DayTrading: Poniedziałek 12.06.2017
Re: DayTrading: Poniedziałek 12.06.2017
Na Dax na H4 jest sygnał sell. Odbicie nie powinno przekroczyć polowy świeczki czyli około 12722.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
-
- Fanatyk
nie było i nie bedziehighend pisze:Indeksy prospadkowo? Hahah.
A bylo już 2500 na sp500?

BEDZIE więcej
Ostatnio zmieniony 12 cze 2017, 13:02 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
- fx-technik
- Fanatyk
Z niczym nie walczę, po prostu czekam na warunki.MarioDM pisze:Nie wydaje Ci się, że walczysz z nowym trendem ? Indeksy wyglądają prospadkowo, więc longi to raczej kiepski pomysł.fx-technik pisze:Co potrzebuje się wydarzyć, żebym zagrał L?
A nie ma ich, to nie zawieram transakcji.
Jeżeli ma spadać, to musi wsparcie przebić wpierw.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
nie nie, dosc juz tego czarnowidztwa i defetyzmu, dzis jeszcze poczytalem dziennik mr d, i po czyms takim tylko sie zalamac, teoretycznie na kazdym interwale, grajac chocby najprostsza strategia na przeciecie jakiejs sredniej, powinnismy w dlugim terminie wychodzic na zero minus spred, ludzie zamiast podejsc do trejdingu jak do hobby, maja nierealne oczekiwania i chcieliby osiagnac nierealna przewage na rynku np skutecznosc 70% i RR 1:2, a to jest niemozliwe, wiec probuja oszukiwac, usredniajac strate czy grajac bez sl, a rynek predzej czy pozniej takich oszustow surowo karze, nie nalezy bac sie zadnego interwalu, tylko nie bujac w chmurach, ze postawimy sl 5p i zlapiemy 50 i tak np 5 razy z rzedu, jesli ktos ostro dostal i ma stracha, to niech z miesiac na 1 mikrolocie pogra wlasnie, jakas automatyczna prosta strategia i sam zobaczy, ze bedzie sie krecil wkolo zera, a jesli bedzie ostro tracil to tez super, to takze bedzie jakis punkt zaczepienia, moze nawet przyszlego graalaMarioDM pisze:Interwały poniżej H4 to szum. Można grać w oparciu o ten szum i starać się zgarnąć po kilka pipsów, ale to gra nie warta świeczki. DT generuje najczęściej więcej strat niż zysków. Spójrz na własną statystyke to zrozumiesz.Świeżak44 pisze: Tak spojrzałem na H1 i nie wygląda to tak bardzo spadkowo na DAX-ie przynajmniej. Zretestowali główna linie wzrostową, odbili się ładnie. To zupełnie nie wygląda spadkowo.

-
- Fanatyk
sureshot pisze:nie nie, dosc juz tego czarnowidztwa i defetyzmu, dzis jeszcze poczytalem dziennik mr d, i po czyms takim tylko sie zalamac, teoretycznie na kazdym interwale, grajac chocby najprostsza strategia na przeciecie jakiejs sredniej, powinnismy w dlugim terminie wychodzic na zero minus spred, ludzie zamiast podejsc do trejdingu jak do hobby, maja nierealne oczekiwania i chcieliby osiagnac nierealna przewage na rynku np skutecznosc 70% i RR 1:2, a to jest niemozliwe, wiec probuja oszukiwac, usredniajac strate czy grajac bez sl, a rynek predzej czy pozniej takich oszustow surowo karze, nie nalezy bac sie zadnego interwalu, tylko nie bujac w chmurach, ze postawimy sl 5p i zlapiemy 50 i tak np 5 razy z rzedu, jesli ktos ostro dostal i ma stracha, to niech z miesiac na 1 mikrolocie pogra wlasnie, jakas automatyczna prosta strategia i sam zobaczy, ze bedzie sie krecil wkolo zera, a jesli bedzie ostro tracil to tez super, to takze bedzie jakis punkt zaczepienia, moze nawet przyszlego graalaMarioDM pisze:Interwały poniżej H4 to szum. Można grać w oparciu o ten szum i starać się zgarnąć po kilka pipsów, ale to gra nie warta świeczki. DT generuje najczęściej więcej strat niż zysków. Spójrz na własną statystyke to zrozumiesz.Świeżak44 pisze: Tak spojrzałem na H1 i nie wygląda to tak bardzo spadkowo na DAX-ie przynajmniej. Zretestowali główna linie wzrostową, odbili się ładnie. To zupełnie nie wygląda spadkowo.
ZAnotować i pogrubić

