Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

jaki zal.....

Awatar użytkownika
borysewicz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: borysewicz »

Dark_kNight pisze:a jak zarządzałes kapitałem, jaka dzwignia itp?
Dzwigia 1:500
lot 0.1

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

Z tego co wiem najmniejsza kwota potrzebna do zroboenia przelewu to 100. Jezeli wybrales dolary albo euro, to jeden SL kosztowal Cie okolo 35-40% zainwestowanego kapitalu... A co gdy bylo tak jak tej nocy, gdzie np mi otwarly sie dwie pozycje (M5 i M15) i obie zaliczyly SL? Ja sie nie dziwie ze ZALICZYLES WTOPE

A jezeli cos zle pisze to prosze o poprawienie

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

Dzisiaj faktycznie slabszy dzien, 2 zaliczone wtopy. M5 i M15 w tym samym miejscu otworzyly i zamknely sie na sl 25 pips nizej. Co ciekawsz, gdyby sl bylo 35 to juz by stopa nie zlapalo. Niemniej reszta transakcji zyskowna, wiec ogolnie w trzy noce (czwartek, poniedzialek, wtorek) z 400 zrobil 461. Zauwazylem tez ze zle ustawilem warunek i wcale mi nie gra w godzinach ktore chcialem (20-6) tylko od 19 do 3 czy 4, dzisiaj to poprawie.

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simonyx »

Kod: Zaznacz cały

Zauwazylem tez ze zle ustawilem warunek i wcale mi nie gra w godzinach ktore chcialem (20-6) tylko od 19 do 3 czy 4, dzisiaj to poprawie.
No własnie mam dokładnie tak samo skozystalem z gotowca ze strony 41-szej jak ustawic stompera dla fxpro żeby grał od 20stej do 5tej naszego czasu.
Ostatnio zmieniony 02 gru 2008, 13:21 przez simonyx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
borysewicz
Stały bywalec
Stały bywalec

Dark_kNight pisze:A co gdy bylo tak jak tej nocy, gdzie np mi otwarly sie dwie pozycje (M5 i M15) i obie zaliczyly SL? Ja sie nie dziwie ze ZALICZYLES WTOPE
Przewidziałem taką ewentualność mój kapitał początkowy wynosił 250$. Nie wiem dlaczego u mnie była ta wtopa. Przed wejście w real grałem automatem na demo i szlo mu całkiem dobrze.
Nie ma nic bardziej niezwykłego od przewidzenia czegoś co nie jest takie oczywiste.

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

A dasz rade opisac przebieg sytuacji albo zamiescic wyciag albo cos?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Dzisiaj był niefartowny dzień. W historii takie się zdarzają - 2-4 razy w miesiącu - jeśli trafił się taki na samym początku to tak właśnie jest...
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

u mnie to nie jest wynik zlego skorzystania z gotowca (godzny po prostu ustawilem na sztwyno, bez udzialu zmiennych), ale nie zauwazylem ze odwrotnie warunek zrobilem. Glupota i brak spostrzegawczosci, nic wiecej

Awatar użytkownika
borysewicz
Stały bywalec
Stały bywalec

Dark_kNight pisze:A dasz rade opisac przebieg sytuacji albo zamiescic wyciag albo cos?
Poniedziałek był udany nie było Sl natomiast wtorek i środa zaczeło iść skandalicznie po dwa SL iczwartek myslałem, że się jescze odkuje ale to już się można domyślić co sie stało. Ale nie ma co rzałować na manualu sie odkuje:)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