swiadomy pisze:To ja za Was wszystkich na DAX-ie udupiłem,k...uśredniłem i na 4 sztukach 900 zł do tyłu
zaraz bedziesz na plus
swiadomy pisze:To ja za Was wszystkich na DAX-ie udupiłem,k...uśredniłem i na 4 sztukach 900 zł do tyłu
I tak się musisz wszystkiego nauczyć w praktyce w tym zawodzie, bo to co uczą w szołach jest mało przydatne. Aby papiery były, uprawniające ,a potem musisz trafić na konretych fachowców w robocie i się wszytkiego od nauczysz. Tylko do automatyki, to trzeba bardziej sie przyłożyć. A studia masz dobre. Możesz ciekawa i dobrze płatna robote po tym mieć w dozorze, przy projektach itp.sureshot pisze:ja wlasnie mam tytul, tez poszedlem do elektronika, ale trafilem do klasy elektrycznej tylko , ze jako mlody naiwny czlowiek, dalem sie nabrac i poszedlem na gowniane studia, a potem to juz w ogole kaplica, i teraz bym chetnie zaczal pracowac przy instalacjach itp, tylko wlasnie brak mi praktyki, moze w wakacje w polsce dam ogloszenie albo pojde do zatrudniaka,
dlatego lubie nawigatora, nawet, slowa lutka moga czlowieka natchnac
Łooo.. to jednak nadreprezentacjafx-technik pisze:PS.
Ja z zawodu: Technik-elektronik, specjalność: Teleinformatyka.![]()
Pracowałem w zawodzie, ale dawno temu.
Nie wydaje Ci się, że walczysz z nowym trendem ? Indeksy wyglądają prospadkowo, więc longi to raczej kiepski pomysł.fx-technik pisze:Co potrzebuje się wydarzyć, żebym zagrał L?
To trzeba przestac grać i tracić. Proste. Jak sobie nie radzisz to daj sobie spokój bo tylko stracisz kase i nerwy. Pamietaj że lepsi i bardziej doświadczeni też popłyneli, wiec lepiej nie pchac pod gilotyne na siłę.swiadomy pisze:Najbardziej boli świadomość głupoty.Powtarzanie tych samych błędów....
Ja już zawalczyłem i 2 wziąłem kontrariańsko na retest ostatnich dziennych szczytów.Jak strach ma być przed podwyżką stóp w USA to może zagrają w górę.MarioDM pisze:Nie wydaje Ci się, że walczysz z nowym trendem ? Indeksy wyglądają prospadkowo, więc longi to raczej kiepski pomysł.fx-technik pisze:Co potrzebuje się wydarzyć, żebym zagrał L?
Tak spojrzałem na H1 i nie wygląda to tak bardzo spadkowo na DAX-ie przynajmniej. Zretestowali główna linie wzrostową, odbili się ładnie. To zupełnie nie wygląda spadkowo.MarioDM pisze:Nie wydaje Ci się, że walczysz z nowym trendem ? Indeksy wyglądają prospadkowo, więc longi to raczej kiepski pomysł.fx-technik pisze:Co potrzebuje się wydarzyć, żebym zagrał L?
Interwały poniżej H4 to szum. Można grać w oparciu o ten szum i starać się zgarnąć po kilka pipsów, ale to gra nie warta świeczki. DT generuje najczęściej więcej strat niż zysków. Spójrz na własną statystyke to zrozumiesz.Świeżak44 pisze: Tak spojrzałem na H1 i nie wygląda to tak bardzo spadkowo na DAX-ie przynajmniej. Zretestowali główna linie wzrostową, odbili się ładnie. To zupełnie nie wygląda spadkowo.