DayTrading: Wtorek 23.05.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 maja 2017, 00:00

Wzrost
2
33%
Bez zmian
3
50%
Spadek
1
17%

Liczba głosów: 6

Nocek123
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Wtorek 23.05.2017

Nieprzeczytany post autor: Nocek123 »

TsunamiPL pisze:
Nocek123 pisze:Czy ktoś jeszcze dostrzega spadki teraz na usd/jpy, czy to tylko moje urojenia?
Od paru dni w konsoli. Kilka razy wybronili wyjście dołem, giełdy w górę, możliwa korekta na edku, zatem ujka grałbym L.
Hmmm... No liczyłem na jakieś 15 pipsów może, ale zamknąłem na +3. Za to EJ spadł jak złoto, nie tą pare zagrałem :lol:

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Edek L zamknięte +5
Z 0,5 lota zawsze pare groszy jest.
The only way is up

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Nocek123 pisze:Czy ktoś jeszcze dostrzega spadki teraz na usd/jpy, czy to tylko moje urojenia?
ja dostrzegam spadki na uj
kiszę S od 111.55 z SL na 0

z zasięgiem do 109.8

https://invst.ly/3-52q

to tak D1 poglądowo ...

ale tak jak kolega pisał, konsolka póki co z tendencją nowych LL na niskich interwałach ... oczekiwanie na jutro, ewentualnie na inne jakieś dane/trigery ... może pójść górą, ale na ten moment wydaje mi się, że podaż ma przewagę
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Jak to leciało ? Forex ty stara ... . :)
Mój system pokazuje coś co bardzo mi się nie podoba, Na Nasdaq na wykresie dziennym pojawił się sygnał buy już wczoraj, a na SnP buduje się dzisiaj taki sam sygnał . Dla mnie to nie jest oczywiście sygnał na longa, ale sygnał na to, iż spadki mogą się nieco opóźnić. Niech to szlag ... .
Co do edka to zaczyna coraz ładniej rysować się sygnał sell. Aby pojawił się sygnał sell na H4 edzio musi zamknąć się na świeczce H4 poniżej 1,1209 . Jeśli przed godziną 16 tak się stanie to spora szansa na spadek edka. Jeśli sygnał wypadnie dopiero o godzinie 20 to wiarygodność sygnału będzie już mniejsza.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Nocek123
Stały bywalec
Stały bywalec

pedro pisze:
ja dostrzegam spadki na uj
kiszę S od 111.55 z SL na 0

z zasięgiem do 109.8

https://invst.ly/3-52q

to tak D1 poglądowo ...

ale tak jak kolega pisał, konsolka póki co z tendencją nowych LL na niskich interwałach ... oczekiwanie na jutro, ewentualnie na inne jakieś dane/trigery ... może pójść górą, ale na ten moment wydaje mi się, że podaż ma przewagę
Wow, no to grubo, ja to tylko taki daytrading uprawiam i staram się łykać po 10/20 pips ;)
Teraz np. wsiadłem w L na EJ od 124.684

Edit: Zamknięte +8

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

MarioDM pisze:Jak to leciało ? Forex ty stara ... . :)
Mój system pokazuje coś co bardzo mi się nie podoba, Na Nasdaq na wykresie dziennym pojawił się sygnał buy już wczoraj, a na SnP buduje się dzisiaj taki sam sygnał . Dla mnie to nie jest oczywiście sygnał na longa, ale sygnał na to, iż spadki mogą się nieco opóźnić. Niech to szlag ... .
Co do edka to zaczyna coraz ładniej rysować się sygnał sell. Aby pojawił się sygnał sell na H4 edzio musi zamknąć się na świeczce H4 poniżej 1,1209 . Jeśli przed godziną 16 tak się stanie to spora szansa na spadek edka. Jeśli sygnał wypadnie dopiero o godzinie 20 to wiarygodność sygnału będzie już mniejsza.
zamknąć H4 tak jak pisałeś to jest niemożliwością :564: :564:
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Nocek123 pisze: Wow, no to grubo, ja to tylko taki daytrading uprawiam i staram się łykać po 10/20 pips ;)

ja już nie mam ani czasu ani chęci na day trading : )

swego czasu rok spędziłem na daxie m1 :D ... do 60 trejdów dziennie :D

zupełnie spokojniej jest na h4/d1 : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Nocek123
Stały bywalec
Stały bywalec

pedro pisze:
Nocek123 pisze: Wow, no to grubo, ja to tylko taki daytrading uprawiam i staram się łykać po 10/20 pips ;)

ja już nie mam ani czasu ani chęci na day trading : )

swego czasu rok spędziłem na daxie m1 :D ... do 60 trejdów dziennie :D

zupełnie spokojniej jest na h4/d1 : )
No nie, ja 3-5 dziennie, chyba, że jestem usatysfakcjonowany po jednym, albo 2.
Tylko jak mam za dużo czasu, albo nudy w pracy to właże na wykresy i wróże sobie... (zły nawyk)
Ale M1 :o no nie no, umarłbym :p
Ostatnich pare miesięcy nie dotykałem fx i próbuje się wdrożyć spowrotem...

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

4/4 dzisiaj, +2,5k. Jak ładnie to wygląda. Teraz beda się decydowac, co lepiej się opłaci. Wywalić do góry, czy w dół. Na SP500 ta świeca na H1 mowi wszystko. Dopóki z niej konkretnie nie wyjdą, to nie radzę grac na indeksach.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Świeżak44 pisze:4/4 dzisiaj, +2,5k. Jak ładnie to wygląda. Teraz beda się decydowac, co lepiej się opłaci. Wywalić do góry, czy w dół. Na SP500 ta świeca na H1 mowi wszystko. Dopóki z niej konkretnie nie wyjdą, to nie radzę grac na indeksach.
Świeżak skończ na dzisiaj.
Zrób po 2,5k przez 20 dni w miesiącu, wyciągniesz 50 koła -19% podatku, ponad 40 koła/msc chyba wystarczy :lol:
The only way is up

Zablokowany