next
Re: next
heh, może trzeba jeszcze wiedzieć co się mierzy
Czy to jest impuls czy korekta, czy ruch się skończył, itd. Do tej pory nie uwzględniałem takich zmiennych tylko polegałem na samym poziomie fibo, a to co mierzyłem było dla mnie bez znaczenia, więc...

-
- Maniak
to jeszcze raz spojrzyj na tego mojego funta i otworz sobie do tego wykres D1, gdzie jestes? w impulsie czy korekcie?
Na razie korekta do pomarańczowego impulsu.irmentruda pisze:to jeszcze raz spojrzyj na tego mojego funta i otworz sobie do tego wykres D1, gdzie jestes? w impulsie czy korekcie?
Aha, D1, a ja pokreśliłem H1. Nie wiem

Ruch w zakresie 0 - 100% to korekta. Zależy który odcinek brać pod uwage tutaj. Tak do tego podchodze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-rookie- pisze:Na razie korekta do pomarańczowego impulsu.irmentruda pisze:to jeszcze raz spojrzyj na tego mojego funta i otworz sobie do tego wykres D1, gdzie jestes? w impulsie czy korekcie?
Aha, D1, a ja pokreśliłem H1. Nie wiemMasz H1 jak widze.
Ruch w zakresie 0 - 100% to korekta. Zależy który odcinek brać pod uwage tutaj. Tak do tego podchodze.
Korekta koreką, ale jaka to była korekta i jak ją można było rozegrać ? Wiedzieć na co się patrzy ,to jest klucz do sukcesu. Korekty mają stałe schematy.
Tak sobie myśle teraz o tych zasadach które wczoraj napisałem, o podejściu do Stop Loss i ustawianiu alarmów. Nie prościej jest ustawiać siatke zleceń, ewentualnie potem to modyfikować albo przesuwać ...? Chyba szwajcar robi coś podobnego, puszcza na początek pozycje i ustawia siatke zleceń i dokłada kiedy zarabia i ma zabezpieczone pierwsze pozycje na SL. Tylko ze 100 PLN to ciężko coś takiego zrobić żeby to zarabiało efektywnie, chyba że lewarując na maska i wtedy ruch na 50 pips dopiero daje 100% konta na EURUSD. Po drodze można ustawiać mniejsze zlecenia i sumarycznie z ruchu na 50 pips z tych agresywnych dokładek można wyciągnąć znacznie więcej. To tylko teoria, ale nie wiem czy nie będę szedł w tym kierunku. Tylko najpierw musze ogarnąć technike.
-
- Maniak
Ja patrzę najpierw na D1 i z tego wynika mi, że jesteśmy w impulsie i wewnątrz tego impulsu szukam korekty (wykres uważamy za fraktalny prawda?), być może handluję falę B, tego jeszcze nie wiemy i z małej korekty zrobi się coś dużego korekcyjnego.-rookie- pisze:Na razie korekta do pomarańczowego impulsu.irmentruda pisze:to jeszcze raz spojrzyj na tego mojego funta i otworz sobie do tego wykres D1, gdzie jestes? w impulsie czy korekcie?
Ja też tego uczę się, wiecznie mam problem z dołączeniem się do trendu, na D1 widzę tylko codziennie zielone do góry i nie mam jaj kliknąć buy bo uważam, że to wszystko już wykupione. A jak wiadomo, cena nigdy nie jest tak wykupiona aby pójść jeszcze wyżej a wieczne szukanie odwrócenia to samobójstwo dla depozytu. Stąd takie moje próby i poszukiwania.
sprobuj wejsc tutaj..o ile zadzialairmentruda pisze:Ja patrzę najpierw na D1 i z tego wynika mi, że jesteśmy w impulsie i wewnątrz tego impulsu szukam korekty (wykres uważamy za fraktalny prawda?), być może handluję falę B, tego jeszcze nie wiemy i z małej korekty zrobi się coś dużego korekcyjnego.-rookie- pisze:Na razie korekta do pomarańczowego impulsu.irmentruda pisze:to jeszcze raz spojrzyj na tego mojego funta i otworz sobie do tego wykres D1, gdzie jestes? w impulsie czy korekcie?
Ja też tego uczę się, wiecznie mam problem z dołączeniem się do trendu, na D1 widzę tylko codziennie zielone do góry i nie mam jaj kliknąć buy bo uważam, że to wszystko już wykupione. A jak wiadomo, cena nigdy nie jest tak wykupiona aby pójść jeszcze wyżej a wieczne szukanie odwrócenia to samobójstwo dla depozytu. Stąd takie moje próby i poszukiwania.
Test zrobiony. Niestety to tylko w teorii fajnie wygląda. Nie potrafie tak układać siatki zleceń żeby to zarabiało i nie wiem co robić kiedy już mi aktywuje zlecenia. Może wróce do tego jeszcze ale na razie zostawie ten temat. Wróce do tego co robiłem jednak.
-
- Maniak
-rookie- pisze:Test zrobiony. Niestety to tylko w teorii fajnie wygląda. Nie potrafie tak układać siatki zleceń żeby to zarabiało i nie wiem co robić kiedy już mi aktywuje zlecenia. Może wróce do tego jeszcze ale na razie zostawie ten temat. Wróce do tego co robiłem jednak.
Po co robi się siatkę zleceń? Najpierw naucz się określać wysoce prawdopodobny kierunek ruchu ceny. Na siatki zleceń, dokładanie, uśrednianie itp. jeszcze przyjdzie czas.
Trejding jest prosty kiedy uczysz się go na własnych błędach. Trudna częścią jest zdanie sobie sprawy, że to co robisz jest niewłaściwe…. Dlatego właśnie wiele ludzi przegrywa. Nie wiedzą, że robią źle a trudno jest znaleźć kogoś, kto może cię nauczyć właściwego sposobu ich robienia. Jestem samoukiem i nauczyłem się tego poprzez analizowanie moich własnych błędów, ucząc się również z wielu możliwych źródeł. Jest wiele miejsc gdzie można znaleźć kawałki właściwych informacji. Ale zrozumienie jak i kiedy ich używać wymaga mądrości. (Redeflect-FF)