Konto Powitalne - sprawdź swoją strategię!

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
NowySwiat
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Konto Powitalne - sprawdź swoją strategię!

Nieprzeczytany post autor: NowySwiat »

Bardzo dużo hedguje powiedziałbym ultra szybki scalp z hedge. Jak tickmill patrzy na takie granie (ea) :) ?
I gdzie jest lokalizacja serwera real ?

Druga sprawa raposo bo jesteś obeznany ;)
Jak wystartuje jestem w stanie się podpiąć pod IB Twoje jak mi poodpowiadasz na moje pytania.

Powiedzmy, że stworzyłem złotego grala ;) Broker mi nie utrudnia... ale

Czy nie zechce kopiować moich zleceń w świat ;) ?

Przy jakiej paczce lotarzu broker przerzuca moje zlecenie na prawdziwy parkiet ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tickmill nie zastrzega żadnego rodzaju handlu więc trader ma dowolność.
Serwery są zlokalizowane bodajze w Londynie (muszę się upewnić).

Czy będzie chciał kopiować Twoje transakcje to już tak naprawdę jego sprawa, bo Ty nawet nie musisz się o tym dowiedzieć ;). W końcu transakcje będą widoczne na jego platformie (tak samo jak w przypadku wyboru oferty każdego innego brokera).
Brokerzy typu STP/ECN mają za zadanie przerzucać (lub też zabezpieczać w całości) transakcje swoich klientów na rynku niezależnie od ich wielkości. Nad całym procesem egzekucji czuwa regulator - w tym przypadku FCA.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

NowySwiat
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze:Tickmill nie zastrzega żadnego rodzaju handlu więc trader ma dowolność.
Serwery są zlokalizowane bodajze w Londynie (muszę się upewnić).

Czy będzie chciał kopiować Twoje transakcje to już tak naprawdę jego sprawa, bo Ty nawet nie musisz się o tym dowiedzieć ;). W końcu transakcje będą widoczne na jego platformie (tak samo jak w przypadku wyboru oferty każdego innego brokera).
Brokerzy typu STP/ECN mają za zadanie przerzucać (lub też zabezpieczać w całości) transakcje swoich klientów na rynku niezależnie od ich wielkości. Nad całym procesem egzekucji czuwa regulator - w tym przypadku FCA.
Ja Cie rozumie ale czy istnieje możliwość wyegzekowania "zabezpieczenia" się przed takim numerem ?
Z jakiej racji broker wykorzystując swoją wyższą pozycję w łańcuchu ma korzystać z mojej ciężkiej pracy ?
Wiem jak działa świat ale według mnie nie powinno być takiej sytuacji....

Drugie pytanie.
Siedziba firmy tickmill oraz pod jakie prawo (kraj) podchodzi ten broker.
Chodzi mi o regulacje prawne oraz czy nie ma odnośników do prawa innego kraju w umowie niż kraj deklarowany umiejscowienia firmy (to wbrew pozorom bardzo ważne pytanie ;) )

I ostatnie pytania

Jaka jest wartość firmy tickmill jako spółki oraz jaki kapitał klientów trzymią na swoich rachunkach (w sumie) ?
Czy istnieje możliwość stworzenia tunelu pomiędzy bankiem a brokerem dzięki czemu moje środki trzyma zaufana instytucja a broker rozlicza się z nią dodając i ujmując kwoty a w razie zawinięcia interesu bankructwa brokera moje środki nie zginą wraz z nim ? Jeśli tak to od jakich kwot taka możliwość istnieje ;) ?

Wiem mędze i mędze ale to ciekawe pytania ;) :mrgreen: :twisted:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

NowySwiat pisze: Ja Cie rozumie ale czy istnieje możliwość wyegzekowania "zabezpieczenia" się przed takim numerem ?
Z jakiej racji broker wykorzystując swoją wyższą pozycję w łańcuchu ma korzystać z mojej ciężkiej pracy ?
No więc ja Ciebie nie rozumiem :). Nie wiem jak chciałbyś się przed tym zabezpieczyć. A no tak, mam jeden pomysł - otwórz własny dom maklerski ;).
NowySwiat pisze:Drugie pytanie.
Chodzi mi o regulacje prawne oraz czy nie ma odnośników do prawa innego kraju w umowie niż kraj deklarowany umiejscowienia firmy (to wbrew pozorom bardzo ważne pytanie ;) )
"Tickmill to nazwa handlowa Tmill UK Limited (spółki zarejestrowanej w Anglii i Walii pod numerem 09592225). Adres Biura Głównego: Fore Street 1, Londyn EC2Y 9DT. Autoryzowana i regulowana przez Financial Conduct Authority UK. Numer licencji: 71270. "
Zakładasz konto tam i wszystko podlega właśnie pod tamtejszą jurysdykcję - procedura realizacji zleceń, gwarancje depozytowe, proces założenia rachunku itd. itp.
NowySwiat pisze:Jaka jest wartość firmy tickmill jako spółki oraz jaki kapitał klientów trzymią na swoich rachunkach (w sumie) ?
Czy istnieje możliwość stworzenia tunelu pomiędzy bankiem a brokerem dzięki czemu moje środki trzyma zaufana instytucja a broker rozlicza się z nią dodając i ujmując kwoty a w razie zawinięcia interesu bankructwa brokera moje środki nie zginą wraz z nim ? Jeśli tak to od jakich kwot taka możliwość istnieje ;) ?

