac w chmurach, ze postawimy sl 5p i zlapiemy 50 i tak np 5 razy z rzedu, jesli ktos ostro dostal i ma stracha, to niech z miesiac na 1 mikrolocie pogra wlasnie, jakas automatyczna prosta strategia i sam zobaczy, ze bedzie sie krecil wkolo zera, a jesli bedzie ostro tracil to tez super, to takze bedzie jakis punkt zaczepienia, moze nawet przyszlego graala :P
Ma kolega absolutną racje. Ale widać lata musza minąć by do pewnych wniosków "dojrzeć" :)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze:
Świeżak44 pisze:Na L na Ropie możecie się oszukać. Są na pivocie świecy spadkowej. Nie grać.

Nie ma chętnych - brak wolumenów.
Kontrakt wygasa - rollowanie.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2017, 15:23 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

Cblondyn pisze:
sureshot pisze:
nie nie, dosc juz tego czarnowidztwa i defetyzmu, dzis jeszcze poczytalem dziennik mr d, i po czyms takim tylko sie zalamac, teoretycznie na kazdym interwale, grajac chocby najprostsza strategia na przeciecie jakiejs sredniej, powinnismy w dlugim terminie wychodzic na zero minus spred, ludzie zamiast podejsc do trejdingu jak do hobby, maja nierealne oczekiwania i chcieliby osiagnac nierealna przewage na rynku np skutecznosc 70% i RR 1:2, a to jest niemozliwe, wiec probuja oszukiwac, usredniajac strate czy grajac bez sl, a rynek predzej czy pozniej takich oszustow surowo karze, nie nalezy bac sie zadnego interwalu, tylko nie bujac w chmurach, ze postawimy sl 5p i zlapiemy 50 i tak np 5 razy z rzedu, jesli ktos ostro dostal i ma stracha, to niech z miesiac na 1 mikrolocie pogra wlasnie, jakas automatyczna prosta strategia i sam zobaczy, ze bedzie sie krecil wkolo zera, a jesli bedzie ostro tracil to tez super, to takze bedzie jakis punkt zaczepienia, moze nawet przyszlego graala :P
Ma kolega absolutną racje. Ale widać lata musza minąć by do pewnych wniosków "dojrzeć" :)
dokładnie, każdy musi bazować na swoich doświadczeniach i je doskonalić, nie można też oczekiwać iż stosowanie prostych metod da jakiekolwiek rezultaty. Gdyby tak było to statystyki tracących na FX byłyby inne. Nie ma gotowych rozwiązań, ale jest szereg gotowych elementów, które pewne rozwiązania tworzą, ale nikt takich rzeczy nie opisuje i nie są one powszechnie dostępne
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

F-You Money pisze:
Cblondyn pisze:
sureshot pisze:
dokładnie, każdy musi bazować na swoich doświadczeniach i je doskonalić, nie można też oczekiwać iż stosowanie prostych metod da jakiekolwiek rezultaty. Gdyby tak było to statystyki tracących na FX byłyby inne. Nie ma gotowych rozwiązań, ale jest szereg gotowych elementów, które pewne rozwiązania tworzą, ale nikt takich rzeczy nie opisuje i nie są one powszechnie dostępne
Są, tylko trzeba umieć szukać.
A, przede wszystkim, szukać, szukać, jeszcze raz - szukać.

Zibi 68
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zibi 68 »

kk.dreamer pisze:
:516: :516: :516:
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują moje subiektywne spojrzenie na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Tomasz196407 pisze:
Cześć , jednak przekonałeś sie :D
Cześć. Namawiałeś mnie to jestem ;) Zaczęło mi brakować forum

kiwi h1 - jakiś zwierzak podparty potencjalna formacja odwrócenia pod korekte ostatnich wzrostów

https://www.tradingview.com/x/6zAiID4Y/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Zablokowany