DayTrading: Czwartek 01.06.2017
Re: DayTrading: Czwartek 01.06.2017
Tak jak wczoraj pisałem - w ostatni dzień miesiąca indeksy zwykle rosną i tak się stało. W końcówce sesji podciągnęli do góry.
Pierwsza sesja miesiąca też rządzi się swoimi prawami. W ten dzień uruchamiane są dodatkowe środki finansowe dla funduszy inwestycyjnych (także banków inwestycyjnych) i dlatego najczęściej początek sesji jest wzrostowy. Później bywa już różnie i nie ma tu żadnych reguł. Sesja może zakończyć się wzrostem lub spadkiem.
Po wczorajszym wieczornym rajdzie na północ na Nasdaq i SnP został zanegowany sygnał sell na H4 i obecnie NIE MA ŻADNEGO sygnału sell na interwałach od H1 łącznie wzwyż. Na Dax jest podobnie z wyjątkiem tego, że na D1 nadal nie został zanegowany sygnał na D1 utworzony 17 maja.
Co do edka (ty stara ... !!! ) to o 8 na M30 i 10 na H1 pojawił sie sygnał sell, jednak na wyższych intwerwałach na obecną chwilę nie ma żadnych prospadkowych sygnałów. Sygnały na M30 i H1 uważam za mało wiarygodne i nadające się tylko do szybkiego zagrania na TP o wielkości do 15 pipsów.
Być może sprawdzi się ten kanał, który wczoraj pokazał Tsunami. Mój program do rysowania kanałów (ponownie go wstawiłem do MT4) wczoraj pokazywał kanał wzrostowy z zasięgiem hoo hoo hoo, a dziś zmienił zdanie i pokazuje coś podobnego do kanału narysowanego przez Tsunami z górnym ograniczeniem 1,12566 i obecnie spadającym, a dolnym mieszczącym się na dziś na poziomie 1,11 . Byłoby miło gdyby tak się stało, ale ja do kanałów podchodzę sceptycznie.
Pierwsza sesja miesiąca też rządzi się swoimi prawami. W ten dzień uruchamiane są dodatkowe środki finansowe dla funduszy inwestycyjnych (także banków inwestycyjnych) i dlatego najczęściej początek sesji jest wzrostowy. Później bywa już różnie i nie ma tu żadnych reguł. Sesja może zakończyć się wzrostem lub spadkiem.
Po wczorajszym wieczornym rajdzie na północ na Nasdaq i SnP został zanegowany sygnał sell na H4 i obecnie NIE MA ŻADNEGO sygnału sell na interwałach od H1 łącznie wzwyż. Na Dax jest podobnie z wyjątkiem tego, że na D1 nadal nie został zanegowany sygnał na D1 utworzony 17 maja.
Co do edka (ty stara ... !!! ) to o 8 na M30 i 10 na H1 pojawił sie sygnał sell, jednak na wyższych intwerwałach na obecną chwilę nie ma żadnych prospadkowych sygnałów. Sygnały na M30 i H1 uważam za mało wiarygodne i nadające się tylko do szybkiego zagrania na TP o wielkości do 15 pipsów.
Być może sprawdzi się ten kanał, który wczoraj pokazał Tsunami. Mój program do rysowania kanałów (ponownie go wstawiłem do MT4) wczoraj pokazywał kanał wzrostowy z zasięgiem hoo hoo hoo, a dziś zmienił zdanie i pokazuje coś podobnego do kanału narysowanego przez Tsunami z górnym ograniczeniem 1,12566 i obecnie spadającym, a dolnym mieszczącym się na dziś na poziomie 1,11 . Byłoby miło gdyby tak się stało, ale ja do kanałów podchodzę sceptycznie.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Nie utrzymają takiego tempa wzrostu.PipsKong pisze:czyli idealne miejsce na eLeczkę !!!! L-ka nauka jazdy ?:OTsunamiPL pisze:Eur/usd 4h aktualizacja
https://www.tradingview.com/x/kvawzei6/
The only way is up
na razie udaje im się to bardzo dobrze ;/TsunamiPL pisze:
Nie utrzymają takiego tempa wzrostu.
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
... ...TsunamiPL pisze:Dniówka zrobiona, wszystko zamknięte
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
A może powtórka zagrania z trójkatem i strefa popytu?
-- Dodano: 01 cze 2017, 12:45 --
-- Dodano: 01 cze 2017, 12:45 --
Jak ugrałeś to na DAX-ie to jesteś mistrzem świata..TsunamiPL pisze:Dniówka zrobiona, wszystko zamknięte
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Fanatyk
Nie umniejszając Nawikowi,TsunamiPL pisze:Dniówka zrobiona, wszystko zamknięte
jednemu starcza obiad w mlecznym a drugiemu w belwederskiej

--------------------------------------------------------------------
GBPJPY na L?
(wykres do wglądu na priv)
2407-2014 - konsola. Wydawało się, że juz wyszli dołem, ale szybko wrócili do srodka. Spadki praktycznie zanegowane na H4.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Dzisiaj tylko 3 pary:
eur/usd
gbp/usd
usd/pln
eur/usd
gbp/usd
usd/pln
The only way is up