Mysle że jestesmy tak jak kolega określił wyżej w ciekawym miejscu też na GBPJPY,
dlatego ciekaw jestem opinii też
w mojej ocenie, to ciekawe miejsce jest na gj : )Tomasz196407 pisze:@Pedro
![]()
Mysle że jestesmy tak jak kolega określił wyżej w ciekawym miejscu też na GBPJPY,
W mojej ocenie to impuls w LD (leading diagonal)pedro pisze:w mojej ocenie, to ciekawe miejsce jest na gj : )Tomasz196407 pisze:@Pedro
![]()
jeżeli 137.30 nie puści to korekta do 136.40
jeżeli 137.30 puści to jakieś 138.10 ...
gieneralnie, rynek musi dać mi odpowiedź czy wczorajszy rajd to była korekta ostatnich spadków i dalej z trendem spadkowym, czy też poszukają wyżej punktów zaczepienia ....
jednak zważywszy na sytuację, złapałem krótką od 137.20 ze stopem 137.366 i czekam na rozwój wydarzeń... kilka planów alternatywnych mam w rękawie ; )![]()
no i fajnie... 136.30 - 136.40 planuję się zrealizowaćTomasz196407 pisze:W mojej ocenie to impuls w LD (leading diagonal)pedro pisze:w mojej ocenie, to ciekawe miejsce jest na gj : )Tomasz196407 pisze:@Pedro
![]()
jeżeli 137.30 nie puści to korekta do 136.40
jeżeli 137.30 puści to jakieś 138.10 ...
gieneralnie, rynek musi dać mi odpowiedź czy wczorajszy rajd to była korekta ostatnich spadków i dalej z trendem spadkowym, czy też poszukają wyżej punktów zaczepienia ....
jednak zważywszy na sytuację, złapałem krótką od 137.20 ze stopem 137.366 i czekam na rozwój wydarzeń... kilka planów alternatywnych mam w rękawie ; )![]()
charakterystyczne to wyrysowanie 1 i 3 fali gdzie suma dała standartowe rozszerzenie fibo 161.8,
5 fala zatem wg teorii była wydłużeniem, po czym nastąpiła mała bo 23.6 fibo korekta,
jest to charakterystyczne i standartowe,
ale zawsze istnieje!
musisz teraz obserwować twój sell bo twoim tp moze byc odbicie w 3 eciej czyli stanadartowo 50-61.8 -136.30
zaczęło funtem świgać na lewo i prawo... i w górę i dół też ... cudaki, ja tam sl@136.7 bo coś się święci .... +50 zabezpieczone i ca ma byc to bedzie ; )TsunamiPL pisze:O 11:15 będzie jakieś oświadczenie premier Teresy May, które zazwyczaj wydawane jest w poważnych przypadkach.
pedro pisze:zaczęło funtem świgać na lewo i prawo... i w górę i dół też ... cudaki, ja tam Be+1 bo coś się święci ....TsunamiPL pisze:O 11:15 będzie jakieś oświadczenie premier Teresy May, które zazwyczaj wydawane jest w poważnych przypadkach.
Ładnie ciągną, może być głębokoTsunamiPL pisze:O 11:15 będzie jakieś oświadczenie premier Teresy May, które zazwyczaj wydawane jest w poważnych przypadkach.
myslisz?,andrut pisze:Ładnie ciągną, może być głębokoTsunamiPL pisze:O 11:15 będzie jakieś oświadczenie premier Teresy May, które zazwyczaj wydawane jest w poważnych przypadkach.