No cóż, znam tylko jednego brokera, który umożliwia coś takiego i jest nim Dukascopy. Trzeba mieć 250 000 USD na koncie i wtedy wszystko jest rozliczane przez konto w banku kustoszowym, który możemy wybrać sobie sami (z listy pewnych, dużych instytucji działających w Szwajcarii). Nie słyszałem, żeby którykolwiek z pośród innych znanych mi brokerów (ok. 150) miał coś takiego w ofercie.

Tradera przed utratą środków na skutek np. bankructwa brokera chronią przede wszystkim gwarancje rządowe wynikające z regulacji. W Wielkiej Brytanii kwotą gwarantowaną w 100% jest 50 000 GBP i jak pokazuje przykład Alpari UK działa to w praktyce całkiem poprawnie:
https://forexclub.pl/klienci-alpari-uk- ... ie-2015-r/

Co do wartości firmy to nie wszyscy mają obowiązek chwalić się takimi danymi. Wyjątkiem są spółki notowane na giełdach publikując raporty roczne i kwartalne.

Mimo to, niedawno Tickmill opublikował oświadczenie dot. wyników finansowych.
https://forexclub.pl/tickmill-poprawia- ... owy-o-118/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

NowySwiat
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze:
NowySwiat pisze: Ja Cie rozumie ale czy istnieje możliwość wyegzekowania "zabezpieczenia" się przed takim numerem ?
No więc ja Ciebie nie rozumiem :). Nie wiem jak chciałbyś się przed tym zabezpieczyć. A no tak, mam jeden pomysł - otwórz własny dom maklerski ;).
NowySwiat pisze:Drugie pytanie.
"Tickmill to nazwa handlowa Tmill UK Limited (spółki zarejestrowanej w Anglii i Walii pod numerem 09592225). Adres Biura Głównego: Fore Street 1, Londyn EC2Y 9DT. Autoryzowana i regulowana przez Financial Conduct Authority UK. Numer licencji: 71270. "
Zakładasz konto tam i wszystko podlega właśnie pod tamtejszą jurysdykcję - procedura realizacji zleceń, gwarancje depozytowe, proces założenia rachunku itd. itp.
NowySwiat pisze:Jaka jest wartość firmy tickmill jako spółki oraz jaki kapitał klientów trzymią na swoich rachunkach (w sumie) ?

No cóż, znam tylko jednego brokera, który umożliwia coś takiego i jest nim Dukascopy. Trzeba mieć 250 000 USD na koncie i wtedy wszystko jest rozliczane przez konto w banku kustoszowym, który możemy wybrać sobie sami (z listy pewnych, dużych instytucji działających w Szwajcarii). Nie słyszałem, żeby którykolwiek z pośród innych znanych mi brokerów (ok. 150) miał coś takiego w ofercie.

Tradera przed utratą środków na skutek np. bankructwa brokera chronią przede wszystkim gwarancje rządowe wynikające z regulacji. W Wielkiej Brytanii kwotą gwarantowaną w 100% jest 50 000 GBP i jak pokazuje przykład Alpari UK działa to w praktyce całkiem poprawnie:
https://forexclub.pl/klienci-alpari-uk- ... ie-2015-r/

Co do wartości firmy to nie wszyscy mają obowiązek chwalić się takimi danymi. Wyjątkiem są spółki notowane na giełdach publikując raporty roczne i kwartalne.

Mimo to, niedawno Tickmill opublikował oświadczenie dot. wyników finansowych.
https://forexclub.pl/tickmill-poprawia- ... owy-o-118/

Jest jedna metoda ;) Rozproszyć handel na kilku brokerów o podobnych warunkach i "losowo" otwierać pozycje u różnych brokerów. Może jednak istnieje możliwośc zapewnienia chociaż "honorowego" jeśli ktoś jeszcze operuje takimi wartościami np przez prezesa tickmila ;) ?

Miałbym jeszcze jedno pytanie trochę bardziej techniczne. Chodzi mi o krzyżówki światłowodowe :P
Jaka awaria w Polsce wyłączyła by lub zwiększyła by ping do tej lokalizacji :) ? Jak według Ciebie powinny być rozstawione "serwery" z ea by zapewnić wrazie awarii bezpieczne przełączenie na serwer mający dobry ping ?

Druga sprawa duascopy tam chyba nie ma tak dobrych warunków jak w TICKMILL ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

O krzyżówkach światłowodowych nic mi nie wiadomo - to bardziej pytanie do dostawców internetu a nie traderów czy brokerów. Tak czy inaczej, dwa niezależne źródła internetu wg mnie to niezbędne minimum.

Dukascopy ma zupełnie inaczej skonstruowaną ofertę więc nie można powiedzieć, że generalnie jest gorsze. Jest inne i wszystko rozchodzi się o detale oraz potrzeby konkretnego tradera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Mercury08
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mercury08 »

Witam, jakie są warunki przelania wypracowanych $ na konto real? Muszę jakąś kasę wpłacić na real konto czy wystarczy je założyć i sami przeleją?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Mercury08 pisze:Witam, jakie są warunki przelania wypracowanych $ na konto real? Muszę jakąś kasę wpłacić na real konto czy wystarczy je założyć i sami przeleją?
Cześć,

Wystarczy, że założysz konto realne i prześlesz wymagane dokumenty do jego aktywacji. Potem zlecasz transfer wewnętrzny między kontami.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