B.mądre słowa sureshot
- fx-technik
- Fanatyk
pabloo83 pisze:Świeżak44 pisze:+1k na dzień dobry. Zaczynamy! Wiedziałem, ze zresetują ten poziom. Musieli go sprawdzić.
-- Dodano: 12 cze 2017, 09:14 --
Ciekawe w co się zapakował technik na ropie?? Bo chyba nie w L???
Nawet jak zapakował się w L to i tak ZAROBIONY

-- Dodano: 12 cze 2017, 13:25 --
Oczywiście, że jest możliwe, jeżeli poświęcisz się w całości.sureshot pisze:nie nie, dosc juz tego czarnowidztwa i defetyzmu, dzis jeszcze poczytalem dziennik mr d, i po czyms takim tylko sie zalamac, teoretycznie na kazdym interwale, grajac chocby najprostsza strategia na przeciecie jakiejs sredniej, powinnismy w dlugim terminie wychodzic na zero minus spred, ludzie zamiast podejsc do trejdingu jak do hobby, maja nierealne oczekiwania i chcieliby osiagnac nierealna przewage na rynku np skutecznosc 70% i RR 1:2, a to jest niemozliwe, wiec probuja oszukiwac, usredniajac strate czy grajac bez sl, a rynek predzej czy pozniej takich oszustow surowo karze, nie nalezy bac sie zadnego interwalu, tylko nie bujac w chmurach, ze postawimy sl 5p i zlapiemy 50 i tak np 5 razy z rzedu, jesli ktos ostro dostal i ma stracha, to niech z miesiac na 1 mikrolocie pogra wlasnie, jakas automatyczna prosta strategia i sam zobaczy, ze bedzie sie krecil wkolo zera, a jesli bedzie ostro tracil to tez super, to takze bedzie jakis punkt zaczepienia, moze nawet przyszlego graalaMarioDM pisze:Interwały poniżej H4 to szum. Można grać w oparciu o ten szum i starać się zgarnąć po kilka pipsów, ale to gra nie warta świeczki. DT generuje najczęściej więcej strat niż zysków. Spójrz na własną statystyke to zrozumiesz.Świeżak44 pisze: Tak spojrzałem na H1 i nie wygląda to tak bardzo spadkowo na DAX-ie przynajmniej. Zretestowali główna linie wzrostową, odbili się ładnie. To zupełnie nie wygląda spadkowo.
Oczywiście, że jest niemożliwe, jeżeli ma to być hobby.
Ta świeca nawet nie przebiła 50% tej konsoli... Odbiła się od środka. Gdzie ty widzisz ten sygnał?MarioDM pisze:Na Dax na H4 jest sygnał sell. Odbicie nie powinno przekroczyć polowy świeczki czyli około 12722.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
Co takiego jest trudnego, żeby zrozumieć, że to kasa rządzi rynkiem, a nie wymysły?Świeżak44 pisze:Ta świeca nawet nie przebiła 50% tej konsoli... Odbiła się od środka. Gdzie ty widzisz ten sygnał?MarioDM pisze:Na Dax na H4 jest sygnał sell. Odbicie nie powinno przekroczyć polowy świeczki czyli około 12722.
Kasa = wolumen = nierównowaga Buy/Sell.
Sygnałem może być jedynie ruch poparty nierównowagą wolumenów - i nic więcej.
Dlatego nie gram korekt bezwolumenowych.
dadas, ty jako programista, takie herezje....,
Technik, a gdzie ty patrzysz ten wolumen??
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.