DayTrading: Piątek 05.05.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 maja 2017, 00:00

Wzrost
0
Brak głosów
Bez zmian
1
100%
Spadek
0
Brak głosów

Liczba głosów: 1

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 05.05.2017

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

przeciez nie o to tu chodzi. Albo Unia sie rozpadnie albo sie otoi i na to gieldy beda reagowac a nie jaki bedzie Macron. Wedlug twojego rozumowania to index francuski powinien lezec na dnie bo ich lewak ma tylko 4 procent poparcia i wogole jest do bani
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

karnak pisze:To co?
Zgodnie z zasadą w poniedziałek sprzedajemy fakty tym, którzy nie kupowali plotek. :)
brawo karniak :564:
i to chyba dokładnie oddaje kiedy jest hazard a kiedy robi się to z rozwagą

a teraz zobaczymy jak to rynek zweryfikuje

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

highend pisze:po prostu zrobiłem to samo co próbujecie tutaj w 95% ilości osób piszących. Czyli próbujecie zgadywać co będzie.

Ja zatem próbuję zgadywać, że gold pójdzie do góry i to wlaśnie obstawiłem, nie kryjąc się z tym iż jest to uprawianie hazardu.

Prosto i na tacy podane :)
Przemo pokaz ten gold jak go rozkminiłeś, te swoje fibo i dołek :)
taki ciekawski jestem

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

woj55 pisze:przeciez nie o to tu chodzi. Albo Unia sie rozpadnie albo sie otoi i na to gieldy beda reagowac a nie jaki bedzie Macron. Wedlug twojego rozumowania to index francuski powinien lezec na dnie bo ich lewak ma tylko 4 procent poparcia i wogole jest do bani
Tyle, że z Macronem wcale nie ma pewności, że nie będzie tematu Frexitu. Może Macron zagrywa tylko pod wybory, ale w ostatnich dwóch tygodniach dał się poznać, jako gość, który jest niestabilny, a tacy są najgorsi. Francja i tak ma pozamiatane i nie zmieni tego ani Macron ani Le Pen.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

pik pisze:
woj55 pisze:przeciez nie o to tu chodzi. Albo Unia sie rozpadnie albo sie otoi i na to gieldy beda reagowac a nie jaki bedzie Macron. Wedlug twojego rozumowania to index francuski powinien lezec na dnie bo ich lewak ma tylko 4 procent poparcia i wogole jest do bani
Tyle, że z Macronem wcale nie ma pewności, że nie będzie tematu Frexitu. Może Macron zagrywa tylko pod wybory, ale w ostatnich dwóch tygodniach dał się poznać, jako gość, który jest niestabilny, a tacy są najgorsi. Francja i tak ma pozamiatane i nie zmieni tego ani Macron ani Le Pen.
pik, pisałes swgo czasu że jak dax bedzie powyzej 12400 bedziesz brał s
jakie twoje sugestie teraz po tym wystrzale w piatek :D

pik
Pasjonat
Pasjonat

Tomasz196407 pisze:
pik pisze:
pik, pisałes swgo czasu że jak dax bedzie powyzej 12400 bedziesz brał s
jakie twoje sugestie teraz po tym wystrzale w piatek :D
Dalej jestem za S. Nie spodziewałem się, że tak podbiją DAX'a przy zwykłych wyborach we Francji, dla mnie to typowy temat spekulacyjny, więc zobaczymy co będzie tydzień po wyborach. Ani Le Pen, ani Macron nie mają żadnego realnego planu wobe UE, czy Francji. Na razie serwują typową kiełbasę wyborczą. Wyniki pierwszej tury pokazały, że Francja jest niereformowalna, bo ludzie chcą tylko więcej socjalu, a nie zmian. Dlatego temat jest nadmuchany, a do Frexitu i tak nikt nie doprowadzi, bo przecież nie podejmie się przeprowadzenia tej procedury, tak jak nikt nie chciał przeprowadzać Brexitu. Nagle wszyscy zwolennicy Brexitu się schowali i oddali stery May, która też do końca nie wie, co z tym zrobić. Uważam, że mamy zwykłą bańkę, która niedługo pęknie i tyle.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

:564:
pik dzieki,
tak swoja drogą nie umniejszajac wagi napisanego postu pik-a, co tez sie moze tyczyc AF,
wiem juz dlaczego ludzie wola analizowac AT niz AF, :)

pik
Pasjonat
Pasjonat

Ani AF, ani AT tutaj nie pomoże, bo sytuacja jest nietypowa dla rynku. Chyba nie powiesz mi, że byłeś w stanie używając AT, czy AF przewidzieć, co stanie się po wyborze Trumpa, Brexicie, czy decyzji SNB. W takich momentach najlepiej nie grać, albo grać na małej pozycji licząc na duży ruch. Ja stosuję drugą opcję i tyle.

Co do samej AF to sprawą oczywistą jest, że nie nadaje się do intradayu, ale dobrze wiedzieć, że może się wydarzyć, coś co wywróci AT do góry nogami.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Tomasz196407 pisze: Przemo pokaz ten gold jak go rozkminiłeś, te swoje fibo i dołek :)
taki ciekawski jestem
w ogóle nic nie rozkminiałem.
Kompletnie nic. Postawiłem jak hazardzista.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

pik pisze:Ani AF, ani AT tutaj nie pomoże, bo sytuacja jest nietypowa dla rynku. Chyba nie powiesz mi, że byłeś w stanie używając AT, czy AF przewidzieć, co stanie się po wyborze Trumpa, Brexicie, czy decyzji SNB. W takich momentach najlepiej nie grać, albo grać na małej pozycji licząc na duży ruch. Ja stosuję drugą opcję i tyle.

Co do samej AF to sprawą oczywistą jest, że nie nadaje się do intradayu, ale dobrze wiedzieć, że może się wydarzyć, coś co wywróci AT do góry nogami.
Tak zgadzam sie w zupełności, :564:
co do dax od dawna analizuje go, moja analiza z sierpnia ub. roku jest tu w analizach,
ale nie chwale sie bo dla mnie jest wazne co innego,!!
kazdy ruch praktycznie od tamtego czasu miałem rozliczny wg reguł,
obecnie tez mam scenariusz i negacje i moim zdaniem takie forum jak to jest po to aby w kilku co analizują dociekac wspólnych ruchów a nie scigac sie na analizy i strategie,
oczywiscie ze nie grałem na wyborach poprzednich to jest dla mnie .... nie powiem co bo ktos sie obrazi
ale jak widac sa tu kozacy warci uwagi :D

Zablokowany