DayTrading: Wtorek 06.06.2017
Re: DayTrading: Wtorek 06.06.2017
chyba ich porąbało
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2017, 14:32 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomasz196407 pisze:super,s3baa pisze:Na GPB/JPY widać coś co przypomina kanał spadkowy na 4h. Na razie krótkie pozamykane
nie wiem czy ktos zauważył że to nadal jest poziom miedzy 50-61.8 fibo ostatnich wzrostów,
pomimo tak silnych spadków które sie nasiliły od nocy
Dzięki Tomasz za daxa

a co do jena to właśnie czekam na reakcję

-- Dodano: 06 cze 2017, 13:49 --
MarioDM pisze:Nie wiem czy slyszeliście wczoraj, że Arabia saudyjska oskarżyła Katar o wspieranie terroryzmu islamskiego. Samo oskarżenie jest śmieszne biorąc pod uwagę, że AS od dziesięcioleci wspiera ten terroyzm. Pamiętacie jak ostatnio był u nich Trump i podpisali kontrakt na dużą dostawę broni z USA do AS ? Analitycy gdybali, że AS chce zaatakowac Iran. Analitycy jak zwykle nie trafili. Po co Iran ? Katar ma większe złoża ropy i gazu, a za to małe siły zbrojne. Najwyraźniej po Jemenie AS zaatakuje kolejnego sąsiada.
Moja sugestia : uważajcie na szorty na ropie, bo cena ropy może gwałtownie pójść w górę. A tankowanie samochodu na wakacje i tak można chyba zostawić na koniec czerwca. Ropa ma obecnie dołek, więc jeśli zaobserwowana przeze mnie zasada się sprawdzi to dołek na paliwie na stacjach będzie za 2-3 tygodnie.
Mario
ta informacja była wczoraj (pisałem o tym wczoraj na pierwszej stronie jest), reakcja WTI 100 pipsów UP ale większość oddali i teraz kiszą się
Dzisiaj zapasy w USA API to może coś ruszą
Nie zrozumiałeś mnie. Ja nie sugeruję, że już teraz zaraz ropa zacznie rosnąć. Za wcześnie. Jeśli jednak Arabia zaatakuje Katar to ropa może skowo zacząć rosnąć. Przy czymś takim to nie wiadomo jaki jeszcze kraj się w to wmiesza. Jeśli pójdzie tak źle jak zakładam to ropa może jeszcze w tym roku wrócić powyżej 100$ za baryłkę._Kerad_ pisze:
Mario
ta informacja była wczoraj (pisałem o tym wczoraj na pierwszej stronie jest), reakcja WTI 100 pipsów UP ale większość oddali i teraz kiszą się
Dzisiaj zapasy w USA API to może coś ruszą
Dlatego ostrzegam tych co mają szorty aby byli czujni i ustawili rozsądne SL. Oczywiście ta uwaga nie dotyczy tych co grają ropę DT.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
A Jackowski mówił w styczniu o jakimś konflikcie nowym na bliskim wschodzie i nie bedzie on dotyczyl Syrii. Mówił że bedzie on zdecydowanie wiekszy niz te który miały miejsce....
-- Dodano: 06 cze 2017, 15:06 --
Facet jest niesamowity....
Mario
wiem co pisałeś..
ja Ci odpisałem jaka byla reakcja zaraz po informacji
a teraz bardziej bym się obawiał blokady przez Egipt dostaw do europy
ostatnio zapasy mocno spadały, a API to prognostyk ogólnych zapasów
jeśli będzie mocniejsza obniżka zapasów to może być reakcja
wiem co pisałeś..

ostatnio zapasy mocno spadały, a API to prognostyk ogólnych zapasów

jeśli będzie mocniejsza obniżka zapasów to może być reakcja
Ostatnio zmieniony 06 cze 2017, 15:19 przez _Kerad_, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozumiem. Tym bardziej wygląda to na prawdopodbny wzrost ceny ropy. Na wykresie na razie nic nie widać. Podejrzewam, że dane o zapasach nie ruszą wykresem, a przynajmniej nie w dół. Warto obserwować reakcję na dane._Kerad_ pisze:Mario
wiem co pisałeś..![]()
Trust no bit**es.
- F-You Money
- Pasjonat
Idąc dalej tokiem wskaźnika, który zresztą testuje, dostałem poprawki kodu, wychodzi mi teraz tak, poprzedni odczyt nieudany, faktycznie to sam źle to odczytałem

Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money
Od urodzenia jestem sceptykiem i człowiekiem małej wiaryStachuu pisze:A Jackowski mówił w styczniu o jakimś konflikcie nowym na bliskim wschodzie i nie bedzie on dotyczyl Syrii. Mówił że bedzie on zdecydowanie wiekszy niz te który miały miejsce....

Ten Jackowski jednak mnie zaciekawił. Prowadzi jakiegoś bloga or samfing ? Możesz podać jakies linki ?
Trust no bit**es.
Gość np przewidział pucz w Polsce.... te filmiki sa na YT z datami wrzucenia odpowiednio wczesniej do wydarzeń które potem nastąpiły.... No ja przypadkowo natrafilem na jego filmiki po tym jak znalazł trupa u mnie na mazurach w Giżycku i jakoś sie wkręciłem bo facet ma gadane. On duzo gada o swoich przemyśleniach o świecie i ogólnie o róznych sytuacjach, ale własnie też można wyłapać wątki gdzie przedstawia swoje wizje odnośnie róznych wydarzeń. Pamietam ten filmik jak wspominał że widzi jakis konflikt na bliskim wschodzie ale o dziwo nie bedzie on dotyczył Syrii. Mówił o jakimś całkiem nowym konflikcie który bedzie zdecydowanie wiekszy niż te dotychczas. Za cholere nie mogłem dojść co to może byc, a nawet wiązałem to z konfliktem na lini Korea USA albo coś z Iranem. Jak bede mial chwile to poszukam te filmiki które mogą nas graczy zainteresować i Ci podeśle na prv 

Sam znalazłem coś o Jackowskim. Całkiem rosądnie facet mówi. Az jestem zdziwiony.
http://www.dziennikbaltycki.pl/jasnowid ... ,11644863/
http://www.se.pl/wiadomosci/ciekawostki ... 29605.html
-- Dodano: wtorek 06 cze 2017, 15:47 --

http://www.dziennikbaltycki.pl/jasnowid ... ,11644863/
http://www.se.pl/wiadomosci/ciekawostki ... 29605.html
-- Dodano: wtorek 06 cze 2017, 15:47 --
Ok, dzięki i czekam na wrzutkę na privStachuu pisze:Jak bede mial chwile to poszukam te filmiki które mogą nas graczy zainteresować i Ci podeśle na prv

Trust no bit**es.