DayTrading: Poniedziałek 12.06.2017
Re: DayTrading: Poniedziałek 12.06.2017
Na L na Ropie możecie się oszukać. Są na pivocie świecy spadkowej. Nie grać.
-- Dodano: 12 cze 2017, 14:55 --
Na DAXie jednak zmyła. dobrze, że nie wszedłem. Trzeba poczekać.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Ci co chca to maja ze mna kontakt cały czas. Teskniłas?kk.dreamer pisze:Siemanojednak zyjesz. W końcu przejrzysty wykres, z którego wszytko wiadomo. Gdzieś Ty był łobuzie?

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
Nie ma chętnych - brak wolumenów.Świeżak44 pisze:Na L na Ropie możecie się oszukać. Są na pivocie świecy spadkowej. Nie grać.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
-
- Fanatyk
Cześć , jednak przekonałeś sieKermit pisze:Ci co chca to maja ze mna kontakt cały czas. Teskniłas?kk.dreamer pisze:Siemanojednak zyjesz. W końcu przejrzysty wykres, z którego wszytko wiadomo. Gdzieś Ty był łobuzie?

Ma kolega absolutną racje. Ale widać lata musza minąć by do pewnych wniosków "dojrzeć"sureshot pisze:
nie nie, dosc juz tego czarnowidztwa i defetyzmu, dzis jeszcze poczytalem dziennik mr d, i po czyms takim tylko sie zalamac, teoretycznie na kazdym interwale, grajac chocby najprostsza strategia na przeciecie jakiejs sredniej, powinnismy w dlugim terminie wychodzic na zero minus spred, ludzie zamiast podejsc do trejdingu jak do hobby, maja nierealne oczekiwania i chcieliby osiagnac nierealna przewage na rynku np skutecznosc 70% i RR 1:2, a to jest niemozliwe, wiec probuja oszukiwac, usredniajac strate czy grajac bez sl, a rynek predzej czy pozniej takich oszustow surowo karze, nie nalezy bac sie zadnego interwalu, tylko nie bujac w chmurach, ze postawimy sl 5p i zlapiemy 50 i tak np 5 razy z rzedu, jesli ktos ostro dostal i ma stracha, to niech z miesiac na 1 mikrolocie pogra wlasnie, jakas automatyczna prosta strategia i sam zobaczy, ze bedzie sie krecil wkolo zera, a jesli bedzie ostro tracil to tez super, to takze bedzie jakis punkt zaczepienia, moze nawet przyszlego graala

- fx-technik
- Fanatyk
Kontrakt wygasa - rollowanie.fx-technik pisze:Nie ma chętnych - brak wolumenów.Świeżak44 pisze:Na L na Ropie możecie się oszukać. Są na pivocie świecy spadkowej. Nie grać.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2017, 15:23 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
- F-You Money
- Pasjonat
dokładnie, każdy musi bazować na swoich doświadczeniach i je doskonalić, nie można też oczekiwać iż stosowanie prostych metod da jakiekolwiek rezultaty. Gdyby tak było to statystyki tracących na FX byłyby inne. Nie ma gotowych rozwiązań, ale jest szereg gotowych elementów, które pewne rozwiązania tworzą, ale nikt takich rzeczy nie opisuje i nie są one powszechnie dostępneCblondyn pisze:Ma kolega absolutną racje. Ale widać lata musza minąć by do pewnych wniosków "dojrzeć"sureshot pisze:
nie nie, dosc juz tego czarnowidztwa i defetyzmu, dzis jeszcze poczytalem dziennik mr d, i po czyms takim tylko sie zalamac, teoretycznie na kazdym interwale, grajac chocby najprostsza strategia na przeciecie jakiejs sredniej, powinnismy w dlugim terminie wychodzic na zero minus spred, ludzie zamiast podejsc do trejdingu jak do hobby, maja nierealne oczekiwania i chcieliby osiagnac nierealna przewage na rynku np skutecznosc 70% i RR 1:2, a to jest niemozliwe, wiec probuja oszukiwac, usredniajac strate czy grajac bez sl, a rynek predzej czy pozniej takich oszustow surowo karze, nie nalezy bac sie zadnego interwalu, tylko nie bujac w chmurach, ze postawimy sl 5p i zlapiemy 50 i tak np 5 razy z rzedu, jesli ktos ostro dostal i ma stracha, to niech z miesiac na 1 mikrolocie pogra wlasnie, jakas automatyczna prosta strategia i sam zobaczy, ze bedzie sie krecil wkolo zera, a jesli bedzie ostro tracil to tez super, to takze bedzie jakis punkt zaczepienia, moze nawet przyszlego graala
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money
- fx-technik
- Fanatyk
Są, tylko trzeba umieć szukać.F-You Money pisze:dokładnie, każdy musi bazować na swoich doświadczeniach i je doskonalić, nie można też oczekiwać iż stosowanie prostych metod da jakiekolwiek rezultaty. Gdyby tak było to statystyki tracących na FX byłyby inne. Nie ma gotowych rozwiązań, ale jest szereg gotowych elementów, które pewne rozwiązania tworzą, ale nikt takich rzeczy nie opisuje i nie są one powszechnie dostępneCblondyn pisze:Ma kolega absolutną racje. Ale widać lata musza minąć by do pewnych wniosków "dojrzeć"sureshot pisze:
A, przede wszystkim, szukać, szukać, jeszcze raz - szukać.
kk.dreamer pisze:Siemanojednak zyjesz. W końcu przejrzysty wykres, z którego wszytko wiadomo. Gdzieś Ty był łobuzie?

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują moje subiektywne spojrzenie na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Cześć. Namawiałeś mnie to jestemTomasz196407 pisze:
Cześć , jednak przekonałeś sie

kiwi h1 - jakiś zwierzak podparty potencjalna formacja odwrócenia pod korekte ostatnich wzrostów
https://www.tradingview.com/x/6zAiID4Y/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora